kleopaslogo

Pasen, Pinksteren, Corona: verwachtingstijd

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Lijden in het leven... dat had God toch kunnen voorkomen? Denk je dat geloof een soort verzekering is. 'Als ik mijn best doe, dan zal God. . ' Dat is niet bijbels En dan is de kans groot dat je het geloof kwijt raakt. #twitnapreek zo 12 juli middag. Themadienst voor jongeren

Inschrijven kerkdienst

Per 1 juni is het mogelijk voor de maand juni 2020 in te schrijven voor een kerkdienst met maximaal 26 personen. Meer informatie kun je hieronder in het artikel 'Update ...' vinden

Inschrijven 

Pasen, Pinksteren, Corona: verwachtingstijd

 Afbeelding2
Scriba René de Reuver over wachten en verwachting.
"In deze weken en maanden wachten we met een groeiend verlangen op het moment dat we weer ‘gewoon’ kunnen samenkomen en met elkaar, uit volle borst, kunnen zingen."


De weken tussen Pasen en Pinksteren zijn bijzonder. Het is de tijd van de onverwachte ontmoeting met Jezus, de Opgestane. Zomaar, als totale verrassing verschijnt Jezus aan leerlingen die hun meester niet meer kunnen volgen. Zij neigen hun oude beroep en leven, van voor hun ontmoeting met Jezus, weer op te pakken. Goddank legt Jezus zich niet bij hun heimwee naar vroeger neer, maar roept Hij hun op het net aan de andere kant uit te werpen. De situatie is na Pasen namelijk drastisch veranderd. 

Vlak voor zijn hemelvaart roept Jezus zijn leerlingen op om terug te gaan naar Jeruzalem en daar te wachten op de heilige Geest. Nee, niet om lijdzaam af te wachten wat er gaat gebeuren, maar om actief te bidden en uit te zien naar de Geest. Zoals een moeder uitziet naar de geboorte van het kind dat zij draagt. 

Lees verder via deze link