Vertrouwenspersoon

vertrouwenspersoonVertrouwd en veilig: In de achterliggende maanden heeft een kleine commissie zich intensief beziggehouden de vraag hoe we in onze gemeente veilig en vertrouwd met elkaar kunnen leven en werken en welke misstanden hierin kunnen ontstaan. Er zijn drie aandachtsgebieden, waar misstanden kunnen ontstaan:

1. Pastorale en gezagsrelaties, door seksueel misbruik

2. Jeugdwerk, door grensoverschrijdend gedrag

3. Onderlinge relaties, door huiselijk geweld.

Bewustwording, preventie en melding: De commissie heeft zich tot taak gesteld om meer bewustwording te stimuleren bij gemeenteleden van de vragen en de problemen die op deze terreinen kunnen ontstaan. Verder heeft zij gewerkt aan het toegankelijk maken van protocollen en gedragsregels op deze verschillende gebieden en het voordragen van een vertrouwenspersoon.

Vertrouwenspersoon: De kerkenraad heeft besloten om zr. Liesbeth Bouman te benoemen als vertrouwenspersoon van de Nieuwe Kerkgemeente. Zij voldoet aan de gestelde criteria: professioneel vertrouwd zijn met deze problematiek, de sociale netwerken kennen, goed ingevoerd zijn in de gemeente en laagdrempelig toegankelijk zijn. Vanaf nu is zij beschikbaar: tel. 06-30198531, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In De Rank hangt een poster met informatie; in Het Nieuwe Wijk A4-tje staat meer uitleg.