Actueel

NIEUWS, ACTIVITEITEN EN KERKDIENSTEN VIND JE HIER

Meld je aan voor de Alpha-cursus 13 januari 2020

Wil je meer weten over het christelijk geloof? Meld je aan voor de Alpha-cursus. Het doel van deze cursus is om mensen kennis te laten maken met de basis van het evangelie. 

De Alpha-cursus wordt dit jaar gezamenlijk georganiseerd vanuit de Nieuwe Kerkgemeente, de Beatrixkerkgemeente, de Bethelkerkgemeente en de Kleopasgemeente in Ede.

Laagdrempelig

De opzet van de Alpha-cursus is laagdrempelig en gratis. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Zo maak je in een aantal weken tijd kennis met het christelijk geloof.

De cursus bestaat uit een aantal verschillende thema's van het christelijk geloof, zoals bijvoorbeeld:

  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe leidt God ons?

Waar?

We starten de 1e avond in de Nieuwe Kerk, Verlengde Maanderweg 33 te Ede.
De locatie zal afwisselend in de Beatrixkerk (Beatrixlaan 54 te Ede) en de Nieuwe Kerk zijn. De afsluitingsavond zal in de Bethelkerk (Jan Th. Tooroplaan 133 te Ede).

Wanneer?

Maandagavond 13 januari 2020 start om 18.30 uur de Alpha kennismakingsavond.
Data cursusavonden:
13, 20, 27 januari
3, 10, 17, 25 februari
2, 7-8 (weekend), 16, 23, 30 maart
6 april
15 mei afsluitingsavond
Op de kennismakingsavond krijg je een overzicht van data en locatie per avond.

Geïnteresseerd?

Meld je (samen met iemand) aan bij onderstaand email-adres en kom vrijblijvend naar de kennismakingsavond begin 2020. Aan het einde van deze avond kun je beslissen of je de cursus verder wil volgen.
Graag bij aanmelding eventuele voedingsintolerantie/-allergie aangeven, dan kan hiermee rekening worden gehouden met het koken.

Contactpersoon: Marjon Fortuijn, 06-22183529 en Petra Harsevoort, 06-46668230 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De opzet van de cursus is ook te vinden op de site van Alpha Nederland

Kun je niet op de vaste avond? Geen probleem! Diverse kerkgenootschappen in Ede geven regelmatig een Alpha-cursus. Kijk voor het actuele cursusaanbod op  http://www.alpha-ede.nl/

Belijdeniskring start in januari

Belijdeniskring start in januari

In januari starten we met de belijdeniskring. Wil je ook meedoen, dan ben je van harte welkom.

Lees meer

Henrike Dankers: Verdriet mag er zijn

Henrike Dankers: Verdriet mag er zijn

Henrike Dankers schreef een boek over jong ouderverlies. Ze weet zelf al te goed wat het is. Als 9-jarige verloor zij haar vader. De klap kwam jaren later.

Lees meer

Meld je aan voor de Alpha-cursus 13 januari 2020

Meld je aan voor de Alpha-cursus 13 januari 2020

Wil je meer weten over het christelijk geloof? Meld je aan voor de Alpha-cursus.

Lees meer

Een nieuwe website voor de Nieuwe Kerk

Een nieuwe website voor de Nieuwe Kerk

Een nieuw seizoen, een nieuwe website. De oude was dringend aan vervanging toe. Weinig is hetzelfde gebleven – en dat was precies de bedoeling. Het kon namelijk beter. Voor u, voor jou. Voor gemeenteleden en geïnteresseerden. Voor vaste bezoekers en nieuwe bezoekers.

Lees meer

Interview bij afscheid familie Saly: de pijn van het loslaten

Interview bij afscheid familie Saly: de pijn van het loslaten

Hij kijkt doorgaans graag vooruit, zij blikt liever terug. Afscheid nemen vinden Richard en Channah Saly allebei moeilijk. Eind maart nam ds. Saly het beroep aan dat de Jeruzalemkerk in Amsterdam op hem uitbracht. Nu komt het vertrek dichtbij, ook voor Lieke (13), Simeon (11) en Maartje (8). Een gesprek met het hele gezin.

Lees meer

Jaarthema 2019-2020: Een goed verhaal

Jaarthema 2019-2020: Een goed verhaal

‘Een goed verhaal’ is het jaarthema voor seizoen 2019-2020. In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Het verhaal van zijn grote liefde voor mensen waarvoor Hij zijn Zoon naar deze wereld zond.

Lees meer

Wijnand bracht kleding naar Roemenië

Wijnand bracht kleding naar Roemenië

Of ik zelf niet een keer naar Patakfalva wilde? Ineens was die vraag er, tijdens een commissievergadering over het kledingtransport. En zo begon het. Bij meerdere bedrijven in de regio ben ik langs geweest om te polsen of ze iets voor ons konden betekenen. 

Lees meer