oudekerkgemeente

Uitgezonden: Gerlinde

Binnen onze gemeente worden verschillende mensen uitgezonden.

Zo ook Gerlinde, die vier jaar hoopt te gaan werken in Centraal-Azië (om veiligheidsredenen noemen we de volledige naam van Gerlinde en de naam van het land niet). Hier zal ze als verpleegkundige in een hospice gaan werken bij een diaconaal project, waar met name daklozen worden verzorgd. In de reguliere gezondheidszorg is vaak geen plaats voor hen. Deze mensen hebben vaak niemand meer en zijn heel kwetsbaar. Daarom is liefde, zorg en aandacht ontzettend belangrijk.

Palliatieve zorg is in deze regio nog niet heel bekend. Samen met nog een Nederlandse verpleegkundige zal Gerlinde daarom helpen bij het opzetten van de zorg in het hospice. Het zal een uitdaging zijn om palliatieve zorg op de juiste manier in een andere cultuur te introduceren. Gerlinde vindt het tegelijk ook heel bijzonder dat deze zorg allereerst aan daklozen mag worden gegeven.

Thuisfrontcommissie

Om het werk van Gerlinde te ondersteunen is er een Thuisfrontcommissie (TFC) opgericht. De TFC van Gerlinde bestaat uit:
Christian Bisschop (fondsenwerver)
Hermieke de Bruin-Nitrauw (voorzitter)
Gerben Janssen (communicatiecoördinator)
Rijkjan Ploeg (gebedscoördinator)
Marian van de Pol (vertrouwenspersoon)
Peter-Jan Verdoold (penningmeester)

Meer informatie

Heeft u een vraag, of wilt u het werk van Gerlinde steunen? Spreek gerust een TFC-lid aan. U kunt de TFC van Gerlinde ook bereiken via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u het werk van Gerlinde financieel steunen? Dat kan structureel. Mail voor meer informatie de thuisfrontcommissie op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een eenmalige gift kunt u overmaken op IBAN NL91 INGB 0690 7624 45 t.n.v. GZB Driebergen o.v.v. ‘CA1322 - TFC Gerlinde’ en uw naam en adres. Alvast heel hartelijk dank!’

Meer informatie over zendingswerk in Centraal-Azië vindt u in het boek ‘Welkom vreemdeling’. U kunt dit boek lenen bij een van de TFC-leden.

Een aantal keer per jaar wordt er via e-mail een nieuwsbrief verstuurd met nieuws en gebedspunten. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om u aan te melden.