kleopaslogo

Zaterdag 10 november: Nationale Mantelzorg dag

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Zaterdag 10 november: Nationale Mantelzorg dag

logo defaultIn Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen mantelzorgers. Deze worden jaarlijks in het zonnetje gezet en wel op 10 november, de jaarlijkse mantelzorgdag.

Een mantelzorger is iemand die meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een naaste zorgt. Geheel belangeloos. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid of vriend of iemand uit de straat of wijk. Als diaconie willen we daar op zondag 11 november aanstaande aandacht aan schenken. Na de morgendienst staan er dan op het kerkplein weer bossen bloemen klaar voor de mantelzorgers die u wellicht kent. Gewoon als blijk van meeleven en waardering. Denkt u al vast na of u iemand kent? De diaconie heeft dan ook een lijst met namen. Misschien weet u niemand, maar wilt u wel een bos bloemen wegbrengen op zondagmorgen 11 november?

Namens de diaconie hartelijk dank!