4 mrt

Kleopas Jaarthema 2022-2023 “In het spoor van Israël”

In de Christelijke traditie hebben we veel te danken aan het oude Israël. Denk aan de Tien Geboden of de Psalmen. Of uiteraard het hele Oude Testament. Maar ook in ons bidden en het vieren van Bijbelse feesten hebben we veel raakvlakken met Israël. Aankomende winterseizoen is daarom ons jaarthema In het spoor van Israël. Op kringen, zondagse erediensten en andere momenten willen we stil staan bij onze verbondenheid met Israël, maar ook ontdekken waarin het Christelijk geloof anders is dan de Joodse geloofsbeleving. Daarbij kijken we ook naar Jezus Christus zelf.

Later in het jaar willen we ook nadenken over de relatie van de kerk met Israël. Gelden de beloften van God aan Israël ook vandaag de dag nog? En hoe zit het dan met de Palestijnen die oorspronkelijk in het gebied woonden? Een goed moment om ons daar als gemeente op te bezinnen omdat het in 2023 75 jaar geleden is dat de moderne staat Israël werd gesticht. In het kader daarvan willen we ook nadenken over omgaan met vreemdelingen en het begrip verzoening zoals dat in het Oude Testament beschreven wordt.

Tijdens de startavond op D.V. maandag 19 September 20.00 in KC Emmaus willen we het startschot geven voor dit Jaarthema. De hele gemeenten is hiervoor van harte uitgenodigd, ook als u of jij niet op een kring zit.

Klik hier voor het overzicht met kringen.

Commissie V&T

Volg ons

© Kleopasgemeente

Privacyverklaring

Nieuws via email

Maandelijks wordt een nieuwsmail verzonden en een bericht van belang wordt alleen in bijzondere gevallen gestuurd. Afmelden kan heel eenvoudig via een linkje in de mail.

Redactie

Kleopas app

Blijf op de hoogte en kom in contact met elkaar via de Kleopas app. Alleen voor Kleopas­gemeente­leden.

Klik hier voor meer informatie.