kleopaslogo

Digitaal collecteren met Givt

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Met God blijf je niet op je plek maar betreed je een weg(D Bonhoeffer)

Digitaal collecteren met Givt

Givt Logo tagline NL witteachtergrondHet is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas of de mobiele telefoon. Daarom bestaat er vanaf 1 december de gelegenheid om digitaal te collecteren. Dat doen wij samen met Givt, het bedrijf dat deze oplossing biedt.

Wat heb je nodig om te geven met de smartphone?

Om te geven met Givt heb je natuurlijk een smartphone nodig met Android of iOS van Apple. Op de smartphone moet de app van Givt geïnstalleerd zijn en het is aan te raden om de installatie voor de dienst (thuis) te doen, omdat je een aantal stappen moet uitvoeren voordat je de eerste keer kunt geven. Zoek daarvoor in de App Store of Google Play naar Givt of ga naar de site www.givtapp.net/download. Je kunt ook direct naar de app-store via onderstaande linkjes.

Eenmaal geïnstalleerd kun je direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je kunt direct of op een later moment de verdere registratie afronden. Hierbij zul je een aantal persoonlijke gegevens moeten invoeren (denk hierbij aan adres, mobiele nummer en rekeningnummer) en een machtiging moeten afgeven, zodat er geld van je rekening kan worden afgeschreven. De Givt-app is zo ontworpen dat je makkelijk door dit proces wordt geleid.

Hoe werkt het?

1. Zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld tijdens het collecteren.
  2. Voer in één keer alle bedragen in voor de 2 of 3 collectes. Voer het bedrag voor de '1ste collecte' in. Klik op 'Collecte toevoegen' om de '2de collecte' in te voeren. Herhaal dit eventueel voor de '3de collecte'. Het is mogelijk voor de dienst of bij aanvang van het collecteren de bedragen voor de desbetreffende doelen in te voeren en als de tweede collectezak passeert, de mobiele telefoon er langs halen.
  3. De mobiele telefoon geeft een trilsignaal om te bevestigen dat de gift is geregistreerd.

Voor verdere begeleiding van de app, klik dan op de volgende link: www.givtapp.net/downloads/Begeleiding%20gebruik%20Givt-app.pdf
Nogmaals voor de duidelijkheid: de zenders van dit systeem zitten alleen in de tweede collectezak (kerkrentmeesters). Met één keer er langs halen, worden alle gaven voor alle collectes in één keer geregistreerd.

Het systeem is zo gemaakt dat er geen internetverbinding nodig is tijdens het geven. Wel belangrijk is dat bluetooth aan staat.

Net als bij contant geld blijft de gever anoniem, zodat de penningmeester (of iemand anders van de Hervormde Gemeente Ede) niet kan zien wat een individu heeft gegeven. Er wordt slechts gerapporteerd (per collecte) hoeveel giften zijn ontvangen en welk totaalbedrag.

Een ander voordeel van geven met Givt is dat iedere gebruiker elk jaar een overzicht krijgt van al zijn giften dat door de belastingdienst wordt geaccepteerd voor de aftrekpost Giften.

Ook contant?

Met Givt is onze kerk klaar voor de toekomst en kunnen we gewoon aan de collecte blijven geven. Het mag immers niet zo zijn dat met het verdwijnen van contant geld het geven aan goede doelen in het nauw komt. Geef je liever contant? Geen probleem, want naast het geven met je mobiele telefoon kun je altijd contant geld geven aan de collecte. Ook zullen de collectebonnen blijven bestaan.

Kosten

Net als bij het geven van contant geld (geldtransport en storten bij de bank) en collectebonnen (drukwerk), zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Givt. Deze kosten bestaan onder ander uit een service fee en kosten voor transacties, machtiging en voor de wekelijkse uitbetaling van de collectes. In de prakrijk blijkt dat de kosten gemiddeld ongeveer 5 à 6% van de bruto opbrengst bedragen.

Verder goed om te weten

Voor het geven met Givt is het goed om verder nog het volgende te weten:

• Je kunt in de app voorkeursbedragen instellen zodat je snel bedragen kunt kiezen die je regelmatig gewend bent te geven.
  • Een geeflimiet voorkomt dan je wellicht per ongeluk een veel te hoog bedrag hebt ingevuld. Deze limiet kun je aangeven in de Givt app.
  • Er zijn transactiekosten verbonden aan een gift. We adviseren daarom alle collectes via één gift uit te voeren.
  • Kort nadat de gift is geaccepteerd, kun je deze nog herroepen.
  • De afschrijving van de gift vindt pas na enkele dagen plats en zal dus nog niet direct zichtbaar zijn op mobiel / internet bankieren.
  • Wanneer een gift wordt gestorneerd (teruggeboekt), dan zullen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht!

Vragen over GIVT?

Wil jij ook op deze slimme manier geven? Download dan de Givt-app op. Indien je problemen ondervindt met het installeren van de app op je smartphone, dan kun je contact opnemen met een van de ouderlingen-kerkrentmeester. Stuur een bericht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons aan voor of na de kerkdienst.