Bijstand in het pastoraat en praktische hulpdienst

ppw2014In de gemeente van Christus zien we om naar elkaar, juist ook als het moeilijk is. Het werk van ouderlingen en pastoraal bezoekers is daarbij van onschatbare waarde.

Soms is er iets extra's nodig, bijvoorbeeld als u psychisch in de knoop zit. Of als er levensproblemen zijn waar u zelf niet uit komt. Misschien zit u al in de hulpverlening en dat helpt echt, maar toch blijven er ook geloofsvragen. Dan is er in de Nieuwe Kerk een Psycho Pastoraal Team beschikbaar.

Het team bestaat uit gemeenteleden die een vorm van psycho-pastorale opleiding hebben gehad en die door de kerkenraad zijn benoemd.

Zij kunnen ondersteuning bieden aan gemeenteleden die te maken krijgen met bv. eenzaamheid, depressieve gevoelens, rouw, vragen rond kinderen, acceptatie van het ouder worden, psychische problemen, huwelijksproblemen, problemen na echtscheiding, seksueel misbruik en huiselijk geweld, weinig zelfvertrouwen. Zij bieden een luisterend oor en zijn in staat u te begeleiden en te ondersteunen in een moeilijke fase van uw leven. Bijbellezen en bidden kan samen met praktische hulp een plaats krijgen. Indien nodig word u geholpen om wegen te zoeken in de professionele hulpverlening. Hoe vraag u hulp aan? U kunt via de predikant, de sectieouderling of pastoraal bezoeker een vraag stellen aan de coördinator Liesbeth Bouman. Zij overlegt dan met u wat u nodig hebt en welk teamlid bij u past. Daarna neemt het teamlid contact met u op en kun u zelf afspraken maken. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder Psycho Pastoraal Werk (PPW).

Deze ligt in de Rank. PPW contactpersoon: zie logo

Contact: Liesbeth Bouman, tel. 0318-638319, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Praktische Hulpdienst Nieuwe Kerk

Vrijwilliger worden:

Iedereen kan in een situatie komen, waarbij hulp nodig is. Soms ontbreekt voldoende hulp en ondersteuning. Dit wordt geboden vanuit de diaconale hulpdienst. We willen een helpende hand bieden daar waar dat nodig is. Wij willen mensen ondersteunen die deze hulp niet vanuit hun eigen netwerk (familie, vrienden, buren) kunnen krijgen en daarnaast niet de financiële middelen hebben om zelf hulp in te kopen.

Hiervoor hebben wij vrijwilligers nodig. U kunt de link onderaan deze pagina gebruiken om aan te geven waar u ondersteuning in zou willen geven. In principe is dit formulier alleen voor hulp binnen onze gemeente. U kunt hierop ook aangeven of u ook als hulpbieder geregistreerd wilt worden in het bestand van HIP Ede.

Voor wat voor een hulpvragen kunt u zich aanmelden?

Boodschappen doen bij ziekte of tijdelijke immobiliteit; Taxivervoer naar ziekenhuis of andere specialist; Klusjes in en om huis, bv een lamp ophangen, een wandje behangen of de tuin doen; Huishoudelijke hulp bij ziekte, of ter overbrugging tot de thuiszorg ingezet wordt; Oppas ter ontlasting van de mantelzorger; Koken; Kerkvervoer; Helpen bij het invullen van formulieren Technische hulpverlening, bv instellen van nieuwe apparaten;

Hulp vragen:

Om in aanmerking te komen voor hulp geldt altijd dat er geen (directe) familieleden of andere mensen uit het netwerk beschikbaar zijn, de hulpvrager zelf niet de financiële middelen heeft om zelf hulp in te kopen en dat de bestaande voorzieningen geen oplossing kunnen bieden. Ook heeft hulp via de Hulpdienst altijd een tijdelijk karakter; in principe maximaal 6 weken.

Uiteraard wordt altijd met u gekeken of en hoe we u verder kunnen helpen. Wanneer een hulpvraag niet past binnen onze Hulpdienst proberen we u door te verwijzen om te kijken of er op een andere manier aan uw hulpvraag kan worden voldaan.

Wat voor hulp bieden wij?

Boodschappen doen bij ziekte of tijdelijke immobiliteit; Taxivervoer naar ziekenhuis of andere specialist; Klusjes in en om huis, bv een lamp ophangen, een wandje behangen of de tuin doen; Huishoudelijke hulp bij ziekte, of ter overbrugging tot de thuiszorg ingezet wordt; Oppas ter ontlasting van de mantelzorger; Koken; Kerkvervoer; Helpen bij het invullen van formulieren Technische hulpverlening, bv instellen van nieuwe apparaten; 

Algemeen:

Heeft u een hulpvraag of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, dan kan dat via deze website. bij de coördinatoren Laurens en Jeanine Bakker via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0318-845959. U kunt zich ook hier aanmelden.