Logo groot
Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.
Wie hulp nodig heeft, of zich als vrijwilliger wil inzetten, kan terecht bij:

Ook Hulp in Praktijk (HiP) brengt hulpbieders en -vragers bij elkaar.
Maar je kunt ook contact met ons opnemen! Zie gegevens hieronder.

ACTIE VOEDSELBANK

Door de Corona-crisis heeft de Voedselbank Ede een beperkt aanbod van voedsel. Dit komt onder meer doordat horeca heeft moeten sluiten en ze last hebben van hamsteraars in supermarkten en daarvan minder aanbod hebben. Hierbij aan ons allemaal het verzoek om voedsel af te geven op de inzamelpunten.
U kunt voedsel in deze periode centraal afgeven op het Kerkelijk Bureau aan de Driehoek 11a (beneden bij gebouw Rehoboth), om de Voedselbank in deze zorgelijke tijden bij te staan. U kunt het voedsel tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau in het voorportaal in kratten deponeren.

Er is vooral behoefte aan:

conserven in pot of blik, pasta en pastasaus, houdbare melk en koffie.

Openingstijden Kerkelijk Bureau, Driehoek 11a.
Maandag :     8.00u - 12.30u
Dinsdag :       8.00u - 12.30u