Logo groot

De Ark - Nieuws

Zingen van de Psalmen 22 november

levenslied 22112018

Hoe zijn de Psalmen die wij zingen ontstaan? Hoe zijn de berijmingen en melodieën tot stand gekomen? Welke eigentijdse psalmprojecten zijn er zoal? Hoe kunnen beiden een rol hebben in de erediensten of in ons persoonlijk leven?

Zomaar een aantal vragen die aan bod komen tijdens de toerustingsavond die de Muziekcommissie zal invullen. Er is aandacht voor o.a. Psalmen voor Nu, Sons of Korah, maar ook de traditionele berijmde Psalmen.

27 September heeft Dr. Paul met ons het ontstaan en de opbouw van het Bijbelboek besproken.

Donderdagavond 22 november zal de Muziekcommissie het zingen van de Psalmen centraal laten staan, waarbij er vast en zeker veel geluisterd en gezongen zal worden.

De avond zal om 20.00h beginnen. Vanaf 19.45h staat de koffie/thee klaar. Van harte welkom!

Commissie Toerusting en Missie.

Vacature beheerder de Ark

Vacature beheerder Ark

De hervormde gemeente van Ede zoekt met ingang van 1 juli 2018 voor de Ark een beheerder voor 9 uur per week.

Wij zoeken een gastvrije en dienstverlenende beheerder met hart voor jongeren en ouderen.

De taken omvatten:

 • Het beheer van de Ark en het coördineren van alle zaken die het beheer van de kerk en de daarbij behorende ruimtes bevatten.
 • Optreden als aanspreekpersoon en in die context besluiten kunnen nemen die het beheer van de Ark aangaan.
 • Contactpersoon voor zowel interne als externe gebruikersgroepen.
 • Mede verantwoordelijk voor de exploitatie van de Ark.
 • Inkoop, dan wel organiseren van de inkoop van de benodigde voorraden.
 • Toezicht op het gebruik van ruimtes en het nakomen van afspraken door gebruikers.

Van de beheerder wordt verwacht dat hij/zij:

 • Een meelevend lid is van de hervormde gemeente Ede.
 • Zich betrokken voelt bij het wel en wee van de Arkgemeente.
 • Beschikt over goede en tactische sociale vaardigheden.
 • Optimaal samenwerkt- en afstemming zoekt met de koster.
 • Flexibel inzetbaar is met wisselende werktijden die aansluiten op het gevarieerde gebruik van de Ark (gedurende de week, het jaar).

De volledige functieomschrijving kan via onderstaand e-mailadres worden opgevraagd.

Wij bieden een salariëring volgens de arbeidsvoorwaarden van de Protestantse Kerk in Nederland aangevuld met een dosis ondernemerschap.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om z.s.m hun sollicitatie te richten aan de kerkrentmeesters van de Ark, t.a.v. de heer H.J. Hoogendoorn, Cloeckendaal 27, 6715 JJ  Ede of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor nadere vragen omtrent deze vacature kunt u zich wenden tot de heer Ries Beeuwkes, telefonisch te bereiken op 0318 – 655 071.

jaarthema 18-19 LEVENSLIED

Komend seizoen is het jaarthema binnen de Ark  "Levenslied".  

Met als subthema "Leef met de Psalmen".

boekenlegger achterboekenlegger voor 2Het thema Levenslied geeft de inhoud van de Psalmen weer. Liederen voor het leven, liederen die ons ondersteunen bij het leven als christen. Allerlei liederen die menselijke emoties weergeven en onze gemoedstoestand weerspiegelen. Gelukkig blijft het in de Psalmen niet alleen hierbij, dan zou de inhoud van het bijbelboek te kort gedaan worden. Tegelijkertijd wordt beschreven hoe God ons hierin tot steun wil zijn, zodat wij verder kunnen.

Komend seizoen staan tijdens de toerustingsdiensten diverse menselijke emoties centraal. Bijvoorbeeld blijdschap, boosheid en (on)rust. Hoe beschrijft de psalmschrijver deze emotie? Hoe gaat hij daar mee om? Hoe helpt God de psalmschrijver verder? Hoe gaan wij met deze emoties om, in relatie met elkaar en in onze relatie met God? Onder ‘Toerusting’ kunt u hier meer over lezen.

Zoals gebruikelijk zal er bij elke toerustingsdienst een hand-out beschikbaar komen om de Psalm verder te kunnen bespreken binnen de kringen of ter overdenking voor u persoonlijk. Deze hand-outs zijn via ‘Toerusting’ beschikbaar zijn.

Daarnaast zullen er een aantal toerustingsavonden georganiseerd worden.

Doet u/jij komend seizoen met dit jaarthema mee?

Dan kunnen we met elkaar Leven met de Psalmen en God hiervoor de eer geven!

Commissie Toerusting en Missie       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.