Logo groot
Voortgang beroepingswerk voor de Arkgemeente

Voortgang beroepingswerk voor de Arkgemeente

De Algemene Kerkenraad vraagt toestemming aan de classis

De toestemming van de classis is nodig om het beroepingswerk te mogen starten. Ook is een solvabiliteitsverklaring aangevraagd. Dit is nodig om aan te tonen dat onze gemeente voldoende financiĆ«le draagkracht heeft om een beroep te kunnen uitbrengen. In afwachting van de toestemming en de solvabiliteitsverklaring mogen we van de Algemene Kerkenraad verder met de volgende stap. 

Welke predikant past bij onze gemeente? 

Onze wijkkerkenraad vraagt bij de PKN, met behulp van de twee profielschetsen, een advieslijst met namen van predikanten. Daarnaast doen wij als beroepingscommissie een beroep op u als gemeente. Wij stellen u in de gelegenheid om namen in te dienen van predikanten die bij De Ark gemeente passen. De beide profielschetsen kunnen u daarbij helpen. 

Hoe kan ik een naam indienen? 

U bent tot en met vrijdag 17 juli 2020 in de gelegenheid om namen in te dienen via het mailadres van de beroepingscommissie. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Wilt u er bij zetten waarom u denkt dat deze predikant goed past bij de Ark?

Vervolg
De beroepingscommissie voegt de namen die door de gemeente zijn ingediend toe aan de advieslijst van de PKN. Aan de hand van de profielschetsen gaat de beroepingscommissie aan de slag met deze lijst. In de nieuwsbrief van 24 juli vertellen we u daar meer over. 

Namens de beroepingscommissie, Geertje van de Put.