sionkerk logoSIONkerkgemeente

Welkom bij de Sionkerk te Ede!

Bewust of min of meer toevallig bent u/jij terecht gekomen op de website van de wijkgemeente Sionkerk van de Hervormde Gemeente te Ede. Het is fijn om u/jou via de website de weg te mogen wijzen naar de verschillende informatiepagina's en de diverse activiteiten die er binnen de kerk zijn voor alle leeftijden. Hopelijk krijgt u/jij zo een goed beeld van wie onze wijkgemeente is.

Lees meer...

Mededelingen

Kerkdiensten 26 maart

Er zijn zondag twee diensten in de Sionkerk. Om 9:30 preekt ds. Messemaker uit Cillaarshoek vanuit een Bijbelgedeelte uit Lukas 23. In de middagdienst preekt ds. van Zanden uit Katwijk aan Zee vanuit een Bijbelgedeelte uit Numeri 21 met als thema 'het Evangelie van de Slang'. De diensten zijn ook online mee te vieren via Kerkdienstgemist. Van harte welkom!

Oppas voor kinderen tijdens de kerkdienst

Tijdens beide diensten is er oppas voor jonge kinderen. Dit gebeurt in de bovenzaal van de Sionkerk.


Collecten en Ondersteuning Zendingswerkers

Doordat er komende weken alleen digitale kerkdiensten zijn hebt u geen mogelijkheid om iets in de collectezak te doen. Uiteraard is het altijd mogelijk om uw bijdrage over te maken op de bankrekening van de Diaconie NL09 RABO 0373 7369 16 en van het College van Kerkrentmeesters NL03 RABO 0373 7185 94 onder vermelding van collecte kerkdienst. U kunt ook uw collectebonnen ook over deze diensten opsparen om vervolgens, tijdens het eerst mogelijke kerkbezoek, uw gaven geheel in de collectezak te doen. De bedragen die bij de Diaconie worden ontvangen, zullen evenredig over de collectedoelen van de weken waarin gewone kerkdiensten niet mogelijk waren, worden verdeeld. Hierbij ook een directe link naar de collecte voor de diaconie en de de kerkrentmeesters.

De opbrengst van de zendingsbussen in het 1e kwartaal is bestemd voor het IZB-project "Familiehuis Schollevaar". 

Meer informatie?
Houdt u deze website ook voor de komende zondagen in de gaten. Wanneer er aanpassingen nodig zijn, zal dit op hier op deze website worden weergegeven. Bij grote wijzigingen krijgt u ook een bericht via de nieuwsmail. Als er nog vragen zijn, kunt u deze stellen aan de scriba, G.H Ros (06-29513812)

Lees meer...

Alpha-cursus

DV januari 2023 starten wij weer een Alpha-cursus in onze gemeente. Voor wie is deze Alpha-cursus? Voor iedereen die zijn of haar kennis over het christelijk geloof wil opfrissen of er gewoon meer over wil weten. Het maakt daarbij niet uit of je (bijna) nooit in de kerk komt of dat je geen kerkdienst mist. Bij de Alpha-cursus is iedereen welkom, van jongeren tot en met ouderen!

Wekelijks, op de woensdagavonden, komen we als groep bij elkaar en beginnen we met een warme maaltijd. Na het eten wordt een inleiding gehouden over het thema van die avond en praten we hierover in kleine groepjes verder. Zo maak je in twaalf weken tijd kennis met het christelijk geloof.

De eerste cursusavond is op woensdag 25 januari 2023 en begint om 19.00 uur in de Noorderkerk, Amsterdamseweg 9-13, Ede. 

Interesse? Heb je nog vragen en/of wil je je aanmelden? Mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.