kleopaslogo

Update 9 oktober - corona maatregelen

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Snappen we de bijbelwoorden? Een kind zei: Je moet niet alleen je buitenoren gebruiken maar ook je binnenoren. Dan gaat het snappen wel!

Inschrijven kerkdienst

Wegens corona richtlijnen is inschrijven voor een kerkdienst nodig om deze te kunnen bezoeken.

Inschrijven

Update 9 oktober - corona maatregelen

Corona updateBeste gemeenteleden,

Graag stellen we jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en wat dat betekent voor onze wijkgemeente Kleopas.

In oktober nog maximaal 30 bezoekers tijdens de eredienst en geen gemeentezang. Dat is wat we afgelopen maandag hoorden vanuit de overheid.

Deze nieuwe beperkende maatregelen zijn teleurstellend, maar bedoeld om te voorkomen dat het aantal besmettingen verder toeneemt. Met pijn in het hart, maar overtuigd van het belang van deze dringende adviezen, adviseert de Protestantse Kerk in Nederland aan gemeenten deze richtlijnen van de overheid en PKN ter harte te nemen.

Er wordt geadviseerd mondkapjes te dragen tijdens verplaatsingen. Gemeentezang is niet toegestaan, maar het werken met enkele voorzangers in de kerk, op afstand van tenminste 5 meter van de gemeenteleden, is wel mogelijk. Andere kerkelijke activiteiten, zoals jeugdwerk, kunnen ‘gewoon’ doorgang vinden met inachtneming van de bekende RIVM-richtlijnen.

Dit bericht heeft vooralsnog alleen betrekking op de kerkdiensten in oktober. Eind van deze week is er opnieuw een gesprek tussen de kerken en minister Grapperhaus. We volgen het advies vanuit de Protestante Kerk Nederland.

Kerkbode
De informatie in deze nieuwsbrief wijkt soms af van de informatie in de kerkbode van 9 oktober. De kopij voor de kerkbode was al aangeleverd voordat de maatregelen gewijzigd werden. Dus de informatie in deze nieuwsbrief en op de website is leidend.

Erediensten in de Kleopasgemeente
Vanaf zondag 11 oktober zullen we weer terug gaan naar maximaal 30 bezoekers.

De ochtenddienst start om 08.45 uur. U denkt wellicht: dat kan toch makkelijk weer naar 09.00 uur met zo weinig mensen? Maar dit tijdstip heeft te maken met minimaal een uur tijd om te ventileren tussen onze dienst en de dienst van Emmaüs om 11 uur (half uur later dan gewoonlijk).

Voorzangers gezocht
We willen gaan werken met maximaal 5 voorzangers, zoals wordt geadviseerd. Wie wil zich daarvoor aanmelden? Laat het weten bij de scriba (E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of M: 06-22706274). De voorzangers komen dan op de voorste rij te zitten zodat ze makkelijk naar het podium kunnen lopen.

Inschrijven
Om iedereen een kans te geven om in te schrijven op de beperkte hoeveelheid plaatsen in de kerk, hanteren we een beperking op achternaamletter voor de ochtenddiensten. Deze is vaak vol. Daarom het verzoek om deze regel te respecteren. De beperking op achternaamletter is gewijzigd in 4 groepen A-F, G-L, M-S en T-Z.
Kinderen die rechtstreeks naar de kindernevendienst gaan hoeven niet aangemeld te worden. Als ze in de kerk komen, dan wel aanmelden.
Voor de volledige informatie rondom inschrijven verwijzen we naar www.kleopasgemeente.nl.

Annuleren
Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, annuleer uw inschrijving dan. Dat kan via de link in de bevestigingsmail. Daarmee geeft u uw plaats vrij voor mensen op de wachtlijst. Als u met minder mensen komt dan het eerder ingeschreven aantal (bijvoorbeeld met 3 in plaats van 4), dan geldt ook het verzoek om de inschrijving te annuleren en daarna weer in te schrijven met het juiste aantal. Zeker nu we maar met 30 bezoekers aanwezig mogen zijn, telt elke vrije plek. Annuleren kan tot vlak voor de dienst.

Advies mondkapjes
Het advies is om een mondkapje mee te brengen en deze te dragen als u in de kerk loopt. We volgen dit advies van PKN en RIVM. Zodra u zit kunt u het mondkapje af doen.

Tips

• Kijk de dienst samen met iemand die alleen is. Je mag bij elkaar op bezoek (max 3 gasten).
  • Als je samen met iemand wilt kijken, meld je dan aan bij Annette de Jong (06-12169243).
  • Bel elkaar na de dienst om de preek te bespreken onder de koffie.

Ter bemoediging
We beseffen in deze dagen het grote belang van onderlinge gemeenschap. We blijven volhardend in geloof vieren door samen te komen en online verbonden te zijn. Langs allerlei wegen houden we contact. Laten we daarbij zorgzaam zijn voor elkaar en anderen door ons telkens af te vragen: wat kan ik vandaag betekenen voor de mensen die op mijn weg komen? En laten we in alles ook zorgzaam zijn voor onszelf. Het gaat niet om de veelheid aan activiteiten, maar om betekenisvolle relaties. Laten we elkaar blijven vasthouden, bemoedigen en voor elkaar zorgen, in de Naam van Hem die alles voor ons over had, Jezus onze Heer. In alles wat in deze dagen op onze weg komt, weten we ons afhankelijk van Gods Geest. Om zijn leiding bidden wij. Kom, Schepper Geest, ontsteek in ons het vuur van uw liefde. Houd ons vast, in Jezus’ Naam.

de kerkenraad