Logo groot

De Ark - Nieuws

Kinderark

Kinderark

Voor alle kinderen van de kinderark:

Volgende week is het Pasen. Wil je meehelpen om De Ark er bij de kinderpaasdienst feestelijk uit te laten zien? Knip dan van een A4 vel een puntvlaggetje. Daarop maak je een tekening van het Paasfeest. Van al jullie vlaggetjes maken we een slinger voor in de kerk. Zo zijn we toch een beetje samen.

Je kan je vlaggetje vóór donderdag 10 april in de brievenbus stoppen bij Alice Blankenstijn, Markiezenhof 61. Succes en leuk dat je meedoet!

vlaggetjes 

NIEUWSUPDATE 04 april

Beste gemeenteleden van de Ark,

A.s. zondag hopen we weer een kerkdienst uit te zenden die qua liturgie zoveel mogelijk lijkt op onze reguliere erediensten. Afgelopen zondag was er helaas een technisch probleem, waardoor velen niet live de dienst konden volgen. Dit is inmiddels verholpen en het zou a.s. zondag weer goed moeten werken. 

In een apart bericht kunt u lezen waar en hoe u de diensten kunt volgen en u kunt de handout, een kijkwijzer voor kinderen of een kleurplaat downloaden bij de dienst van zondag 5 april. 

Mocht u gebedspunten hebben voor in de dienst kunt u deze doorgeven aan ds. J.S. Heutink, tel. 656902.

Alle maatregelen zoals we die al hadden blijven gehandhaafd en de periode is nu voorlopig tot 28 april.  De stille week bijeenkomsten worden net zo uitgezonden als de kerkdiensten. In een apart bericht leest u hier informatie over. 

Voor alle diaconale acties en vragen verwijzen we naar het bericht van de diaconie.

We proberen in deze bijzondere periode ook nog lopende zaken door te laten gaan. Zo zijn we bezig geweest met allerlei voorbereidingen rondom het beroepingswerk. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we u daarover informeren. Maar u zult begrijpen dat ook in dat proces sprake is van vertraging.

Tijdens de laatste moderamenvergadering (via videobellen) luisterden we samen naar het nummer "Ik kan niet zonder U" van Christian Verwoerd.

Dat is een prachtig gebed om wijsheid voor elke dag. Ter bemoediging in deze bijzondere tijd, hieronder een gedeelte uit dat nummer:

Ik kan niet zonder U, niet zonder Uw licht.
Want U bezit de wijsheid en het inzicht dat ik zo vaak nog mis.
Ik kan niet zonder U en daarom is mijn vraag:
Heer, wilt U mij helpen? Geeft U mij wijsheid vandaag.

Laat mij spreken met moed als Uw stem niet wordt gehoord.
Laat mij huilen als het leed om droefheid vraagt.
Laat mij zwijgen als de stilte meer zal spreken dan het woord,
Heer, geef mij Uw wijsheid vandaag.

Laat mij wachten op U, ook als de stilte even duurt.
Laat mij strijden als de zonde mij belaagt.
Laat mij elk moment weer inzien dat ik niets kan zonder U,
O Heer, geef mij Uw wijsheid vandaag.

Want ik kan niet zonder U, niet zonder Uw licht.
Want U bezit de wijsheid en het inzicht dat ik zo vaak nog mis.
Ik kan niet zonder U en daarom is mijn vraag:
Heer, wilt U mij helpen? Geef mij de wijsheid vandaag.

Wilt u het helemaal horen, dat kan via deze link: Ik kan niet zonder U-gebed om wijsheid.

Namens de kerkenraad, scriba MM.

Uitzending kerkdiensten

Ook de komende diensten kunt u weer bekijken via  https://kerkdienstgemist.nl/stations/1908-De-Ark-Ede     en https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10634. 

Dit betekent veel meer capaciteit en gebruik bij voorkeur de eerste mogelijkheid. Zij hebben de meeste capaciteit. Daarmee hopen we dat u deze keer allemaal live kunt kijken en luisteren. 

Omdat er geen kinderoppas en Kinderark mogelijk is, hebben we een kleurplaat uitgezocht die aansluit bij de kerkdienst en de preek. Als u deze uitprint, kunnen kinderen ook op deze manier meedoen met de dienst. Zie bijlage onderaan dit bericht.

Hoe u mee kunt doen aan de collecten ziet u hieronder:

U kunt uw bijdrage over maken op de bankrekening van de Diaconie NL09 RABO 0373 7369 16 onder vermelding van doel en/of datum of via iDeal (klik hier) en van het College van Kerkrentmeesters NL03 RABO 0373 7185 94 onder vermelding van 'collecte kerkdienst' of via iDeal (klik hier). 

QR code wijkkas

Het geven via GIVT is op dit moment nog niet mogelijk voor de reguliere collectdoelen. Er is wel een proef geweest met dit systeem, maar dat was alleen voor de uitbouw.

