kleopaslogo

Kleopas bezoekdienst

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Nav de dienst zondag 26jan: Kanye West rekende zich tot de wereldgeniën, rapt grive teksten.... en komt tot bekering. Hoe ervaar je zo'n ommekeer als gelovige? Dankbaar - sceptisch - met irritatie...? Zijn verhaal past niet in onze "cirkel van hoe geloven gaat".....

Kleopas bezoekdienst

Kleopas bezoekdienstEen belangrijk element van het “gemeente zijn” is de onderlinge betrokkenheid van de leden van de gemeente bij elkaar. Naast de taak die ieder gemeentelid hierin heeft, wordt het bezoekwerk “namens de kerk” binnen onze gemeente verzorgd door de Kleopas bezoekdienst.

Doel  van dit bezoekwerk is:
- de onderlinge band tussen de gemeenteleden bevorderen;
- omzien naar elkaar.
In aanmerking voor regelmatig bezoek komen:
- ouderen (vanaf 75 jaar) en alleenstaanden die behoefte hebben aan contact;
- chronisch zieken en mensen die door een handicap aan huis gebonden zijn.
In aanmerking voor een incidenteel bezoek komen:
- gemeenteleden die een huwelijksjubileum vieren (40, 50 of meer jaren);
-  gemeenteleden die nieuw zijn in de Kleopasgemeente.

Verder draagt de bezoekdienst ook zorg voor de kerst­groet aan ouderen, zieken, gehandicapten en mensen die, om wat voor reden dan ook, aandacht nodig hebben.

Lijkt het u/jou wat om bezoekdame/bezoekbroeder te worden of misschien wel sectiehoofd, dan zijn wij op zoek naar u/jou!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pia van Steenbergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ervaringen van en met de Kleopas bezoekdienst

Bezoekwerk iets voor u?
Deze vraag kreeg ik te horen toen gevraagd werd of ik nog wat tijd vrij zou kunnen maken om bezoekwerk te doen. En heel eerlijk, ik moest er even heel goed over nadenken. Tijd vrij maken, ja dat kon ik wel. Maar bij oudere mensen op bezoek gaan was dit wel wat voor mij? Ik heb toch “ja” gezegd. En tot op de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad! Zoveel verschillende mensen met ook weer zoveel verschillende verhalen. En veel blijde gezichten. Geweldig!

En zoals de mensen die ik bezoek zeggen:
“We zijn heel blij en dankbaar dat je komt. Je bent voor ons het contact met de gemeente. Wij kunnen niet goed meer naar de kerkdiensten komen en volgen de diensten via het internet. Heel fijn en waardevol, maar het horen en praten over de gebeurtenissen in en om de kerk en de persoonlijke contacten, mis je hierdoor. En dat hebben we dan weer in de bezoekjes die we van de kerk mogen krijgen. In een gezellige sfeer praten we over van alles en nog wat. Na zo’n bezoekje zijn we weer helemaal “bij”.”

En zo brengen wij een stukje gemeente bij de mensen thuis! Het is waardevol en ik ben dankbaar dat ik dit stukje kerkenwerk mag doen!