Nieuwe Kerk - Nieuws

Gemeentedag 2014

met ze alleWanneer: zaterdag 6 september a.s. vanaf 14.00 uur

Waar: Basisschool Louise de Coligny, Ceelman van Ommerenweg 11, Ede,tel.nr. 0318-693610
Aanmelden: Geef u bij voorkeur op via www.nieuwekerkbank.nl. Wellicht moet u zich eerst nog oevoegen (dat is zo gebeurd, vraag zonodig hulp aanéén van de beamer mensen). De link is ook te vinden op hervormdede.nl onder "wie is wie" of via facebook ( Gemeentedag Nieuwe Kerk) en tenslotte hangt er nog een intekenlijst in De Rank.

Programma: van 14.00-17.15 uur
1. Voor 18+ zijn er 4 workshops georganiseerd die u allemaal kunt volgen:
*"Ons kent ons" (door Willem de Vos)
* "Timzingt" (liedjes/cabaret)
* "Waar sta jij" (door de Missionaire Commissie)
* "Spreken is zilver.." (door een professionele gebarentolk)

2. Voor de 8-12 jarigen en 13-18 jarigen is er roulerend:
* Levend Risk en
* Levend kwartet

3. Voor de groep van 4-7 jaar is "Speuren naar spellen" georganiseerd

4. Voor de kleinsten van 0-3 jaar is er kinderopvang aanwezig. Geef aan als u hiervan gebruik wilt maken.

Tussen de diverse programma onderdelen zijn pauzes gepland zodat er voldoende mogelijkheid voor ontmoeting is. Om 17.15 start de BBQ en om 20.00 uur wordt deze dag feestelijk en vurig afgesloten.

Kosten: Vrijwillige bijdrage tijdens de BBQ (vergeet niet om geld mee te nemen!)
Geen plastic: Net als vorig jaar neemt u een tas met uw eigen bord, beker en bestek mee (die u in aan een haak in de gang van de school kunt hangen).

We hopen u allen op 6 september te ontmoeten!
Channah, Linda, Heleen, Robin, Wouter en Jaap

Hier kunt u de flyer van de Gemeentedag 2014 downloaden.

Wijkgids Nieuwe Kerk

Bijlagen:
Bewaar het bestand Wijkgids, definitieve versie, 1 mei 2014, met inhoudsopgave.2.pdfwijkgids deel 2[Wijkgids deel 2]58 kB
Bewaar het bestand Wijkgids, definitieve versie, 1 mei 2014, met inhoudsopgave.3.pdfwijkgids deel 3[wijkgids deel 3]278 kB
Bewaar het bestand Wijkgids, definitieve versie, 1 mei 2014, met inhoudsopgave.pdfwijkgids deel1[Wijkgids deel 1]741 kB

Wijziging Sectie-indeling

sectieindelingIn de afgelopen maanden heeft de kerkenraad besloten tot een gewijzigde sectie-indeling van onze wijkgemeente. Die aangepaste indeling moest per 1 januari 2014 ingaan en is daarom ook al doorgevoerd in de (digitale) kaartenbak van de kerk, het zogenaamde LedenRegistratiesysteem PKN (LRP). Graag lichten we toe welke gevolgen deze administratieve wijziging voor u kan hebben en waarom deze wordt doorgevoerd.

Via deze link kunt u kijken in welke sectie u woont.

Gemeentedag Nieuwe Kerk: de foto's

P1060507Gemeentedag Nieuwe Kerk  22 september 2013: 

De foto's van de gemeentedag staan in het fotoalbum;http://www.hervormdede.nl/nieuwekerk/informatie/fotoalbum/gemeentedag-2013Gemeentedag foto's 2013 Nieuwe Kerk

Voor vragen kunt u bij de leden van de Gemeentedag commissie terecht: Sarie Groeneveld ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), Heleen Modderkolk ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), Jaap Stam ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en Pieter van Weijen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Psychopastorale hulp in de Nieuwe Kerk Gemeente

ppw2014In de gemeente van Christus zien we om naar elkaar, juist ook als het moeilijk is. Het werk van ouderlingen en pastoraal bezoekers is daarbij van onschatbare waarde.

Soms is er iets extra's nodig, bijvoorbeeld als u psychisch in de knoop zit. Of als er levensproblemen zijn waar u zelf niet uit komt. Misschien zit u al in de hulpverlening en dat helpt echt, maar toch blijven er ook geloofsvragen. Dan is er in de Nieuwe Kerk een Psycho Pastoraal Team beschikbaar.

