De Nieuwe Kerkgemeente

een levende gemeenschap binnen Hervormd Ede

Logo-NieuweKerkGemeente-480x300

vertrouwenspersoon

alpha cursusEr wordt ook in 2019 weer een Alpha-cursus gestart!

Bethelkerkgemeente
          Kleopasgemeente

We organiseren vanuit vier gemeenten samen één cursus. Het doel van de cursus is mensen kennis te laten maken met de basis van het christelijk geloof.

Jeugdwerk

nkg-mobil

adventkalenderkopieDe levende Adventkalender.  Wanneer u hier klikt, dan komt u op de pagina met info.
projectie foto bril-ethiopie

De Nieuwe Kerkgemeeente is een wijkgemeente van de Hervormde gemeente in Ede.

wijkgemeenten

kerkomroep

Kies een kerkdienst
zo 23 juni 09:30
ds. A.J. Zoutendijk (Utrecht)
zo 23 juni 17:00
ds. C.W. Saly
zo 30 juni 09:30
ds. C.W. Saly
zo 30 juni 17:00
dr. W. Dekker (Oosterwolde)
zo 07 juli 09:30
ds. D. Schinkelshoek (Veenendaal)
zo 07 juli 17:00
dr. C.M.A. van Ekris (Zeist)

Psychopastorale hulp in de Nieuwe Kerk Gemeente

ppw2014In de gemeente van Christus zien we om naar elkaar, juist ook als het moeilijk is. Het werk van ouderlingen en pastoraal bezoekers is daarbij van onschatbare waarde.

Soms is er iets extra's nodig, bijvoorbeeld als u psychisch in de knoop zit. Of als er levensproblemen zijn waar u zelf niet uit komt. Misschien zit u al in de hulpverlening en dat helpt echt, maar toch blijven er ook geloofsvragen. Dan is er in de Nieuwe Kerk een Psycho Pastoraal Team beschikbaar.

Het team bestaat uit gemeenteleden die een vorm van psycho-pastorale opleiding hebben gehad en die door de kerkenraad zijn benoemd.

Zij kunnen ondersteuning bieden aan gemeenteleden die te maken krijgen met bv. eenzaamheid, depressieve gevoelens, rouw, vragen rond kinderen, acceptatie van het ouder worden, psychische problemen, huwelijksproblemen, problemen na echtscheiding, seksueel misbruik en huiselijk geweld, weinig zelfvertrouwen. Zij bieden een luisterend oor en zijn in staat u te begeleiden en te ondersteunen in een moeilijke fase van uw leven. Bijbellezen en bidden kan samen met praktische hulp een plaats krijgen. Indien nodig word u geholpen om wegen te zoeken in de professionele hulpverlening. Hoe vraag u hulp aan? U kunt via de predikant, de sectieouderling of pastoraal bezoeker een vraag stellen aan de coördinator Liesbeth Bouman. Zij overlegt dan met u wat u nodig hebt en welk teamlid bij u past. Daarna neemt het teamlid contact met u op en kun u zelf afspraken maken. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder Psycho Pastoraal Werk (PPW).

Deze ligt in de Rank. PPW contactpersoon: zie logo

Informatiefolders onderaan het artikel vindt u hier als bijlage.