Uw bijdrage voor de wijkkas van de Ark kunt u overmaken naar NL31INGB0009356858 of deze QR-code gebruiken:

U kunt uw geld of collectebonnen voor deze diensten ook opsparen en het bij het eerst mogelijke kerkbezoek in de collectezak of wijkkas doen. De bedragen die bij de Diaconie worden ontvangen, zullen evenredig over de collectedoelen van de weken waarin gewone kerkdiensten niet mogelijk waren, worden verdeeld.

Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.
Wie hulp nodig heeft, of zich als vrijwilliger wil inzetten, kan terecht bij:

De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van De Ark tel. 0318-613708.

Ook Hulp in Praktijk (HiP) brengt hulpbieders en -vragers bij elkaar.
Maar je kunt ook contact met ons opnemen! Zie gegevens hieronder.

ACTIE VOEDSELBANK

Door de Corona-crisis heeft de Voedselbank Ede een beperkt aanbod van voedsel. Dit komt onder meer doordat horeca heeft moeten sluiten en ze last hebben van hamsteraars in supermarkten en daarvan minder aanbod hebben. Hierbij aan ons allemaal het verzoek om voedsel af te geven op de inzamelpunten.
U kunt voedsel in deze periode centraal afgeven op het Kerkelijk Bureau aan de Driehoek 11a (beneden bij gebouw Rehoboth), om de Voedselbank in deze zorgelijke tijden bij te staan. U kunt het voedsel tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau in het voorportaal in kratten deponeren.

Er is vooral behoefte aan: 

conserven in pot of blik, pasta en pastasaus, houdbare melk en koffie.

Openingstijden Kerkelijk Bureau, Driehoek 11a.
Maandag :     8.00u - 12.30u
Dinsdag :       8.00u - 12.30u
Woensdag :    8.00u - 12.30u
Donderdag :   8.00u - 12.30u

Bart van Delen, diaken
Telefoon: (0318) 630892
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!

Hoogspel

Hoog Spel Logo 50Beste gemeente,

Dit seizoen worden er in Europa vele herdenkingen gehouden vanwege de bevrijding van Europa die 75 jaar geleden begon met D-day op het strand van Normandië. Vanaf die dag werd bevrijd Europa steeds weer een stukje groter. 17 April 1945 was de bevrijding ook voor de inwoners van Ede een feit.

Tot die dag leefden de inwoners van Ede onder de bezettende macht. Een macht waar mensen mee samenwerkten, maar die ook werd tegengewerkt. Diverse Edenaren waren actief in het verzet, met als doel het ondermijnen van de bezettende macht. Hierover zijn in de afgelopen 75 jaar diverse verhalen verteld en op papier gezet. Deze verhalen spreken vaak tot de verbeelding, waardoor deze verzetsmensen, vaak onbedoeld, een heldenstatus krijgen. Zeker als deze verzetsmensen ook nog een soort ‘dubbelrol’ hadden. In dienst bij de bezettende macht, maar deze positie gebruikend om onderduikers of Joden te helpen. Zij speelden een ingewikkeld spel, waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten voor een hoger doel.  Hoog spel; dat speelden zij.

 

De Hand-outs zijn te vinden op website: https://hervormdede.nl/deark/gemeente/toerusting

Voor de hele flyer klik op de bijlage hieronder:

Bijlagen:
Bewaar het bestand flyer hoogspelA5.pdfHoogspel

Vacature beheerder de Ark

Vacature beheerder Ark

De hervormde gemeente van Ede zoekt met ingang van 1 juli 2018 voor de Ark een beheerder voor 9 uur per week.

Wij zoeken een gastvrije en dienstverlenende beheerder met hart voor jongeren en ouderen.

De taken omvatten:

 • Het beheer van de Ark en het coördineren van alle zaken die het beheer van de kerk en de daarbij behorende ruimtes bevatten.
 • Optreden als aanspreekpersoon en in die context besluiten kunnen nemen die het beheer van de Ark aangaan.
 • Contactpersoon voor zowel interne als externe gebruikersgroepen.
 • Mede verantwoordelijk voor de exploitatie van de Ark.
 • Inkoop, dan wel organiseren van de inkoop van de benodigde voorraden.
 • Toezicht op het gebruik van ruimtes en het nakomen van afspraken door gebruikers.

Van de beheerder wordt verwacht dat hij/zij:

 • Een meelevend lid is van de hervormde gemeente Ede.
 • Zich betrokken voelt bij het wel en wee van de Arkgemeente.
 • Beschikt over goede en tactische sociale vaardigheden.
 • Optimaal samenwerkt- en afstemming zoekt met de koster.
 • Flexibel inzetbaar is met wisselende werktijden die aansluiten op het gevarieerde gebruik van de Ark (gedurende de week, het jaar).

De volledige functieomschrijving kan via onderstaand e-mailadres worden opgevraagd.

Wij bieden een salariëring volgens de arbeidsvoorwaarden van de Protestantse Kerk in Nederland aangevuld met een dosis ondernemerschap.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om z.s.m hun sollicitatie te richten aan de kerkrentmeesters van de Ark, t.a.v. de heer H.J. Hoogendoorn, Cloeckendaal 27, 6715 JJ  Ede of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor nadere vragen omtrent deze vacature kunt u zich wenden tot de heer Ries Beeuwkes, telefonisch te bereiken op 0318 – 655 071.