kleopaslogo

Kleopasgemeente Nieuws

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Waar God aanwezig is wil ook de duivel invloed hebben.

Jaarthemamiddag - 8 feb

Jaarthemamiddag2020Kleopas Jaarthemamiddag - zaterdag 8 februari 2020

De commissie vorming & toerusting organiseert op zaterdag 8 februari weer de jaarlijkse toerustings gemeentemiddag n.a.v. ons jaarthema ‘Ruimte voor de Geest’. Het beloofd weer een waardevolle, inspirerende en opbouwende middag te worden voor jong en oud!

Aanmelden

Lees meer

Week Van Gebed 2020

Ook dit jaar wordt er in de week van 19 t/m 26 januari weer een Week van Gebed gehouden. Deze wordt georganiseerd vanuit de Raad van Kerken te Ede en een werkgroep uit verschillende kerken.

Lees meer

Fotoreportage kerstmusical 2019

20191222 kerstmusical I5D 8558Het is de Kleopasgemeente wéér gelukt om een verfrissende vertolking van het kerstverhaal te maken! De wijze dames uit het Oosten ontmoetten een ontzettend enge Herodes met zijn zenuwachtige minister van veiligheid en de met hem -met mobiele telefoon in verbinding staande- spiedende spionnen 001 en 002. Zullen de wijzen het kindje Jezus vinden? Wordt de verblijfplaats verraden? Spannend, soms een beetje eng, maar gelukkig ook veel gelachen en met een hoopvolle finale!

Je kunt de Kerstmusical terugkijken via de fotoreportage en YouTube en de liedjes terugluisteren op BandCamp.

Was je erbij, geniet nog even na. Deed je mee, hiér deed je het voor... geboeide en lachende kinderen met hun ouders en opa's en oma's! 

Kon je er niet bij zijn, tot volgend jaar!

Fotoreportage YouTube BandCamp

Werkgroep Duurzaamheid

Werkgroep duurzaamheidTot nu toe is een aantal vrijwilligers uit diverse Edese kerkgenootschappen twee zaterdagmiddagen actief geweest op de Ginkelse Hei. Eind november waren dat er twaalf, ook qua leeftijd een divers gezelschap, waaronder twee personen uit Kleopas. 

Lees meer

Kleopas bezoekdienst

Kleopas bezoekdienstEen belangrijk element van het “gemeente zijn” is de onderlinge betrokkenheid van de leden van de gemeente bij elkaar. Naast de taak die ieder gemeentelid hierin heeft, wordt het bezoekwerk “namens de kerk” binnen onze gemeente verzorgd door de Kleopas bezoekdienst.

Lees meer

Digitaal collecteren

GivtWellicht is het je opgevallen dat er mensen tijdens de dienst aan de collecte geven met hun smartphone. Vanaf 1 december werkt deze nieuwe manier van geven gewoon naast contant geld en collectebonnen en heeft veel voordelen.

Lees meer

Beleidsplan 2021-2025

Nieuwsmail 2020 BeleidsplanIedere 5 jaar ligt er weer een taak te wachten voor de kerkenraad. Er wordt verwacht dat we weer een beleidsplan maken. Dat klinkt een beetje negatief en meestal wordt er ook zo naar gekeken. Weer zo’n verplicht stuk dat onder in de lade terecht komt en er bij tijd en wijlen uit wordt gehaald.

Lees meer

Avond voor nieuwe gemeenteleden

Bent u in 2018 of in 2019 lid geworden van de Kleopasgemeente? Dan nodigen wij u graag uit voor de kennismakingsavond voor nieuwe gemeenteleden. Tijdens deze avond zal er ruimte zijn om kennis te maken met andere gemeenteleden die recentelijk lid zijn geworden van de Kleopasgemeente. Ook zal er informatie gegeven worden over de gemeente, de geschiedenis van de gemeente, de diverse activiteiten die door de gemeente georganiseerd worden en kan er nagedacht worden over uw/jouw plek in onze gemeente.

De avond zal op woensdag 29 januari in ons kerkgebouw, de Emmaüs, gehouden worden,  begint om 19:30 uur en zal duren tot 21:00 uur.

Namens de VT commissie,

Karin Verdonk en Thomas Steenbergen

Oliebollen-actie voor Dieke

20190812 oliebollenactieDe thuisfront commissie van Dieke zal op oudejaarsdag oliebollen en appelbeignets verkopen ten behoeve van het werk van Dieke in Noord-Afrika. De oliebollen kunnen besteld worden via het bestelformulier van de Ark. (Op het bestel formulier zijn ook eieren te koop. De opbrengst daarvan is bestemd voor de uitbouw van de Ark).

De oliebollen kunnen op oudejaarsdag 2019: dinsdag 31 december, van 11.00 uur tot 14.00 uur worden opgehaald in de Ark, Heyendaal 10 6715 JM Ede. Contant betalen!

Voor meer informatie kunt terecht bij de thuisfrontcommissie van Dieke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Van harte aanbevolen!

Bestelformulier en prijzen

Terugblik seniorenmiddag 20 november

H Hegeman nov 19Woensdagmiddag 20 november jl. was er weer een seniorenmiddag. Veel senioren uit Ede en omgeving wisten de weg naar de Bethelkerk te vinden, zodat de zaal zich vulde met veel vertrouwde en ook nieuwe gezichten. Goed om elkaar te ontmoeten!

Lees meer

Gezocht: Kokers.

alpha 2016Vanaf 13 januari 2020 gaat er vanuit o.a. de Kleopas gemeente, weer een Alpha cursus van start. Een belangrijk onderdeel van de cursus is het samen eten. De Alpha kan niet zonder vrijwilligers! Wij zijn daarom op zoek naar mensen die voor ons willen koken (maandagavond). Voor ongeveer 4-6 personen, meer mag natuurlijk ook. Wilt u meehelpen of meer informatie? Stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We willen u ook vragen of u de cursus wilt meenemen in uw gebed? Dat er mensen mogen komen en dat we Hem beter mogen leren kennen.
Namens het Alpha team, Dick van Stuivenberg en Karin Verdonk