oudekerkgemeente

Gerlinde in Centraal-Azië

Eind 2019 is Gerlinde uitgezonden naar Centraal-Azië (om veiligheidsredenen noemen we de volledige naam van Gerlinde en de naam van het land niet). Ze werkt als verpleegkundige in een hospice bij een diaconaal project, waar met name daklozen worden verzorgd. In de reguliere gezondheidszorg is vaak geen plaats voor deze mensen. Ze hebben vaak geen naasten meer en zijn heel kwetsbaar. Daarom is liefde, zorg en aandacht ontzettend belangrijk.

Palliatieve zorg is in deze regio nog niet heel bekend. Samen met een Nederlandse verpleegkundige helpt Gerlinde daarom bij het opzetten van de zorg in het hospice. Het is een uitdaging om palliatieve zorg op de juiste manier in een andere cultuur te introduceren. Gerlinde vindt het tegelijk ook heel bijzonder dat deze zorg allereerst aan daklozen mag worden gegeven.

Nieuwsbrief
Een aantal keer per jaar verstuurt Gerlinde een digitale nieuwsbrief met nieuws en gebedspunten. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om u aan te melden.

Het werk van Gerlinde financieel steunen
Wilt u het werk van Gerlinde financieel steunen? Dat kan structureel. Mail voor meer informatie de thuisfrontcommissie op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een eenmalige gift kunt u overmaken op NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen o.v.v. ‘CA1322 - TFC Gerlinde’ en uw naam en adres. Alvast heel hartelijk dank!

Thuisfrontcommissie
Om het werk van Gerlinde te ondersteunen is er een Thuisfrontcommissie (TFC) opgericht. De TFC van Gerlinde bestaat uit:

  • Lammert van den Brink (fondsenwerver)
  • Hermieke de Bruin-Nitrauw (voorzitter)
  • Gerben Janssen (communicatiecoördinator)
  • Rijkjan Ploeg (gebedscoördinator)
  • Marian van de Pol (vertrouwenspersoon)
  • Peter-Jan Verdoold (penningmeester)

Contact
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Spreek gerust een TFC-lid aan. U kunt de TFC van Gerlinde ook bereiken via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..