kleopaslogo

Diaconaal project 2020 - AFGELAST

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Waarom bleef U zo stil... Dacht U aan ons, misschien? Dat is geen vraag meer: JA, Hij dacht aan ons!

Diaconaal project 2020 - AFGELAST

Diaconaal 1
Wegens de maatregelen tegen het coronavirus is het diaconaal project 2020 afgelast.

Dit jaar gaan de kinderen en de jongeren op de verschillende clubs geld inzamelen voor het project Chiyembekezo in Mozambique.

Diaconaal 2Chiyembekezo betekent hoop! En dat is ook het doel van de organisatie: hoop brengen aan mensen die door ziekte, armoede of andere zaken weinig hoop meer hebben. Vanuit de Protestantse Kerk in Mozambique is het bezoekwerk aan zieken ontstaan. De vrijwilligers van Chiyembekezo trekken de dorpen in en bezoeken de zieken. Ze lezen voor hen een gedeelte uit de Bijbel, vertellen over het Evangelie en bidden voor hen. Ook geven ze als dat nodig is wat geld voor  medicijnen of vervoer. Deze financiële bijdrage is maar heel klein (nog geen euro), maar is toch heel waardevol. Ook geven ze life skills lessen aan jongeren in kerken en op scholen. Heel belangrijk zijn deze lessen omdat in de cultuur van Mozambique niet elk onderwerp zomaar bespreekbaar is.

De vrijwilligers van Chiyembekezo hebben zelf vaak veel moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Toch gaan ze op stap om zieken te bezoeken, mensen hoop te geven en zetten zich in voor de jongeren uit hun eigen omgeving. Echt bijzonder! Ze zien het als roeping van God om zich in te zetten voor hun naaste.

Met het diaconale project willen we samen met de GZB geld ophalen om het werk van Chiyembekezo in Mozambique te ondersteunen.

Elke club heeft zijn eigen actie bedacht. Helpt u mee deze acties tot een groot succes te maken?

Bricks

Diaconaal 3Bricks gaat door middel van een sponsorloop geld inzamelen voor het diaconaal project. Op 16 maart zal de sponsorloop gehouden worden. Vanaf 18.15 uur verzamelen de kinderen zich bij het kerkgebouw en van 18.45 - 19.00 uur gaan de kinderen rondjes lopen. Op 8 en 15 maart zal een aantal kinderen van Bricks na afloop van de ochtenddienst aanwezig zijn met hun sponsorkaart. Iedereen die de kinderen wil sponsoren kan een sponsorkaart van één van de kinderen invullen. Natuurlijk is iedereen ook van harte welkom op 16 maart om de kinderen aan te moedigen.

Immanuël

Diaconaal 4Heel Immanuel bakt! Wij bakken de lekkerste cupcakes van de Kleopas, mis daarom deze actie niet! Tussen 20 februari en 5 maart kunt u bij één van de kinderen van de Immanuëlclub cupcakes bestellen. Op zondag 23 februari en 1 maart zullen ze hun sponsorkaarten bij zich hebben in de kerk. Deze lekkernijen zijn op te halen op donderdagavond 19 maart in het DAC aan de Dr. den Uylpark 46 tussen 19.00 en 20.00 uur of u kunt ze tegen een vergoeding thuis laten bezorgen.

Daarnaast willen we geld ophalen met het inleveren van lege flessen. Laat de lege flessen komende tijd dus maar thuis en neem ze op zondag 15 of 22 maart mee naar de ochtenddienst, waar wij klaarstaan om ze van u over te nemen. We hopen zo een mooi bedrag op te halen voor de vrijwilligers in Mozambique die daar het Evangelie handen en voeten proberen te geven.

LIFE

Diaconaal 5Tienerclub LIFE gaat er vol in bij deze actie voor HOOP. We organiseren diverse leuke acties waarbij we ook de gemeente volop bij willen betrekken.
Zo hebben de we “Loop voor Hoop”. Een 24 uurs estafette, waarbij we de hoop aan elkaar doorgeven in een ketting wandelaars, die 24 uur wandelt en een zo groot mogelijke gezamenlijke afstand aflegt. Diverse tieners willen de uitdaging aangaan om baantjes te trekken, tot wel 4 uur lang!

En na het grote succes van twee jaar geleden willen we op 20 maart 2020 in de Emmaüs opnieuw een dienstenveiling organiseren. Daarbij kunnen onze tieners en gemeenteleden diensten aanbieden voor een ander. De tieners zullen klusjes aanbieden in opdracht van gemeenteleden, zoals pakjes of kaarten bezorgen bij een ander, met een speciale opdracht erbij. Dat doen we zoveel mogelijk lopend, want de mensen in Mozambique moeten vrijwel alles lopend doen. Ook diensten vanuit de gemeente zijn weer van harte welkom! De gemeente en de families en vrienden zijn hard nodig om van de diverse acties een succes te maken, dus we hopen op uw steun en enthousiasme! Via de Kleopas WhatsApp-groep zullen we nadere informatie geven.

Inside Out

Diaconaal 6Goed nieuws! Op 21 maart hoeft er niemand te koken! Iedereen is welkom bij het DAC aan de Dr. den Uylpark 46 om daar te gaan smullen van alle heerlijke gerechten die zijn klaar gemaakt in de “Inside Out Foodtruck”.

Zien we jullie daar?