kleopaslogo

Kleopasgemeente Nieuws

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Nacht van gebed 16/17 juni

bidden201705Wees wakker en bidt!
Miljoenen christenen wereldwijd ervaren vervolging vanwege hun geloof. Ze moeten soms verschrikkelijke dingen doorstaan, maar blijven staan voor God en zijn Woord. Ondanks de tegenstand, de dreiging, de gevangenschap of zelfs marteling zijn zij in hun omgeving een getuige van Jezus Christus. De vervolgde christenen hebben ons gebed hard nodig.

Lees meer

Doopdienst 30 april 2017

dopen20170430Zondag 30 april 2017 was de doopdienst in de Kleopasgemeente. In deze dienst zijn drie kinderen gedoopt. Van deze dienst zijn foto's gemaakt, die in het Fotoalbum te zien zijn. 

Fotoreportage

Fotoboek 2017 aanvulling

FotoboekHet laatste ‘Fotosmoelenboek’ van de Kleopasgemeente is alweer een jaar oud, dus is het tijd voor een aanvulling.

Allen die er nog niet in staan of waarvan de gezinssamenstelling is veranderd, kunnen zich tot 14 mei weer aanmelden via www.kleopasgemeente.nl/fotoboek.

Help mee aan een herkenbare gemeente!

Expositie PSALMEN

Psalm 91Nieuw project van de werkgroep KUNSTindeKERK in de Rietkampen, deze keer in samenwerking met de Kleopasgemeente te Ede. Expositie PSALMEN.

Uitnodiging voor alle kunstliefhebbers en geïnteresseerden in kerkelijke kunstuitingen.

Op zaterdag 6 mei om 14 uur is de opening van een nieuwe expositie in EMMAÜS met als thema PSALMEN.
Er worden 20 gouaches uit het mooie oeuvre van de kunstenaar Cor van Iterson (1932) geëxposeerd.
Cor van Iterson is rustend docent kunstzinnige vorming aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).
De opening en inleiding worden verzorgd door mevrouw Gerry Poelert, directeur / bestuurder van CULTURA-Ede.
Het kamerkoor van de CHE-Ede zal tijdens deze opening enkele passende Psalmen, getoonzet door verschillende componisten, ten gehore brengen.

Lees meer

HVD wordt Kleopas bezoekdienst

Kleopas bezoekdienstVanaf 1 februari zal de naam van de HVD in de Kleopasgemeente veranderen in Kleopas bezoekdienst. Met als toevoeging " omzien naar elkaar".

De huidige HVD bestaat al sinds de jaren '90 en verricht veelal onzichtbaar werk.
Een aantal taken zijn: Bezoek nieuw ingekomenen,bezoeken bij huwelijksjubilea,bezoeken van ouderen en zieken. Met name het laatste wordt trouw gedaan door de bezoekdienst doordat zij regelmatig bij mensen langs te gaan en oog voor hen hebben.

Elke sectie heeft eigen bezoekdames. We hopen dat de nieuwe naam en het logo duidelijkheid zal geven aan de gemeente zodat men weet waar de bezoekdienst voor staat.

Meer informatie

Kringen in de Kleopasgemeente

20160903KringenEen deel van onze wijkgemeente zal aankomend seizoen weer samenkomen in één van de huiskringen. De kringen komen gemiddeld twee keer per maand bijeen om elkaar te ontmoeten, op te bouwen, te inspireren en te delen in lief en leed. De kring als deel van de gemeente waar je kunt groeien in geloof en je omziet naar elkaar. In de kring bent u/ ben jij altijd welkom, want niet alleen die ander is nodig, maar zelf ben jij/ bent u ook nodig voor die ander.
Heeft u/ heb jij behoefte om ook deel uit te maken van een kring?
Aanmelden kan hier, bij de ouderling V&T René Bijl, of op de gemeenteavond van 19 september.

Aanmelden kringen

Moment van gebed

gebed

Ook in 2016 en 2017 bidden we weer met elkaar voor de eredienst, de kerkenraad, zieken, specifieke activiteiten in onze wijk en andere ingebrachte gebedspunten. Op woensdag vanaf 19.00 tot 19.45. Klik op Lees meer... voor de agenda.

Lees meer