Bethelkerkgemeente Ede

Terugblik - seniorenmiddag 19 juni

Woensdag 19 juni jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. Een gezellige middag met prachtige natuurbeelden uit het 'Binnenveld', die onze verhalenverteller Louis Fraanje, voorzien van de nodige humor en kwinkslagen aan zijn publiek vertoonde.

Na het welkom door Tinus Hoogendoorn werd Ds. W.G. van den Top voorgesteld aan de senioren. Een aantal senioren van 80 + heeft inmiddels al bezoek van hem gehad. Daarna was het de beurt aan Ds. Van der Dussen voor de korte overdenking. Het thema was “Geen slaven, maar Kinderen” n.a.v. Romeinen 8 vers 15.

20190619SeniorenmiddagTerugblik120190619SeniorenmiddagTerugblik2

Vlnr. Tinus Hoogendoorn en ds. W.G. van den Top... ds. C. van der Dussen - Foto's: ©Fransien Fraanje

Hierna nam Fraanje de mensen in de zaal mee op zijn tocht door de natuur. En dat op een geheel eigen wijze, niet belerend of hoogdravend, maar gewoon simpel en soms in het Veluws dialect, maar voor iedereen begrijpelijk en veelal herkenbaar.

20190619SeniorenmiddagTerugblik3

Louis bezig met zijn lezing over het Binnenveld in de zaal van de Bethelkerk Foto: ©Fransien Fraanje

Prachtige beelden van reeën, hazen en vogels van velerlei pluimage en dat allemaal op steenworp afstand van Ede, die tot leven kwamen in zijn natuurserie, maar ook de boeren die op het land aan het werk waren, kregen de nodige aandacht. Daarnaast liet Fraanje ook hier en daar een kritisch woord horen over het omzagen van de vele prachtige populieren in het Binnenveld, met als paradepaardje de inmiddels verdwenen "Groene Kathedraal" de bekende 'Veensteeg'. Hij betreurt het dat er momenteel wel heel veel bomen rigoureus uit het landschap verdwijnen.

20190619SeniorenmiddagTerugblik4

Men kan terugzien op een geslaagde seniorenmiddag in Ede - Foto: ©Fransien Fraanje

Alles bij elkaar mogen we gerust zeggen, dat deze seniorenmiddag voorbij is gevlogen, organisatie en bezoekers konden terugzien op een geslaagde middag!

De volgende en tevens eerste seniorenmiddag van het nieuwe seizoen is op woensdag 2 oktober van 14.30 – 17.00 uur. Onderwerp van deze middag: Archeologie rond het Reehorstgebied. De overdenking zal dan worden gehouden door Ds. W.G. van den Top.