kleopaslogo

Kleopasgemeente Nieuws

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Judas - niet Iskarioth- Blijkbaar moet de toevoeging erbij om te voorkomen dat men hem als 'de Judas' ziet. Een eerlijk volgeling, die in Johannes 14 eerlijk vraagt: "Wanneer toont U uw macht aan de hele wereld?"

Inschrijven kerkdienst

Wegens corona richtlijnen is inschrijven voor een kerkdienst nodig om deze te kunnen bezoeken.

Inschrijven 

Pinksteren 2021

20210510 duifDe duif is een teken van hoop, denk maar aan het Bijbelverhaal over Noach. De duif is ook het teken van de Heilige Geest. Denk maar aan de doop van Jezus in de Jordaan. Een duif daalde nee ren rustte op Hem. Daarom willen we met Pinksteren de kerk feestelijk versieren met duiven.

We vragen dan ook of u witte duiven wilt maken die we in de kerk kunnen ophangen. Voor het maken van een duif kunt u kijken op internet: ‘duif vouwen met meester Richard’. https://www.youtube.com/watch?v=W9OTxWpoxA0 of u kunt uw eigen duif maken natuurlijk.

Aan de kinderen willen we vragen om een tekening of kleurplaat van een duif te maken. Ook deze kunnen we dan ophangen in de kerk. Je kunt ze inleveren op Mr Beelpark 36.

Voedselbank inzameling

voedselbankIn de maanden mei en juni willen we ons weer inzetten voor de voedselbank. Helaas is dat nog steeds hard nodig. Vanaf woensdagavond 5 mei kunt u iedere woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur levensmiddelen voor de voedselbank inleveren bij de kerk.

Er is behoefte aan wasmiddelen, koffie, thee, aardappelen, houdbare producten, conserven in blik of glas, pasta’s, toiletartikelen e.d. Geen producten met alcohol en producten over de THT-datum.

Samen met de Emmaüsgemeente hopen we op veel volle kratten. Doet u en jij mee? Alvast dank! De diaconie

Duivenspeurtocht Pinksteren

20210505 Logo Kids in Actie Club defVan 9 mei t/m 24 mei (2e Pinksterdag) kun je meedoen met de duivenspeurtocht in de wijk Rietkampen. Kijk goed om je heen, probeer alle duiven te vinden en opdrachten te doen. Aan het einde wacht er dan een lekkere verrassing.

duur: ongeveer 1 à 1,5uur
voor: kinderen van ong. 4-12 jaar

Zin om mee te doen?
Geef je op als gezin of met een vriend(in) door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Laat even weten op welke dag je wilt gaan.
We sturen je dan een plattegrond met de route en wat extra informatie.

Lied door en voor Kleopassers

20210420ToekomstZondag 23 mei is het Pinksteren. Net als vorig jaar willen we weer een mooi lied door en voor Kleopassers maken. Zing of speel je mee? Hieronder vind je de instructies voor het Pinksterlied.
Leuk als je mee wilt doen met het samen zingen van een lied voor Pinksteren. Het is het lied “Een toekomst vol van hoop” van Sela. Er klinkt het verlangen in door om weer samen te kunnen komen. 

D.m.v. dit lied willen we iets van de eenheid en verscheidenheid van onze Kleopas gemeente laten zien.

Wat is de bedoeling?
1. Je luistert een...

Lees meer

Dankbaar voor Alpha online

alpha onlineHelaas is Alpha- online alweer afgelopen voor dit jaar. In januari mochten we beginnen om deze jaarlijkse cursus online te starten. We waren heel benieuwd hoe de kennismaking en gesprekken zouden verlopen omdat het via Zoom toch heel anders is als fysiek bij elkaar komen. Maar het was goed en een mooie cursus waar we allemaal dankbaar voor zijn.

We willen jullie, ...

Lees meer

Geef uw EDE DOET cheques

20210322 Ede DoetVanaf 22 maart a.s. vallen de EDE DOET cheques weer door de brievenbus. De waarde van deze cheques willen we graag gebruiken voor de kosten van het Vakantie Bijbel Feest in de herfstvakantie op DV zaterdag 23 oktober 2021 en de Kleopas Kerstnachttour op vrijdagavond 24 december 2021 (door de Rietkampen).

Over deze activiteiten ontvangt u later dit jaar uiteraard veel meer informatie, maar het zou heel mooi zijn als we de EDE DOET cheques hier alvast voor kunnen bestemmen.

Dit kan door de code op uw cheque per e-mail door te geven naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de cheque in de brievenbus te doen op de Hattasingel 17 (fam. Grobben) of Nwe Maanderbuurtweg 4 (fam. Oornick).

Dank voor jullie steun!

PaasChallenge voor jou!

20210320 PaasChallengeBeste jongelui van onze gemeente,
Ja, iedereen met een smartphone die zich jong voelt!
Van 29 maart tot en met 2e Paasdag 5 april, is het mogelijk om deel te nemen aan de PaasChallenge. Deze wordt georganiseerd door de PKN, en we hebben deze ook uitgezet in onze wijk. De doelgroep is 10-18 jaar, maar de PaasChallenge is zeker ook geschikt voor volwassenen.
Dit spel neemt je mee door de...

Lees meer

Kerkdienst in tijd van lock-down – iets meer ruimte

coronavirus 1

Zoals bekend volgen we steeds het advies vanuit de PKN, Protestantse Kerk Nederland met betrekking tot de kerkelijke activiteiten. En dat is advies is deze week aangepast, waardoor we vanaf zondag 28 februari 2021 weer met 30 mensen de diensten kunnen bijwonen. Inschrijving staat open en is verplicht. Vanaf 7 maart hanteren we weer een inschrijfsysteem op alfabet voor de ochtenddiensten. Dan is er ook weer oppas (inschrijven wel nodig) en kindernevendienst (inschrijven niet nodig). 

Lees meer

Moment van Gebed

gebedVan januari tot zomer 2021

Vanaf 1 januari 2021 bidden we afwisselend in KC Emmaüs en de Bethelkerk. Bid jij ook mee?
Geef je van te voren op met adres bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ivm. corona maatregelen.

Tot nader bericht bidden we gezamenlijk via Zoom.
Je kunt je aanmelden voor een digitale uitnodiging bij Naomi Smit: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Digitaal collecteren met Givt

Givt Logo tagline NL witteachtergrondHet is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas of de mobiele telefoon. Daarom bestaat er vanaf 1 december de gelegenheid om digitaal te collecteren, ook thuis. Dat doen wij samen met Givt, het bedrijf dat deze oplossing biedt.

Lees meer