Versoepelingen

Geef elkaar de ruimte.

Onder dit motto bracht de Protestantse. Kerk in Nederland maandag 20 september n.a.v de versoepelingen een nieuw advies uit dat we graag volgen en toelichten wat dit voor ons als Kleopas betekent.

Samengevat:

• Geen inschrijvingen meer nodig vanaf heden;
  • Geen coronatoegangs- of testbewijs;
  • De overige basismaatregelen blijven, immers corona is niet weg.

Geef elkaar de ruimte
Onder dit motto bracht de Protestantse. Kerk in Nederland afgelopen maandag n.a.v de versoepelingen een nieuw advies uit dat we graag volgen en toelichten wat dit voor ons als Kleopas betekent.

Aanmelden
Opgeven voor de dienst is niet meer nodig. Dit geldt dus ook al voor de openluchtdienst van a.s. zondagmorgen. Iedereen is welkom. Er is ruimte genoeg.

Coronatoegangs- of testbewijs
We gaan niet werken met een coronatoegangs- of testbewijs. Het belangrijkste argument is dat van te voren controleren of mensen welkom zijn, niet past in het christelijk en kerkelijk denken.

Basisregels
De overige basismaatregelen blijven, immers corona is niet weg.
Daarom: Handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog; thuisblijven en laten testen bij klachten.

Afstand - Geef elkaar die ruimte!
Verplichte 1,5 meter afstand houden hoeft niet meer. Het advies is nu: gepaste afstand houden. Maar het blijft van belang is om rekening te houden met mensen die een kwetsbare gezondheid hebben of mensen die zich niet veilig voelen bij de versoepelingen.
In de kerk zijn zowel plaatsen om op 1,5 m afstand van elkaar te zitten - voor wie dat prettig vindt, als ook plaatsen om dichter bij elkaar te zitten. We denken dat het voorlopig nog een goed idee is om waar mogelijk in ieder geval 1 stoel te houden tussen mensen/gezinnen. Of je nu wel of niet afstand wil houden, laten we elkaar daarin vrij laten en elkaars keuze respecteren.
Concreet:

• Er wordt nog steeds (en duidelijker) geplaceerd. Dat wil zeggen dat een plek wordt aangewezen door koster/kerkrentmeester;
  • In de beide voorvakken kunnen mensen plaats nemen die niet perse 1,5m afstand willen houden. We beginnen van voor naar achteren en laten in eerste instantie een rij er tussen. Zodra het vol/druk wordt kunnen de tussenliggende rijen gevuld worden;
  • Laat 1 stoel vrij tussen verschillende families;
  • Het achtervak in het midden wordt gereserveerd voor mensen die graag 1,5 meter afstand willen houden. Op die plaatsen hanteren we nog steeds veel ruimte tussen de rijen en 3 stoelen tussen personen/gezinnen;
  • De beide zij-achtervakken zijn reserve voor mensen die graag 1,5 meter afstand willen houden. En worden als laatste gevuld – naar behoefte.

De keuze waar te gaan zitten ligt hiermee bij de een ieder zelf. De coördinatie ligt bij kerkrentmeesters en koster.

Collecteren
De collecte is voorlopig nog digitaal en bij de uitgangen.

Aanvangstijd
Omdat ventileren belangrijk is houden we voorlopig nog de aanvangstijd van 8.45 uur en blijven de deuren open.

Overige activiteiten:
In principe kunnen alle overige activiteiten gewoon doorgaan, zonder beperking op aantallen. ‘Gepaste afstand’ houden is de richtlijn. Heeft een bijeenkomst het karakter van een evenement dan gelden de maatregelen van de landelijke overheid.

Ervaringen en feedback
Het is en blijft zoeken naar de juiste weg. Wat is wijsheid? Hoe gaat het lopen? Daarom zullen we steeds evalueren en bijsturen. En daarom vragen we ook ieders feedback.
We willen heel graag open staan voor iedereen.

• Wanneer u moeite heeft om naar de diensten te komen, wilt u dan aangeven bij uw sectie-ouderling of onze dominee waarom? Dan kunnen we daarop wellicht aanpassingen doen;
  • Wanneer je ideeën hebt om zaken te verbeteren, laat het weten. Alle kleine puntjes zijn welkom!

We zien er van harte naar uit om u en jou (weer) te ontmoeten in onze diensten.

‘U geeft ons een toekomst vol van hoop, niemand anders dan U alleen, leidt ons door dit leven heen’.