Logo groot

jaarthema 18-19 LEVENSLIED

jaarthema 18-19 LEVENSLIED

Komend seizoen is het jaarthema binnen de Ark  "Levenslied".  

Met als subthema "Leef met de Psalmen".

boekenlegger achterboekenlegger voor 2Het thema Levenslied geeft de inhoud van de Psalmen weer. Liederen voor het leven, liederen die ons ondersteunen bij het leven als christen. Allerlei liederen die menselijke emoties weergeven en onze gemoedstoestand weerspiegelen. Gelukkig blijft het in de Psalmen niet alleen hierbij, dan zou de inhoud van het bijbelboek te kort gedaan worden. Tegelijkertijd wordt beschreven hoe God ons hierin tot steun wil zijn, zodat wij verder kunnen.

Komend seizoen staan tijdens de toerustingsdiensten diverse menselijke emoties centraal. Bijvoorbeeld blijdschap, boosheid en (on)rust. Hoe beschrijft de psalmschrijver deze emotie? Hoe gaat hij daar mee om? Hoe helpt God de psalmschrijver verder? Hoe gaan wij met deze emoties om, in relatie met elkaar en in onze relatie met God? Onder ‘Toerusting’ kunt u hier meer over lezen.

Zoals gebruikelijk zal er bij elke toerustingsdienst een hand-out beschikbaar komen om de Psalm verder te kunnen bespreken binnen de kringen of ter overdenking voor u persoonlijk. Deze hand-outs zijn via ‘Toerusting’ beschikbaar zijn.

Daarnaast zullen er een aantal toerustingsavonden georganiseerd worden.

Doet u/jij komend seizoen met dit jaarthema mee?

Dan kunnen we met elkaar Leven met de Psalmen en God hiervoor de eer geven!

Commissie Toerusting en Missie       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.