Nieuwe Kerk - Nieuws

Catechisaties seizoen 2014/2015

bijbelkringDe catechisatie gaan weer van start vanaf dinsdagavond 23 september a.s. in de Rank, achter de Nieuwe Kerk. We behandelen allerlei thema's die voor jouw geloof belangrijk zijn, we willen luisteren naar wat de Bijbel ons te zeggen heeft en bespreken wat geloven te maken heeft met je dagelijks leven.

 

Dit seizoen zijn er de volgende groepen:
• 12-13 jr op dinsdagavond van 19.00 uur tot 19.40 uur.

• 14-15 jr op dinsdagavond van 19.00 uur tot 19.40 uur.

• 16 + op dinsdagavond van 19.45 uur tot 20.25 uur.

• Belijdeniscatechese op dinsdagavond om 20.30 uur. Graag opgeven bij ds Saly.

Jij bent er toch ook bij??? Vragen? Neem dan contact op met Riko Budding ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of met ds Saly ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Eighties!

eightiesOp 30 september a.s. start wederom de gesprekskring Eighties! Ben je geboren in de jaren 80 dan is deze kring wellicht iets voor jou! Met een groep jong volwassenen willen we komend seizoen wederom samen optrekken om op een praktische wijze onze geloofsvragen en -ervaringen te delen.

We komen maandelijks bij elkaar op Bettekamp 50. Om 18.30 starten we door relaxed bij te praten en elkaar te ontmoeten; tegelijkertijd eten we samen. Vanaf 20:15 gaan we op grond van de bijbel en een ondersteunende methode met elkaar in gesprek over en uiteenlopende onderwerpen.

Onze insteek is dat we willen proberen om het geloof concreet en tastbaar te maken in ons dagelijks leven.

Aan de hand van een vast jaarthema willen we elk seizoen één Bijbelboek doornemen afwisselend met activiteiten. Door middel van deze sessies willen we elkaar scherp houden, motiveren en inspireren in het geloof. Zodoende willen we samen optrekken als jong volwassenen! Behoor je tot de doelgroep en doet dit initiatief iets met je? Geef je geloofsleven de juiste prioriteit, schroom niet te lang en voel je vooral welkom! Heb jij het LEF om in te stappen?

Lisette van den Brink (tel: 06-48501991) kun je benaderen voor meer informatie.

Voedselbank

voedselbank1De zomervakantie is weer voorbij. Na enkele weken van uitrusten en de accu weer opladen gaat het "gewone" leven weer beginnen. Afgelopen week ben ik op bezoek geweest bij de voedselbank. Dan realiseer je je des te meer hoe gezegend je bent dat op vakantie kunt gaan en werk hebt en je boodschappen kunt doen in een winkel. Dat geldt niet voor iedereen. In Ede zijn er op dit moment rond de 200 gezinnen die wekelijks een boodschappentas met levensmiddelen halen bij de voedselbank. Zoals ik al eerder schreef zet de diaconie zich dit jaar in om een kleine bijdrage te leveren aan het verzamelen van levensmiddelen die gaan naar de voedselbank. Allerlei levensmiddelen zijn welkom. De enige uitzondering zijn dagverse producten. Door vrijwilligers van de voedselbank worden de levensmiddelen eens per week opgehaald. U kunt de levensmiddelen in De Rank van de Nieuwe Kerk inleveren. Onder de kapstokken staan enkele kratten. In de maand september is De Rank geopend op maandagavond en woensdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur

Bent u zelf niet in de gelegenheid om de levensmiddelen te brengen neem dan contact op met : Wim van de Pol, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel: 06-53930941.

Groot huisbezoek

groothuisbezoek1Ook benieuwd wie er bij u in de buurt wonen uit de Nieuwe Kerk? In het najaar wordt voor een aantal secties een groot huisbezoek georganiseerd, waar u hen kunt ontmoeten. Op deze avond willen we ook met elkaar in gesprek gaan over een inhoudelijk thema. Als u niet weet bij welke sectie u hoort, kunt u dit opzoeken op de website www.hervormdede.nl. De leden van de secties zullen ook een persoonlijke uitnodiging met meer informatie ontvangen, maar omdat de agenda's snel vol lopen, is hier alvast een overzicht van de reeds geplande avonden. Voor de secties die er niet bij staan, is er in het voorjaar al een groot huisbezoek geweest, of wordt dat later gepland.

8 oktober Sectie 8 Marjan de Vos

15 oktober Sectie 1 Dennis de Groot

29 oktober Sectie 5 Ronald Walhout

12 november Sectie 7 Margreet Reitsma

19 november Sectie 2 Jan Post

26 november Sectie 4 Jan Bos

Gemeenteavond op woensdag 24 september

liedboekOp woensdagavond 24 september is er een gemeenteavond in de Nieuwe Kerk over het Nieuwe Liedboek zingen en bidden in huis en kerk.
Voor die avond hebben we Wim Ruessink als gastspreker uitgenodigd. Wim Ruessink is musicus, (kerk)organist en cantor en maakte deel uit van de redactie van het Liedboek zingen en bidden in huis en kerk, waar wij als gemeente ook steeds vaker uit zingen.
Naast een uitleg over de inhoud en de keuzes die gemaakt zijn bij het samenstellen van dit Nieuwe Liedboek zal er deze avond vanzelfsprekend ook veel worden gezongen.
De avond begint om 20.00 uur. Iedereen van harte uitgenodigd!

