kleopaslogo

Seniorenmiddag – 21 november

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Seniorenmiddag – 21 november

20181121SeniorenmiddagOp woensdagmiddag 21 november is er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. De middag begint om 15.00 uur en zal rond 18.30 uur afgelopen zijn.
Ds. N.W. van den Houten zal de korte overdenking verzorgen. De presentatie wordt deze middag verzorgd door de heer V.W. (Vincent) van Poortvliet over Isings’ historische schoolplaten. Johan Herman Isings (1884-1977) was een kundige en geliefde illustrator. Hij is vooral bekend geworden door zijn bijbelillustraties en zijn historische schoolplaten.

De presentatie begint met een typering van Isings als mens en als kunstenaar. Die typering levert verdere aandachtspunten op. Vervolgens haalt de heer Van Poortvliet een persoonlijke herinnering op (hoe hij als zevenjarig jongetje “oorlogsgeschiedenisplaten” beleefde) en geeft hij aan waarom Isings daar niet voor koos. Daarna gaan we naar de “echte” Isingsplaten. Via een selectie van de platen maken we een reis door onze vaderlandse geschiedenis. De 16e en de 17e eeuw staan in de platen van Isings centraal en dit zal in de presentatie ook het geval zijn. Op deze wijze kunt u geschiedeniskennis ophalen èn zo genieten van de kunst van Isings en van de verhalen, vaak verbonden met aangename herinneringen uit de eigen schooltijd.

Het belooft een boeiende middag te worden!
Aan het einde van de middag is er een stamppottenbuffet. Een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten! Iedereen, jong en oud van harte welkom! Opgave is niet nodig.
Voor vervoer kunt u contact opnemen met dhr. A. Jochemsen, tel. 0318-417908.