kleopaslogo

Terugblik seniorenmiddag 20 november

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Nav de dienst zondag 26jan: Kanye West rekende zich tot de wereldgeniën, rapt grive teksten.... en komt tot bekering. Hoe ervaar je zo'n ommekeer als gelovige? Dankbaar - sceptisch - met irritatie...? Zijn verhaal past niet in onze "cirkel van hoe geloven gaat".....

Terugblik seniorenmiddag 20 november

ds Zwanenburg nov19H Hegeman nov 19Woensdagmiddag 20 november jl. was er weer een seniorenmiddag. Veel senioren uit Ede en omgeving wisten de weg naar de Bethelkerk te vinden, zodat de zaal zich vulde met veel vertrouwde en ook nieuwe gezichten. Goed om elkaar te ontmoeten! Na het welkom was er een moment van herdenken in verband met de aankomende laatste zondag van het kerkelijke jaar - 24 november. Een mooi gedicht uit “Wachters in de nacht” van Sytze de Vries werd voorgedragen.

Hierna hield Ds. L. Zwanenburg een korte overdenking naar aanleiding van Ps. 116 “Ik heb lief!” Op een duidelijke wijze liet hij ons zien en zelf ervaren dat God ons lief heeft. God was er al aan het begin van ons leven! Bij onze doop mochten wij de zegen ontvangen. Na deze mooie bezinning zongen we Gezang 112 vers 1 en 2: “Een naam is onze hope”.

Hierna was het tijd voor de verhalenkoffer. Hanneke Hegeman vertelde over het begin van haar levensgeschiedenis. Door de watersnoodramp in 1953 moest er gevlucht worden voor het water. Hanneke is op het vluchtadres op Tholen geboren. Uit de (vlucht)koffer kwamen o.a. babykleertjes en een mooie foto van Hanneke met haar ouders. Zij vertelde over haar namen Johanna Andrea. Met haar 2e naam is zij vernoemd naar haar overleden opa. Haar moeder verloor haar vader in de Tweede Wereldoorlog, op een laffe manier werd hij doodgeschoten. Hanneke vertelde het ingrijpende verhaal van haar opa en hoe oma achterbleef met 7 jonge kinderen. Ter afsluiting zongen we Ps. 25: 6, de psalm die veel betekend heeft in het leven van Hanneke en haar familie. Aansluitend werd er gelegenheid gegeven om met de buurman/buurvrouw in de zaal te spreken over de betekenis van de eigen naam/geboorteplaats. De verhalen kwamen goed los en er werd druk geconverseerd met elkaar. Mooi om zo met elkaar verder te spreken over het eigen levensverhaal.

Hierna was het tijd voor de spelletjes. Er was volop keuze uit een aantal gezelschapsspellen. Er werd volop gebruik gemaakt van de sjoelbakken! Ook rummikub, mens-erger-je-niet, memory en scrabble waren in trek. Ook werden er goede gesprekken gevoerd.