Logo groot
De Ark - Nieuws

Regels aanleveren nieuwsbrief

Heeft u een bericht voor de nieuwsbrief van De Ark?

Iedere week houden we elkaar via de nieuwsbrief van De Ark op de hoogte van het laatste nieuws over Bijbelkringen, catechisatie, jeugdclubs, de regels voor de diensten, oppas en Kinderark en nog veel meer. Het doet ons goed dat veel gemeenteleden onze nieuwsbrief weten te vinden.


Regels voor aanleveren teksten

Heeft u een bericht voor de nieuwsbrief? Stuur het dan vóór donderdag 12.00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zorg ervoor dat de tekst niet langer dan 100 woorden is. Het kan leuk zijn om een afbeelding bij te voegen. Houd er wel rekening mee dat we de tekst herschrijven en/of inkorten als dat nodig is. We kijken ook of het bericht in de nieuwsbrief van die week past en of we de foto (of andere bijlage) geschikt vinden.

Vragen of inschrijven?

Heeft u vragen? Stuur ons even een mailtje. En ontvangt u de nieuwsbrief nog niet, schrijft u zich dan in via deze link. U ontvangt dan een mail waarin u de inschrijving kunt bevestigen. We horen graag van u!

Het team van De Ark Nieuwsbrief

 

Hanneke Pel
Thirza Don

Kerkdiensten vanaf zondag 26 september 2021

We zijn dankbaar dat we kunnen meedelen dat door de veranderende regels rondom Corona vanaf aankomende zondag 210 gemeenteleden aanwezig kunnen zijn, naast de noodzakelijke medewerkers.

De adviezen van het CIO en PKN bieden ruimte om de 1,5 meter los te laten, maar er blijft een dringend advies om gepaste afstand te houden en rekening te houden met de ventilatiemogelijkheden van het kerkgebouw. In de besluitvorming hebben we afgewogen wat verantwoord is voor de Arkgemeente. We hebben gekeken of alles wat kan ook direct moet en we hebben ook rekening gehouden met mensen met een kwetsbare gezondheid. We hopen dat we zo stap voor stap kunnen groeien naar een volledige bemensing van de kerk. Op basis van dit alles heeft de kerkenraad het volgende besloten:

Lees meer

Jaarthema: Leven uit de Bron

Leven uit de bron

Ook dit jaar gaan we als Arkgemeente aan de slag met een nieuw jaarthema.

Een jaarthema zorgt voor verbinding en verdieping. Zo verbindt een jaarthema de toerustingsdiensten met het kringwerk. Gekozen is voor het jaarthema ‘Leven uit de Bron’

 

 

 

Lees meer

Nieuwsbrief Gemeente de Ark

Afbeelding1


Het actuele nieuws kunt u volgen door zich te abonneren op de nieuwsbrief via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.
Wie hulp nodig heeft, of zich als vrijwilliger wil inzetten, kan terecht bij:

De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van De Ark tel. 0318-613708.

Ook Hulp in Praktijk (HiP) brengt hulpbieders en -vragers bij elkaar.
Maar je kunt ook contact met ons opnemen! Zie gegevens hieronder.

ACTIE VOEDSELBANK

Door de Corona-crisis heeft de Voedselbank Ede een beperkt aanbod van voedsel. Dit komt onder meer doordat horeca heeft moeten sluiten en ze last hebben van hamsteraars in supermarkten en daarvan minder aanbod hebben. Hierbij aan ons allemaal het verzoek om voedsel af te geven op de inzamelpunten.
U kunt voedsel in deze periode centraal afgeven op het Kerkelijk Bureau aan de Driehoek 11a (beneden bij gebouw Rehoboth), om de Voedselbank in deze zorgelijke tijden bij te staan. U kunt het voedsel tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau in het voorportaal in kratten deponeren.

Er is vooral behoefte aan: 

conserven in pot of blik, pasta en pastasaus, houdbare melk en koffie.

Openingstijden Kerkelijk Bureau, Driehoek 11a.
Maandag :     8.00u - 12.30u
Dinsdag :       8.00u - 12.30u
Woensdag :    8.00u - 12.30u
Donderdag :   8.00u - 12.30u

Bart van Delen, diaken
Telefoon: (0318) 630892
Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!