Logo groot

De Ark - Nieuws

Samen de Ark doet

Vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart wordt de jaarlijkse actie NL doet weer georganiseerd.

Een mooi moment om vanuit de Ark wat te betekenen voor de mensen in de wijk die best een helpende hand kunnen gebruiken.

Wilt u meer weten klik dan op het PDF bestand om te zien wat we doen en hoe u zich kunt aanmelden.

Bijlagen:
Bewaar het bestand flyer de Ark.jpgflyer de Ark.jpg

Traject Discipelschap

De zoektocht van veel christenen gaat over het verbinden van geloven en leven: hoe doe je dat? Maar ook is er de worsteling om iets te betekenen voor je omgeving. Hoe maak je verbinding met je buurt, wijk, dorp of stad?

In het voorjaar van 2018 zal in Ede een training (3D traject) starten waarin ingestoken wordt op het leren leven als een discipel van Jezus. In de training wordt er gezocht naar manieren om samen vorm te geven aan het bouwen van gemeenschappen vanuit huis. Niet als extra activiteit, maar als een manier van leven die goed nieuws is voor jezelf en je omgeving.  Meer informatie is te vinden op de website www.hervormdede.nl/deark/gemeente/toerusting en via nederlandzoekt.nl . Via Youtube is er via de link https://youtu.be/tTOwAZ_NSpo  ook een filmpje te vinden waarin het principe van de leergemeenschap toegelicht wordt.

Wanneer u/jij geïnteresseerd bent, neemt u dan contact op met de cie Toerusting en Missie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Foto's van de bouw van de Ark

10aOnder de menu knop Media vind u een aantal foto's over de bouw van de Ark.

Deze foto's zijn in die tijd gemaakt door de heer van de Wetering, van deze foto's heeft hij een aantal fotoboeken laten maken.

Een exemplaar is te vinden in de hal van de kerk.

SAMEN jaarthema 17-18

jaarthema 17 18

Het jaarthema SAMEN is een prachtig uitgangspunt waarin de (onderlinge) groei van de gemeenschap van gelovigen centraal staat. Groei naar elkaar én naar God.
Horizontaal én verticaal dus.

Die gemeenschap is een bonte verzameling van gelovigen en zoekenden. Veelkleurig.

In het SAMEN zit het AMEN. We zeggen AMEN op het SAMEN optrekken, maar het geeft ook weer dat gebed een leidende/dragende rol speelt.

Voor meer informatie over het thema, handouts bij de kerkdiensten,  data enz. zie onder toerusting.