kleopaslogo

Kleopasgemeente Nieuws

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Gods liefde nodigt je uit om een leven lang te genieten. En zoek (bespreek met anderen) waar je talenten liggen.

by Kleopasgemeente Ede

Boodschappen

Jumbo logoBoodschappen doen, sparen en de ander helpen

Bij supermarktketen Jumbo kan gespaard worden voor een gratis boodschappenpakket t.w.v. 50 euro. De diaconie verzamelt deze zegels graag om, net als andere jaren, gezinnen die een extraatje kunnen gebruiken, blij te maken.

Inleveren van de zegels kan voor of na de dienst bij de dienstdoende diaken. 

Bij voorbaat hartelijk dank!
De diaconie

Zaterdag 10 november: Nationale Mantelzorg dag

logo defaultIn Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen mantelzorgers. Deze worden jaarlijks in het zonnetje gezet en wel op 10 november, de jaarlijkse mantelzorgdag.

Een mantelzorger is iemand die meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor een naaste zorgt. Geheel belangeloos. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid of vriend of iemand uit de straat of wijk. Als diaconie willen we daar op zondag 11 november aanstaande aandacht aan schenken. Na de morgendienst staan er dan op het kerkplein weer bossen bloemen klaar voor de mantelzorgers die u wellicht kent. Gewoon als blijk van meeleven en waardering. Denkt u al vast na of u iemand kent? De diaconie heeft dan ook een lijst met namen. Misschien weet u niemand, maar wilt u wel een bos bloemen wegbrengen op zondagmorgen 11 november?

Namens de diaconie hartelijk dank!

Seniorenmiddag – 21 november

20181121SeniorenmiddagOp woensdagmiddag 21 november is er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. De middag begint om 15.00 uur en zal rond 18.30 uur afgelopen zijn.
Ds. N.W. van den Houten zal de korte overdenking verzorgen. De presentatie wordt deze middag verzorgd door de heer V.W. (Vincent) van Poortvliet over Isings’ historische schoolplaten. Johan Herman Isings (1884-1977) was een kundige en geliefde illustrator. Hij is vooral bekend geworden door zijn bijbelillustraties en zijn historische schoolplaten.

 

Lees meer

Alpha-cursus 2019

alpha cursusHet doel van de cursus is mensen kennis te laten maken met de basis van het christelijk geloof.
We organiseren vanuit vier gemeenten samen één cursus.

Lees meer

Gemeenteavond

20181021Kleopas jaarthema 2018 2019Gemeenteavond liturgie en eredienst - maandagavond 26 november

Afgelopen seizoen bezon de kerkenraad op thema’s die bij diverse gemeenteleden spelen en die in de kerkenraad aandacht vragen en opgepakt worden. Een belangrijke en steeds terugkerende gedachte in deze bezinning was o.a. het belang van het weten en ontdekken wie we als gemeente (willen) zijn en daarnaast hoe de kerkenraad de gemeente hierin kan betrekken. Het jaarthema ‘Gemeente zijn’ heeft hierop betrekking. Door gemeenteleden de juiste vragen te stellen, over thema’s mee te laten denken en hierop activiteiten in te zetten, hopen we een beter beeld te krijgen van hoe er gedacht wordt over bepaalde onderwerpen en welke ideeën er zijn.

Lees meer

Moment van gebed

gebed

Ook in 2018 bidden we weer met elkaar voor de eredienst, de kerkenraad, zieken, specifieke activiteiten in onze wijk en andere ingebrachte gebedspunten. Op woensdag vanaf 19.00 tot 19.45. Klik op Lees meer... voor de agenda.

Lees meer

Wandelen!

walkingKleopassers,
wandel je (weer) mee op woensdagavond?

  • Rondje door de wijk van ongeveer 3 kwartier
  • elke eerste woensdag van de maand
  • uitzondering: nov/dec de tweede woensdag
  • woensdag 14 nov, 12 dec, 2 jan, 6 feb, ....
  • verzamelen om 19.45 uur (stipt) bij Emmaus

Iedereen is welkom!! Loop je mee? En breng gerust je buurman of buurvrouw mee.

Na afloop drinken we samen een kop koffie.