kleopaslogo

Diaconale jongerenreis Servië

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Christen zijn -- een leesbare brief zijn. Er wordt op ons gelet, zien mensen iets van God in ons leven. Liedboek 360... dat niet Gods woorden breken op de daden van de kerk....

Diaconale jongerenreis Servië

U heeft er vast al iets over gehoord of gelezen. Dinsdag 30 juli vertrekken we met een groep van 19 mensen voor een week naar Servië.

We zullen daar verblijven in het Central Home in het plaatsje Feketic. Dat gaat vast heel gezellig worden maar de reden van onze reis is niet vakantie vieren. Wat gaan we er dan wel doen? Onze activiteiten zullen vooral bestaan uit klussen en ontmoeting met de mensen daar. Zo heeft de pastorie een opknapbeurt nodig en gaan we aan de slag met beton storten, muren stucen, schilderen en het aanleggen van een stoepje. Ook hebben 2 kamers in het huis waar we verblijven een likje verf nodig.

Verder hopen we op bezoek te kunnen bij de Roma bewoners en kinderwerk te doen. Gelukkig krijgen we bij al het klussen hulp van een aantal gemeenteleden van de kerk daar. Voor alle materialen die we nodig hebben voor het klussen, hebben we geld nodig. Met dit geld willen we lokaal de materialen aanschaffen. Dit scheelt ons sjouwen en is een ondersteuning voor de lokale bevolking.

Voor alle aanschaf van materialen is onze doelstelling om €4500,00 op te halen. De reiskosten, vervoer en verblijf betalen alle jongeren zelf. Om ze hierin tegemoet te komen is het bedrag dat ze zelf betalen gesteld op €500,00 p.p.. Maar dit is niet voldoende voor alle kosten die gemaakt worden door ons als groep. We hebben hiervoor nog €1375,00 aanvullend nodig. Van het totaal van €5875,00 hebben we inmiddels al €1400,00 opgehaald!

Helpt u mee om deze bijzondere reis en de acties te financieren?

Wanneer elke Kleopasser €10,00 sponsort, zijn wij rond. U kunt ons sponsoren door aan de volgende acties mee te doen:

• Op zaterdag 30 maart verkopen we van 17.00 tot 19.00 uur patat en snacks op het kerkplein.
  • Actieweekend: van vrijdag 5 april tot en met zondag 6 april houden we een actieweekend met activiteiten zoals een spelletjesavond en restaurant. Houdt u alle berichtgeving in de gaten.
  • We verkopen in deze periode voor Pasen allerlei lekker producten van een hele goede bakker uit Nunspeet. U kunt om een bestelformulier vragen aan een van de deelnemers. De bestelling wordt op stille zaterdag bezorgd.
  • Maandag 22 april (tweede paasdag) wordt er een concert gehouden in de kerk. Het start om half 8 en de toegang is €7,50 (inclusief drankje). Het is fijn als u zich vooraf opgeeft door dit formulier in te vullen.
  • Zaterdag 11 mei worden er bloemen verkocht. Heel handig voor moederdag op 12 mei!

Uiteraard hopen we met deze acties veel geld op te halen maar daarnaast vinden we het leuk om elkaar te ontmoeten in de verschillende activiteiten die staan gepland! Tot ziens!

Alle deelnemers aan de Serviereis

(Levi v/d Houten, Merijn Vonk, Mart Jan v/d Houten, Jordy Petersen, Jeroen Schut, Maureen Achterberg, Mijke Codee, Martijn Grobben, Elseline Grobben, Martijn de Jong, Leanne de Jong, Gerco Petter, Eline Gardebroek, Merel v/d Houten, Anja Doornewaard, Arno Codee, ds. Nico v/d Houten, Timo Hagendijk, Margret Hagendijk)