Wijkgids Nieuwe Kerk

Bijlagen:
Bewaar het bestand Wijkgids, definitieve versie, 1 mei 2014, met inhoudsopgave.2.pdfwijkgids deel 2[Wijkgids deel 2]58 kB
Bewaar het bestand Wijkgids, definitieve versie, 1 mei 2014, met inhoudsopgave.3.pdfwijkgids deel 3[wijkgids deel 3]278 kB
Bewaar het bestand Wijkgids, definitieve versie, 1 mei 2014, met inhoudsopgave.pdfwijkgids deel1[Wijkgids deel 1]741 kB

Wijziging Sectie-indeling

sectieindelingIn de afgelopen maanden heeft de kerkenraad besloten tot een gewijzigde sectie-indeling van onze wijkgemeente. Die aangepaste indeling moest per 1 januari 2014 ingaan en is daarom ook al doorgevoerd in de (digitale) kaartenbak van de kerk, het zogenaamde LedenRegistratiesysteem PKN (LRP). Graag lichten we toe welke gevolgen deze administratieve wijziging voor u kan hebben en waarom deze wordt doorgevoerd.

Via deze link kunt u kijken in welke sectie u woont.

Psychopastorale hulp in de Nieuwe Kerk Gemeente

ppw2014In de gemeente van Christus zien we om naar elkaar, juist ook als het moeilijk is. Het werk van ouderlingen en pastoraal bezoekers is daarbij van onschatbare waarde.

Soms is er iets extra's nodig, bijvoorbeeld als u psychisch in de knoop zit. Of als er levensproblemen zijn waar u zelf niet uit komt. Misschien zit u al in de hulpverlening en dat helpt echt, maar toch blijven er ook geloofsvragen. Dan is er in de Nieuwe Kerk een Psycho Pastoraal Team beschikbaar.

Het team bestaat uit gemeenteleden die een vorm van psycho-pastorale opleiding hebben gehad en die door de kerkenraad zijn benoemd.

Zij kunnen ondersteuning bieden aan gemeenteleden die te maken krijgen met bv. eenzaamheid, depressieve gevoelens, rouw, vragen rond kinderen, acceptatie van het ouder worden, psychische problemen, huwelijksproblemen, problemen na echtscheiding, seksueel misbruik en huiselijk geweld, weinig zelfvertrouwen. Zij bieden een luisterend oor en zijn in staat u te begeleiden en te ondersteunen in een moeilijke fase van uw leven. Bijbellezen en bidden kan samen met praktische hulp een plaats krijgen. Indien nodig word u geholpen om wegen te zoeken in de professionele hulpverlening. Hoe vraag u hulp aan? U kunt via de predikant, de sectieouderling of pastoraal bezoeker een vraag stellen aan de coördinator Liesbeth Bouman. Zij overlegt dan met u wat u nodig hebt en welk teamlid bij u past. Daarna neemt het teamlid contact met u op en kun u zelf afspraken maken. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder Psycho Pastoraal Werk (PPW).

Deze ligt in de Rank. PPW contactpersoon: zie logo

Contact: Liesbeth Bouman, tel. 0318-638319, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatiefolders onderaan het artikel vindt u hier als bijlage.

 

Lever uw oude bril in

projectie_foto_bril-ethiopieIn de Rank van de Nieuwe Kerk staat nu een doos waar u uw oude bril kunt deponeren. Vooral kinderbrillen zijn erg welkom.

Er zijn in Ethiopië ongeveer 2,8 miljoen slechtzienden, waarvan ongeveer 1/3 gewoon bijziend of verziend zijn. Bij schoolkinderen leidt dit ertoe, dat zij niet normaal kunnen leren lezen en schrijven. Dat heeft negatieve gevolgen voor hun hele verdere leven.

Stichting Better Sight Better Learning verzorgt verschillende projekten in Ethiopië. Meer info kunt u vinden op www.bsbl.nl

Wie is wie in de Nieuwe Kerk

kerkbank1Tijdens de laatste gemeentedag werden foto's gemaakt, voor een soort facebook van de Nieuwe Kerk leden. Het resultaat was direct zichtbaar te zien op een groot scherm. Nu is er de mogelijkheid om dit zelf te bekijken en te plaatsen via een website. Via deze link: www.nieuwekerkbank.nl

Definitieve profielschets Nieuwe Kerk

nieuwekerk-raamGemeente en Wijkpredikant

Als onderdeel van de procedure voor het beroepen van een predikant, dient een profiel opgesteld te worden van zowel de gemeente als de predikant. Deze versie is in de kerkenraad unaniem goedgekeurd nadat deze met de gemeente is besproken.

Profielschetsen

De profielschets van de onze wijkgemeente is opgesteld door Wim Drost onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad. Wim Drost heeft hiervoor gemeentebreed gesprekken gevoerd om op deze wijze een goede weergave te krijgen van onze wijkgemeente.

De profielschets van de predikant is opgesteld door de Kerkenraad. Dit profiel beschrijft de kenmerken van een te beroepen predikant.

Nieuwe kerkgemeente

Erediensten(Nieuwe-Kerk)

zo 21 sept 09:30
ds. C.W. Saly
zo 21 sept 17:00
ds. H. Dankers (Ilpendam)
zo 28 sept 09:30
ds. A.C. Kortleve (Veenendaal)
zo 28 sept 17:00
ds. C.W. Saly
zo 05 okt 09:30
ds. C.W. Saly (Heilige Doop)
zo 05 okt 17:00
ds. W.J.J. Koelewijn (Renkum)