kleopaslogo

Terugblik Jaarthemadag 2018

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Terugblik Jaarthemadag 2018

‘Hoe komt ‘de hoop die in je leeft’ tot uiting in wie je bent en wat je doet?’ Deze vraag stond centraal tijdens de Kleopas jaarthemadag op zaterdag 20 januari met ruim 40 volwassenen en 20 kinderen.

Eerst behandelde ds. Jelle de Kok uit Wilsum met ons het gedeelte uit 1 Petrus 3: 13-17 waar vs 15 zegt: ‘vraagt iemand u waarop de hoop die in u leeft gebaseerd is, wees dan steeds bereid om u te verantwoorden.’ Dat valt nog niet mee en we hebben elkaar en de bijbel hard nodig om die hoop te verwoorden en te delen hoe dit in ons leven gestalte heeft. We werden hiervoor toegerust en uitgedaagd. (lees onder de foto impressie verder)

Jaarthemadag 2018

Er waren na de pauze 4 keuzemogelijkheden: één groep ging o.l.v. Jelle de Kok in gesprek a.d.h.v. een aantal vragen n.a.v. het plenaire gedeelte. Bij de creatieve verwerking moest de groep in stilte (!) op een groot vel papier woorden schrijven en beelden tekenen over het jaarthema ‘De hoop die in ons leeft!’. Steeds moest je weer een stoel opschuiven en ging je verder waar de vorige gebleven was, waardoor het uiteindelijk één groot gezamenlijk kunstwerk is geworden. In de workshop over gebed ging het vooral over ‘andere manieren’ van gebed die we gewend zijn, vooral ook om bijv. in een kring te gebruiken. Tot slot kozen een aantal om open kaart te spelen en hadden een mooi diepgaand gesprek met het spel ‘kaarten op tafel’.
De kleintjes hebben lekker gespeeld bij de oppas en bij het kinderprogramma met de basisschoolkinderen stond ‘de boom aan stromend water’ uit psalm 1 centraal. Dit werd uitgewerkt a.d.h.v. een lied en een knutselwerkje om de boom mooi na te maken.

Tijdens de borrel en het eten werden er potjes gesjoeld en was er volop ruimte elkaar te ontmoeten. Na de patat met heerlijke zelfgemaakte salades, sloten we gezamenlijk af door de te kijken en te luisteren naar wat de kinderen hadden gedaan en gemaakt en was er een deelmoment om te zien en te horen wat er bij de verschillende keuzemogelijkheden had was gezegd of gedaan.
We kijken als commissie vorming & toerusting blij en dankbaar terug op een heel goede en inspirerende middag met veel enthousiasme en betrokkenheid bij de aanwezige gemeenteleden. We streven ernaar om volgend jaar in januari/februari (uit de evaluatie bleek dat dit de voorkeur heeft) opnieuw een jaarthemadag voor de gemeente te organiseren.

Commissie vorming & toerusting