Welkom op de Jeugdwerk-Website!

Hoi! Welkom op de site van het Jeugdwerk van de Oude Kerk- en Sionkerkgemeente in Ede. Hier vind je informatie over alle kinder- en jeugdclubs en andere activiteiten.

• Kijk onder Clubs voor een overzicht van alle onze clubs.
  • Onder Activiteiten vind je een agenda waar alle clubavonden en andere activiteiten in terug te vinden zijn.
  • Bij Organisatie zie je wie er verantwoordelijk is voor het jeugdwerk in onze wijkgemeenten en wie de website bijhoudt.
  • En onder Fotoalbum vind je foto's van onze activiteiten.
  • Als je verder naar beneden scrollt, vind je actueel nieuws.

Kijk gerust eens rond op de site! Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via deze link!

Jongerenbezoekwerk

In de afgelopen jaren is het in onze gemeente de gewoonte dat alle jongeren van 17 jaar een gesprek hebben met een jeugdouderling/coördinator. De meeste jongeren geven hier gehoor aan en heel vaak hebben we hele mooie en goede gesprekken over wat hen bezig houdt in het dagelijks leven en hoe zij zelf staan in het geloof en de relatie met Jezus Christus.

Wij vinden echter dat 1 gesprek maar heel minimaal is en dat het fijn zou zijn om wat langer met onze jongeren op te trekken. Daarom is er besloten om een jongeren bezoek team (JBT) op te gaan zetten. Dit team bestaat uit (nu nog) 8 mensen die heel graag verbinding leggen met onze jeugd en met hen in gesprek gaan over wat echt belangrijk is in het leven.

Jongeren: Het is de bedoeling dat het eerste bezoek plaatsvindt op/rond de doopdatum in het jaar dat je 14 bent geworden. Vervolgens willen we dit bezoek rond je 16e en 18e jaar herhalen. Op je 16e zal dit gesprek ook samen met een jeugdouderling/coördinator zijn. Wij hopen dat jij er voor open wilt staan, dat jullie je (meer) gehoord en gezien weten in de gemeente. We zijn er namelijk blij mee en dankbaar voor dat jij lid bent van onze gemeente. Maar ook als jij een andere keuze wilt gaan maken en het geloof en de kerk helemaal niet meer zo ziet zitten dan gaan we graag met je in gesprek. Allereerst om te luisteren naar wat jouw overwegingen zijn en daarnaast om je nogmaals te vertellen over de liefde van Jezus Christus voor jou. Ongeveer 2 weken voor de bezoekdatum krijg je een kaart in de bus waarop staat wanneer de JBT-er bij jou langs wil komen en wie hij of zij is. Wij hopen en proberen dat hij/zij elk bezoek jouw JBT-er is, een man zal op bezoek komen bij een jongen/man en een vrouw bij een meisje/vrouw. Kun je op de aangegeven datum niet, dan kun je zelf contact opnemen met de JBT-er om een nieuwe datum te plannen.

Ouders: wij hopen en bidden dat u dit werk van harte wil ondersteunen, dat u uw kind stimuleert en motiveert om het gesprek aan te gaan.

Gebed: Verder vragen wij aan iedereen uw gebed voor het werk wat mag worden gedaan voor onze jongeren, voor de jongeren zelf en voor heel de gemeente. Dat wij mogen zijn als een stad op een berg die het licht van het evangelie mag verspreiden aan de wereld om ons heen.

Als je vragen hebt over dit bericht, neem dan contact op met 1 van de jeugdouderlingen.