kleopaslogo

Jongerenpastoraal team - JPT

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Jongerenpastoraal team - JPT

We zien jongeren in de kerk, bij jeugdwerk, in Follow me. Maar ook veel jongeren, die in ons bestand staan, zien we niet meer in onze activiteiten. Ook als jongeren de kerk uit het oog verliezen, willen wij vanuit de gemeente deze jongeren niet uit het oog verliezen. We startten begin dit jaar een bezinning op dit onderwerp.

In april 2018 volgde een bijeenkomst, waarbij er ruim 20 mensen uit de gemeente aanwezig waren. Leiding van het jeugdwerk, ouders vanuit de gemeente en andere betrokken gemeenteleden. Vanuit de Herv. Gemeente Lunteren kwam Annet Pater vertellen hoe zij het Jongeren Pastoraal Team hebben opgezet. Een inspirerende presentatie, die ons hielp in het nadenken over jongeren in onze gemeente. Vanuit deze bijeenkomst is een meedenkgroep samengesteld om hiermee aan de slag te gaan.

Hieruit is het plan gerold om ook binnen de Kleopasgemeente een jongerenpastoraal team (JPT) op te zetten. Met als doel dat alle jongeren van de Kleopasgemeente rond hun 13e, 14e en 15e verjaardag een contactmoment hebben met een JPT-medewerker. Dat contact bestaat uit twee delen: 1. De jongere krijgt op zijn/haar verjaardag een kaart vanuit onze gemeente. 2. De JPT-er gaat (als de afspraak door de jongere niet wordt afgezegd) op bezoek bij de jongere.
Het doel van dit contact is op ontspannen wijze de jongere laten merken dat we hem/haar niet vergeten zijn en dat we belangstelling voor hun leven en plannen hebben. We bezoeken alle jongeren, die in onze ledenbestand staan. Bij de jongeren, die kerkdiensten, follow-Me of jeugdwerk bezoeken, zal dit bezoek herkenning oproepen. Bij de jongeren, die weinig meer met de kerk hebben, kan dit contact een mooi moment van ontmoeten van iemand van de christelijke gemeente zijn.

Op dit moment zijn we in de fase waarin we op zoek zijn naar JPT-medewerkers en een coördinator. De JPT-er is een persoon met een hart voor jongeren, legt gemakkelijk contact met jongeren en staat open voor het leven van de jongeren. Mocht u meer willen weten over de plannen of de opzet, neem gerust contact op met één van de jeugdouderlingen: Jan de Kluijver en Judith van Dam