Het team bestaat uit gemeenteleden die een vorm van psycho-pastorale opleiding hebben gehad en die door de kerkenraad zijn benoemd.

Zij kunnen ondersteuning bieden aan gemeenteleden die te maken krijgen met bv. eenzaamheid, depressieve gevoelens, rouw, vragen rond kinderen, acceptatie van het ouder worden, psychische problemen, huwelijksproblemen, problemen na echtscheiding, seksueel misbruik en huiselijk geweld, weinig zelfvertrouwen. Zij bieden een luisterend oor en zijn in staat u te begeleiden en te ondersteunen in een moeilijke fase van uw leven. Bijbellezen en bidden kan samen met praktische hulp een plaats krijgen. Indien nodig word u geholpen om wegen te zoeken in de professionele hulpverlening. Hoe vraag u hulp aan? U kunt via de predikant, de sectieouderling of pastoraal bezoeker een vraag stellen aan de coördinator Liesbeth Bouman. Zij overlegt dan met u wat u nodig hebt en welk teamlid bij u past. Daarna neemt het teamlid contact met u op en kun u zelf afspraken maken. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder Psycho Pastoraal Werk (PPW).

Deze ligt in de Rank. PPW contactpersoon: zie logo

Contact: Liesbeth Bouman, tel. 0318-638319, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatiefolders onderaan het artikel vindt u hier als bijlage.

 

Beantwoording vragen vrouw/ambt

NieuweKerkZwartWitTijdens het bezinningsproces rondom de mogelijke openstelling van de bijzondere ambten voor vrouwen in de Nieuwe Kerk gemeente, heeft een aantal gemeenteleden ons enkele schriftelijke vragen gesteld. Omdat die vragen en de beantwoording ervan kunnen dienen voor het gesprek in de gemeente, vindt u in de bijlage het document met daarin een korte toellichting.

Besluit Kerkenraad maandag 10 juni

bijbelkringAfgelopen maandag 10 juni heeft de Kerkenraad in een speciale vergadering een besluit genomen betreffende de vrouw en het ambt. Zie de bijlage,

Lever uw oude bril in

projectie_foto_bril-ethiopieIn de Rank van de Nieuwe Kerk staat nu een doos waar u uw oude bril kunt deponeren. Vooral kinderbrillen zijn erg welkom.

Er zijn in Ethiopië ongeveer 2,8 miljoen slechtzienden, waarvan ongeveer 1/3 gewoon bijziend of verziend zijn. Bij schoolkinderen leidt dit ertoe, dat zij niet normaal kunnen leren lezen en schrijven. Dat heeft negatieve gevolgen voor hun hele verdere leven.

Stichting Better Sight Better Learning verzorgt verschillende projekten in Ethiopië. Meer info kunt u vinden op www.bsbl.nl

Wie is wie in de Nieuwe Kerk

kerkbank1Tijdens de laatste gemeentedag werden foto's gemaakt, voor een soort facebook van de Nieuwe Kerk leden. Het resultaat was direct zichtbaar te zien op een groot scherm. Nu is er de mogelijkheid om dit zelf te bekijken en te plaatsen via een website. Via deze link: www.nieuwekerkbank.nl

Definitieve profielschets Nieuwe Kerk

nieuwekerk-raamGemeente en Wijkpredikant

Als onderdeel van de procedure voor het beroepen van een predikant, dient een profiel opgesteld te worden van zowel de gemeente als de predikant. Deze versie is in de kerkenraad unaniem goedgekeurd nadat deze met de gemeente is besproken.

Profielschetsen

De profielschets van de onze wijkgemeente is opgesteld door Wim Drost onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad. Wim Drost heeft hiervoor gemeentebreed gesprekken gevoerd om op deze wijze een goede weergave te krijgen van onze wijkgemeente.

De profielschets van de predikant is opgesteld door de Kerkenraad. Dit profiel beschrijft de kenmerken van een te beroepen predikant.

Nieuwe kerkgemeente

Erediensten(Nieuwe-Kerk)

zo 07 sept 09:30
ds. C.W. Saly (Voorber. H.A.)
zo 07 sept 17:00
ds. R.F. de Wit (Ermelo)
zo 14 sept 09:30
ds. C.W. Saly (H.A.)
zo 14 sept 17:00
ds. C.W. Saly (Voortz. H.A.)
zo 21 sept 09:30
ds. C.W. Saly
zo 21 sept 17:00
ds. H. Dankers (Ilpendam)