kleopaslogo

Veelgestelde vragen (FAQ)
  • Kleopas
  • Informatie
  • Veelgestelde vragen (FAQ)

Inleiding FAQ

Meest gestelde vragen (ook wel FAQ) kunnen gevonden worden in onderstaande lijst. Gebruik eventueel ook het zoek-veld rechts-boven aan de pagina.

Waar komt de naam Kleopasgemeente vandaan?

De gemeente draagt deze naam sinds de overstap naar de Emmauskerk, die is gebouwd en wordt beheerd door de Emmausgemeente. Het is de naam van een van de twee Emmausgangers zoals die wordt genoemd in Lukas 24:13-15 en 18.

Zie ook Contact / Wij stellen ons voor / Kleopasgemeente

Waarom begint de ochtenddienst al om 9.00 uur?

Dit is ingesteld bij de verhuizing naar Emmaus in 2003 . De Emmausgemeente heeft een zondagse dienst na ons, om 10.30 uur. We hebben voor een vaste tijd gekozen omdat dat het meeste duidelijkheid geeft.

Zie ook Erediensten / Agenda kerkdiensten en Zo gaat het...

Waarom is het koffiedrinken na de ochtenddienst buiten?

Ook dit heeft te maken met het dubbele gebruik van de kerk. Binnen koffiedrinken gaat niet omdat er een dienst volgt op de onze. 

Waar staan de afkortingen op het liederenbord voor?

OB: psalm uit de berijming van 1773, de Oude Berijming
NB: psalm uit de berijming van 1951, de Nieuwe Berijming, opgenomen in het Liedboek voor de Kerken
G: gezang uit het Liedboek voor de Kerken
L: lied uit een van de moderne liedbundels

Welke Bijbelvertaling wordt in diensten gebruikt?

We gebruiken doorgaans de Nieuwe Bijbelvertaling die in 2004 verschenen is. Daarnaast gebruiken sommige voorgangers de Herziene Statenvertaling.

Waarom is de kinderoppas niet in de kerk zelf?

Dat heeft te maken met ruimtegebrek. Bovendien is er met de Wonderkist een veilige en speciaal voor dit doel geschikte accommodatie in de buurt.

Zie plattegrond met KC Emmaus en De Wonderkist.

KC Emmaus en Wonderkist2

Waarom is er ‘s morgens lopend avondmaal en ‘s middags zittend?

We vieren het Avondmaal in Kleopasgemeente sinds het begin van de gemeente in een keer met alle aanwezige belijdende leden, dus niet met verschillende tafels. Door de groei van het aantal kerkgangers werd het in de ochtenddiensten steeds moeilijker om dit op de traditionele manier (naar voren komen en samen vooraan in de kerk zitten) te doen. Daarom zijn we een aantal jaren geleden begonnen met lopend avondmaal. In de middagdienst is er nog avondmaal op de oorspronkelijke manier.

Zie ook Erediensten / Zo gaat het...