Logo groot

De Ark - Nieuws

Gemeentedag 14 September 2019

flyer 2019 defintief.aOp 14 September is er weer de jaarlijkse gemeentedag, via de onderstaande link kunt u zich aanmelden hiervoor.

Het bedrag kunt u UITERLIJK 12 SEPTEMBER A.S. overmaken naar de wijkkas:
NL 31 INGB 0009 3568 58 o.v.v. gemeentedag + uw eigen naam of namen
Op de dag zelf kunt u ook contant betalen bij aankomst.
Kind 4-10 jaar middag:          3,00 euro
Kind 4-10 jaar maaltijd:         4,00 euro
10+ middag:                       5,00 euro
10+ maaltijd:                      9,00 euro

VakantieBijbelFeest 2019

Afbeelding1VakantieBijbelFeest 2019

In augustus is het weer zover. Op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2019 vieren we weer het VakantieBijbelFeest. Je bent van harte welkom als je 4 jaar bent (of na de zomervakantie naar groep 1 gaat) t/m 12 jaar (of als je na de zomervakantie na de eerste klas van de middelbare school gaat).

SchatRijk!

Het thema dit jaar is SchatRijk!

We gaan met de kinderen op zoek naar mooie schatten in de bijbel.

We hebben weer hele mooie activiteiten samengesteld wat jullie echt niet mogen missen.

We gaan lekker knutselen, leuke spelletjes doen en met de bovenbouw gaan we spectaculaire spellen doen. Heb je er al zin in? Wij in ieder geval wel en zien jullie graag op bovenstaande dagen. Je kunt je alvast opgeven, dit kan via onderstaande link. Hoeft niet, voor ons als team is het makkelijk zodat we een beetje weten hoeveel kinderen we kunnen verwachten.

Vrijwilligers

Voor dit mooie werk is ook veel hulp nodig. We doen daarom een beroep op u als, ouder, opa of oma, broer of zus of vindt u/jij het gewoon leuk om met kinderen te werken? Lijkt het u/jou leuk om te helpen? Alle hulp is welkom en vele handen maken ligt werk. U kunt zich via onderstaande link aanmelden als vrijwilliger. We hopen dat dit werk breed gedragen wordt en we hopen te mogen rekenen op u hulp hierin.

Sponsoring

Naast de hulp tijdens de dagen kunt u dit mooie werk ook op een andere manier steunen.

Dit kan natuurlijk door gebed, we hopen vele kinderen met Gods woord te verrijken. U kunt ons ook helpen door boodschappen te sponsoren. Aanstaande zondag na de dienst staan we in de hal waarbij u zelf kunt kiezen wat u wilt sponsoren. Daarnaast kunt u ook een bijdrage doen in de offerblokken bij de uitgang. Of u kunt een bijdrage storten in de wijkkas van de Ark NL31INGB0009356858 o.v.v. VakantieBijbelFeest. Ook hierin vragen wij u hulp.

Wij kijken uit naar alle hulp! Namens het VBF team alvast hartelijk bedankt!

Vacature beheerder de Ark

Vacature beheerder Ark

De hervormde gemeente van Ede zoekt met ingang van 1 juli 2018 voor de Ark een beheerder voor 9 uur per week.

Wij zoeken een gastvrije en dienstverlenende beheerder met hart voor jongeren en ouderen.

De taken omvatten:

• Het beheer van de Ark en het coördineren van alle zaken die het beheer van de kerk en de daarbij behorende ruimtes bevatten.
  • Optreden als aanspreekpersoon en in die context besluiten kunnen nemen die het beheer van de Ark aangaan.
  • Contactpersoon voor zowel interne als externe gebruikersgroepen.
  • Mede verantwoordelijk voor de exploitatie van de Ark.
  • Inkoop, dan wel organiseren van de inkoop van de benodigde voorraden.
  • Toezicht op het gebruik van ruimtes en het nakomen van afspraken door gebruikers.

Van de beheerder wordt verwacht dat hij/zij:

• Een meelevend lid is van de hervormde gemeente Ede.
  • Zich betrokken voelt bij het wel en wee van de Arkgemeente.
  • Beschikt over goede en tactische sociale vaardigheden.
  • Optimaal samenwerkt- en afstemming zoekt met de koster.
  • Flexibel inzetbaar is met wisselende werktijden die aansluiten op het gevarieerde gebruik van de Ark (gedurende de week, het jaar).

De volledige functieomschrijving kan via onderstaand e-mailadres worden opgevraagd.

Wij bieden een salariëring volgens de arbeidsvoorwaarden van de Protestantse Kerk in Nederland aangevuld met een dosis ondernemerschap.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om z.s.m hun sollicitatie te richten aan de kerkrentmeesters van de Ark, t.a.v. de heer H.J. Hoogendoorn, Cloeckendaal 27, 6715 JJ  Ede of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor nadere vragen omtrent deze vacature kunt u zich wenden tot de heer Ries Beeuwkes, telefonisch te bereiken op 0318 – 655 071.

jaarthema 18-19 LEVENSLIED

Komend seizoen is het jaarthema binnen de Ark  "Levenslied".

Met als subthema "Leef met de Psalmen".

boekenlegger achterboekenlegger voor 2Het thema Levenslied geeft de inhoud van de Psalmen weer. Liederen voor het leven, liederen die ons ondersteunen bij het leven als christen. Allerlei liederen die menselijke emoties weergeven en onze gemoedstoestand weerspiegelen. Gelukkig blijft het in de Psalmen niet alleen hierbij, dan zou de inhoud van het bijbelboek te kort gedaan worden. Tegelijkertijd wordt beschreven hoe God ons hierin tot steun wil zijn, zodat wij verder kunnen.

Komend seizoen staan tijdens de toerustingsdiensten diverse menselijke emoties centraal. Bijvoorbeeld blijdschap, boosheid en (on)rust. Hoe beschrijft de psalmschrijver deze emotie? Hoe gaat hij daar mee om? Hoe helpt God de psalmschrijver verder? Hoe gaan wij met deze emoties om, in relatie met elkaar en in onze relatie met God? Onder ‘Toerusting’ kunt u hier meer over lezen.

Zoals gebruikelijk zal er bij elke toerustingsdienst een hand-out beschikbaar komen om de Psalm verder te kunnen bespreken binnen de kringen of ter overdenking voor u persoonlijk. Deze hand-outs zijn via ‘Toerusting’ beschikbaar zijn.

Daarnaast zullen er een aantal toerustingsavonden georganiseerd worden.

Doet u/jij komend seizoen met dit jaarthema mee?

Dan kunnen we met elkaar Leven met de Psalmen en God hiervoor de eer geven!