kleopaslogo

Kleopasgemeente Nieuws

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Pinksteren is op de dag dat het Joodse volk het oogstfeest viert. Het volk viert het binnenhalen van de oogst. Met Pinksteren haalt God de oogst binnen.

Inschrijven kerkdienst

Per 1 juni is het mogelijk voor de maand juni 2020 in te schrijven voor een kerkdienst met maximaal 26 personen. Meer informatie kun je hieronder in het artikel 'Update ...' vinden

Inschrijven 

Nacht van gebed

20200602 nacht van gebedJuist in deze bijzondere tijd waarin we niet zomaar als groep samen mogen komen, kunnen we wel blijven bidden. Gewoon vanuit ons huis. Want waar we ons ook bevinden, de Here God hoort onze gebeden. Daarom gaat de Nacht van Gebed van Open Doors dit jaar gewoon door, maar op een andere, nieuwe manier. Vanuit huis kun je tijdens een vier uur durende livestream samen met ons bidden, zingen, kijken naar indrukwekkende video’s en luisteren naar korte toespraken. We verbinden ons tijdens de Nacht van Gebed met onze vervolgde broeders en zusters in de wereld, maar juist in deze tijd ook met elkaar. Bid je dit jaar mee? Ga naar...

Lees meer

Vakantiegeld delen 2020

20200602 vakantiegelddelen2020 afbeeldingEen andere tijd, hebben we wel vakantie?
Misschien wordt het niet de vakantie, die we gepland hadden. Maar er is een periode van vakantie en dan wil je wel wat extra’s doen. Binnen de richtlijnen die voor de corona-situatie gelden, dat wel. Vanuit de diaconie willen we ook nu de actie Vakantiegeld Delen laten lopen. Omdat er genoeg mensen zijn, die in de vakantieweken (met hun kinderen) ook iets extra’s willen doen. Als er tenminste wat financiële ruimte is... en daar kunnen we via deze actie bij helpen.
Doet u weer mee? 

Uw bijdrage graag voor 15 juni 2020 op: NL09 RABO 0373 7369 16 t.n.v. Diaconie Herv. Gemeente Ede met vermelding: ‘vakantiegeld delen 2020’
Er zijn geen kerkdiensten, de flyers worden dus niet uitgedeeld. We hopen dat u via de ‘digitale weg’ toch mee gaat doen.

HGJB project Geef Hoop

Afbeelding5In februari startte het jeugdwerk met het project Geef Hoop. De kinderen en de jongeren hebben nagedacht over hoe het met de christenen in Mozambique is en hoe ze daar kerk zijn. Dat kerk zijn is vaak in armoedige omstandigheden. De jeugdgroepen hebben leuke acties bedacht om voor het project op te halen. 

Lees meer

Pasen, Pinksteren, Corona: verwachtingstijd

Afbeelding2Scriba René de Reuver over wachten en verwachting. "In deze weken en maanden wachten we met een groeiend verlangen op het moment dat we weer ‘gewoon’ kunnen samenkomen en met elkaar, uit volle borst, kunnen zingen."

Lees meer

Update naar aanleiding van corona-maatregelen

Corona update”De anderhalve meter samenleving”’ brengt veel te weeg. We hebben het gevoel, dat we in het hart getroffen worden van ons kerkzijn, door de enorme beperkingen die ons opgelegd worden en die ook noodzakelijk zijn om het virus weinig of geen kans te geven.

Lees meer

Coronahulplijn Kleopasgemeente

telefoonMocht u onze hulp nodig hebben op één-op-één andere manier of u weet iemand waar hulp nodig is,schroom niet, zoek contact! Waar mogelijk zullen we u proberen te helpen.
Ook mogen gemeenteleden hun hulp aanbieden.

Hulp vragen of aanbieden

Moment van Gebed

gebed‘’…….zodat uw geloof tevens hoop is op God’’ 1 Pet. 1:21

Tot eind mei zijn we online, via Zoom, als leden van Kleopas met elkaar verbonden in gezamenlijk gebed. De periode kan worden verlengd afhankelijk van de corona maatregelen.

We ontmoeten elkaar on-line op 27 mei van 19.00 tot 19.45 uur via Zoom.

Lees meer

Update maatregelen coronavirus

coronavirus 1UPDATE 23 maart 2020 - Bijeenkomsten afgelast
UPDATE 22 maart 2020 - PKN richtlijnen, viering op TV, #NietAlleen, FAQ

Zie Lees Meer...

Broeders en zusters van de Kleopasgemeente,

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus is een geactualiseerd bericht van belang verzonden met een update van de activiteiten in en door onze gemeente.

Lees meer

Digitaal collecteren met Givt

Givt Logo tagline NL witteachtergrondHet is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas of de mobiele telefoon. Daarom bestaat er vanaf 1 december de gelegenheid om digitaal te collecteren, ook thuis. Dat doen wij samen met Givt, het bedrijf dat deze oplossing biedt.

Lees meer