PASEN

OPSTANDINGZIJN opstanding

Hij had het hen nog zo gezegd
en toch was de verwarring groot
toen Hij daar liep te getuigen
en zij nog treurden om Zijn dood
het is dat zij het zelf zagen
anders was het vast niet geloofd
ja Hij is waarlijk opgestaan
Precies zo Hij het had beloofd
Daarmee was Zijn taak voleindigd
En is naar Zijn vader gegaan
heeft ons Zijn Geest gegeven om..
Ons een leven lang bij te staan

M.A. Boorsma-Navest

Geschreven door hoofdredactie. Gepost in HE

Orgelweek Oude Kerk: 6 concerten in 6 dagen

OrgelVan maandag 12 t/m zaterdag 17 mei 2014 vindt er iedere avond en op zaterdagmiddag een orgelconcert plaats in de Oude Kerk, Grotestraat 58 in Ede. U kunt genieten van diverse gerenommeerde organisten en daarnaast is er ook de mogelijkheid om, na elk concert en op zaterdagochtend tegen een geringe vergoeding, zelf te spelen op het 'Van Dam/Pels' orgel van de Oude Kerk!

Geschreven door Evert-Jan Pieters. Gepost in Nieuwbouw Rehoboth

Luidklokje Oude Kerk gerestaureerd

angelusklokjeSinds kort is het geluid van het angelusklokje van de Oude Kerk weer te horen. Het angelusklokje is het luidklokje in het "Cleyne torentje" op het dak van de Oude Kerk. Dit klokje is na de restauratie in 1964 geschonken door het buurtschap Ede-Veldhuizen en werd vooral gebruikt bij huwelijksdiensten. Het klokje was door een mechanisch defect al vele jaren niet meer bruikbaar. In samenwerking met de Buurt Ede-Veldhuizen is de mechaniek van het klokje de afgelopen maanden gerestaureerd door een vrijwilliger, de heer Jan Houweling uit Oud-Alblas, waarvoor wij hem en het buurtschap zeer erkentelijk zijn! Vorige week vrijdag is het klokje teruggehangen en heeft het zijn heldere geluid weer over Ede kunnen verspreiden. De bedoeling is dat het klokje bij huwelijksdiensten voortaan zijn oude taak weer zal oppakken. Leuk detail: die vrijdag werden wij tijdens het testen gebeld door bezorgde omwonenden die het klokje hoorden luiden en zich afvroegen of er misschien iets ergs gebeurd was waardoor dit klokje als 'alarm' luidde. Het ging hier gelukkig om testen om vanaf heden weer huwelijken te kunnen inluiden; dit behoort zeker niet tot de categorie 'rampen'!

Geschreven door Technische Commissie. Gepost in Technische Commissie

Begroting 2014 College van Kerkrentmeesters

begroting CvKLees hier online de begroting van het College van Kerkrentmeesters voor het jaar 2014.

Geschreven door redactie CvK. Gepost in Nieuws