kleopaslogo

Terugblik seniorenmiddag 20 februari

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Thomas zien we vaak als de twijfelaar. Maar is dat zo? In Johannes 11:16 kent hij de reikwijdte van Jezus keuze ws. niet. Maar hij gaat uit liefde voir zijn Heer mee. #twitnapreek

Terugblik seniorenmiddag 20 februari

20190220 Seniorenmiddag2Woensdag 20 februari jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. Veel senioren en belangstellenden uit de Rietkampen, Ede-Zuid en daarbuiten waren deze middag gekomen.

Op deze middag ging de bezinning van onze wijkbewoner de heer Dick Hulstein over Genesis 22 : 1-19 ‘Het offer van Abraham’. De mooie overdenking werd besloten met het Lied 432 : 1 en 2 ‘Wat God doet, dat is welgedaan’. In dit lied komt geloofsvertrouwen tot uiting. Zoals Abraham vertrouwde op God, mogen ook wij vertrouwen op God die Zijn Zoon heeft gegeven. Uit het offer van Jezus Christus mogen wij leven en vertrouwen op Zijn Woord.

  

Hierna werd het woord gegeven aan de heer Rob van Eck uit Doorwerth over de 7 Klassieke Wereldwonderen. Deze bevonden zich in het rijk van Alexander de Grote. In de tijd van de oude Grieken was er een aantal bouwwerken op de wereld waar mensen respect voor hadden. Het waren bouwwerken met een enorme grootte, bijzondere stijl of betekenis. De Griekse schrijver Antipater van Sidon stelde een lijst op met zeven wereldwonderen. De lijst bestond uit de volgende bouwwerken:
20190220 Seniorenmiddag1. Piramide van Cheops (Egypte)
2. Vuurtoren van Pharos (Alexandrië)
3. Hangende tuinen van Babylon
4. Kolossus van Rhodos
5. Tempel van Artemis in Efeze
6. Beeld van Zeus in Olympia
7. Mausoleum van Halicarnassus

Door schitterende afbeeldingen en animaties kwamen deze triomfen van de oudheid voor ons tot leven. Rob reikte ons veel achtergrondinformatie aan van al deze wereldwonderen.
De Piramide van Cheops is het enige klassieke wereldwonder dat nu nog bestaat. Deze Grote Piramide is een Egyptische piramide op het plateau van Gizeh. Het is een enorm grafmonument voor de Egyptische farao Cheops. De piramide van Cheops is ruim 145 meter hoog.

Na de pauze werd de boeiende presentatie voortgezet met de 7 Nieuwe Wereldwonderen. Van augustus 2006 tot juli 2007 is er een nieuwe lijst met wereldwonderen gekozen. De verkiezingen waren een initiatief van de Zwitserse filmmaker Bernard Weber. Een groep deskundigen heeft daarvoor uit 77 bouwwerken 21 nominaties geselecteerd. Mensen over de hele wereld konden vervolgens via internet of sms hun stem uitbrengen op een van die bouwwerken.

De 7 Nieuwe Wereldwonderen zijn:
1. Mayastad Chichén Itza (Mexico)
2. Beeld Christus de Verlosser (Brazilië)
3. Het Colosseum (Rome)
4. De Chinese Muur
5. Oude Incastad Machu Picchu (Peru)
6. Petra (Jordanië)
7. Taj Mahal (India)

Ook over deze 7 Nieuwe Wereldwonderen kregen we veel informatie. We hebben deze middag veel gezien op onze virtuele reis van Zuid- en Midden-Amerika naar Europa, Azië en China. We hebben allen genoten van deze mooie middag!
De volgende seniorenmiddag is op woensdag 17 april van 15.00 – 18.30 uur. De overdenking zal dan door ds. J.E. de Groot worden gehouden. De heer Piet Slootweg zal een presentatie houden over ‘Een ziekenhuis in Afrika’. Tot besluit zal er een heerlijke broodmaaltijd zijn.