Jaarthema: Een goed verhaal

NK kleinVoor seizoen 2019-2020 hebben wij gekozen voor het jaarthema van de PKN: ‘Een goed verhaal’.
In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Het verhaal van zijn grote liefde voor mensen voor wie Hij zijn Zoon naar deze wereld zond. Maar de Bijbel is ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.