Bethelkerkgemeente Ede

Versoepelingen corona-maatregelen

Logo Mijn Bethelkerk 2(update 24 september 2021)

Vanaf zaterdag 25 september is de maatregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ (ingesteld door de overheid om het corona-virus in te dammen) veranderd naar een dringend advies om afstand te houden. Inmiddels zijn de richtlijnen vanuit de PKN hierop gewijzigd. Dat houdt in dat de verplichting om 1,5 meter afstand te houden tijdens kerkdiensten formeel vervalt. De overheid en de PKN geven echter aan dat één van de maatregelen nog steeds van kracht blijft, namelijk ‘afstand houden’.
Sinds de uitbraak van corona hebben we als wijkkerkenraad van de Bethelkerkgemeente de adviezen van de overheid en de PKN altijd gevolgd. Daarom hebben we In onze kerkenraadsvergadering van dinsdag 21 september jongstleden voor wat betreft onze erediensten (geldend vanaf zondag 26 september) de volgende besluiten genomen:
Het maximaal aantal bezoekers van een eredienst wordt verhoogd naar 250 (was 140). Dat is nog steeds ruim minder dan de helft van het aantal zitplaatsen (600) in de Bethelkerk. Zo kunnen we volgens ons tegemoetkomen aan het dringende advies om afstand te houden.
Bij de ingang zal geen corona-check worden gedaan. Wel is het zo dat u nog steeds gebruik moet maken van het online inschrijvingen-systeem.
Om het voor een ieder op een ‘veilige manier’ mogelijk te maken om naar de kerk te gaan, zullen de ‘korte banken’ gereserveerd worden voor gemeenteleden die graag nog op anderhalve meter willen zitten. In de ‘lange banken’ kan gewoon worden aangeschoven indien gewenst. Zoals inmiddels gebruikelijk zullen de banken voor en achter de zitplaatsen leeg gelaten worden.
De wijkkerkenraad gaat tijdens de erediensten weer met 6 broeders dienst doen.
De collecten worden nog steeds na afloop van de dienst bij de uitgangen gehouden. Hiervoor staan de inmiddels bekende mandjes waarin u uw gave(n) kan doen.
Aangezien het maximum aantal bezoekers is verhoogd, zal zondag 26 september het laatste ‘Kindermoment’ worden getoond.
De komende maand zullen we als wijkkerkenraad deze veranderingen nauwlettend in de gaten houden, zodat deze eventueel snel bijgesteld kunnen worden. We hopen zo ervaring te kunnen opdoen om als wijkgemeente op een veilige manier (en met meer gemeenteleden) te kunnen samenkomen.
Fijn ook dat we deze veranderingen komende zondag, tijdens het startweekend van het winterwerk, kunnen doorvoeren. Hopelijk is dit een aanzet tot een terugkeer naar het ‘oude normaal’.

Hartelijke groet,
Kees den Ouden.