kleopaslogo

Terugblik gemeenteavond

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Terugblik gemeenteavond

We kijken terug op een goede avond met een mooie opkomst van jong tot oud. Ds. Nico van den Houten sprak over het ontstaan van de liturgie en waar de vormen vandaan komen zoals wij ze gewend zijn te doen. Ook het verloop van de dienst hebben we doorgenomen en de waarde ervan gezien. Door de interactieve vorm is er veel waardevolle inbreng gekomen, zowel uit peiling als open reacties, waarbij gemeenteleden eigen inbreng konden geven op thema’s. Deze reacties geven de liturgiecommissie, die op dit moment gevormd wordt, een mooie start. Met de inbreng van deze avond en van de kringen op een later moment kan de kerkenraad de gemeente beter leren kennen en het geeft een beeld over wat er leeft in de gemeente. Om iedereen alvast wat resultaten te kunnen laten zien, zitten er een aantal afbeeldingen van de Mentimeter als bijlage onderaan deze pagina (Mentimeter is een online polling- en presentatietool waarmee je respons ophaalt). Natuurlijk kunnen gemeenteleden, die niet op de gemeenteavond aanwezig waren en ook niet aan één van de kringen deelnemen, alsnog meepraten over de liturgie door hun inbreng te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Volgende gemeenteavond

Maandag 28 januari is er weer een gemeenteavond. Tip om deze datum alvast in de agenda te zetten. Deze avond is verdeeld in twee delen. Voor de pauze gaan we het hebben over “Gemeente zijn”. Na de pauze is er zoals jaarlijks gebruikelijk de gemeentevergadering. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen aan de kerkenraad. Ook zullen we vanuit de kerkenraad een aantal punten aan de orde stellen. We kijken o.a. naar de begroting van de wijkkas, lopende zaken zoals de opgerichte liturgiecommissie, huisvesting van de jeugd en het standpunt van de kerkenraad t.o.v. homoseksualiteit.