sionkerk logoSIONkerkgemeente

Kerkbodeberichten 12 april

Berichtgeving kerkbode en pastoraat vacaturetijd

Voor berichten in de kerkbode, afkondigingen (ziekte, zorgen, jubiliea, geboorte, etc.) met de scriba. Kopij voor de kerkbode kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen om (extra) ondersteuning in het pastoraat kunt u contact opnemen met tweede br. Siem Smidt 0318-693178). Als gemeente willen we heel graag met u meeleven ... deelt u dan uw zorg-, dank- of gebedspunt met ons? Dit kan allereerst via uw wijkouderling of via een bericht aan br. Smidt.

VakantieBijbelFeest

Ook deze zomervakantie hopen we weer het VakantieBijbelFeest te organiseren. Omdat we het fijn vinden dat de gemeente actief meedoet en/of aanwezig is geven we alvast de data door: 27, 28 en 29 augustus. Het thema is: SchatRijk! We hopen er velen van u en jullie te ontmoeten. Contactpersoon: Anita Ploeg, tel. 300518.

Update beroepingswerk

Zondag twee weken geleden heeft de kerkenraad unaniem laten weten dat de Sionkerkgemeente het voornemen had om een beroep uit te brengen op ds. C.H. Hogendoorn uit Katwijk aan Zee. De algemene kerkenraad heeft unaniem met dit voornemen ingestemd. Omdat er geen bezwaren zijn ingediend tegen de gevolgde procedure is de beroepbrief in de eerste week van april bij hem thuisbezorgd. Het beroep gaat in op dinsdag 9 april. In deze kerkbode willen we als kerkenraad iets meer achtergrondinformatie over deze predikant geven, en aangeven hoe we tot dit beroep zijn gekomen.

Wie is ds. Hogendoorn? Ds. Hogendoorn is op dit moment predikant in Katwijk aan Zee. Hiervoor heeft hij gediend in de hervormde gemeente te Waverveen en te Oud-Beijerland. Hij is getrouwd, 41 jaar en heeft een gezin met vier kinderen. Hij weet zich geroepen om het Woord van God te brengen, en weet door goed en eerlijk te luisteren naar de tekst, Gods Woord actueel te maken voor ons leven. Hij legt daarbij verbanden vanuit de hele Schrift en trekt verrassende theologische lijnen naar de dag van vandaag. Als predikant is hij sterk betrokken op en bewogen met zijn gemeente, en hij zoekt via prediking, pastoraat en catechese de gemeenteleden op te bouwen tot een gelovig leven. De grote groep jongeren die bij hem catechese volgen zijn (zover wij weten) erg positief hierover.

Afgelopen weken zijn we als kerkenraad met hem in gesprek geweest, hebben we veel preken beluisterd, gebeden om Gods leiding en hebben we gemerkt dat deze predikant tot zegen kan zijn in onze gemeente. Zijn prediking en betrokkenheid op de gemeente sluit sterk aan bij de profielschets die we samen met u hebben opgesteld. Vanuit de gemeente is meerdere keren benoemd dat we op zoek zijn naar een prediking die opkomt uit het Woord, ons tot Christus brengt, en aansluit bij onze denk- en leefwereld dan wel deze kritisch belicht. Een grondige, confronterende en Bijbelse prediking heeft prioriteit. In afhankelijkheid van God hebben we onze roep om onze gemeente te dienen bij hem (en zijn gezin) neergelegd. We beseffen dat dit beroep grote consequenties heeft voor hem, zijn vrouw en zijn gezin. We vragen u dan ook om gebed voor hen, zodat zij samen helderheid krijgen over Gods wil in hun leven in relatie tot onze roep om onze gemeente te dienen.

Hoe verloopt het proces nu verder? Aankomende zondagmorgen 14 april hoopt hij in ons midden voor te gaan. We nodigen u dan ook van harte uit om deze dienst aanwezig te zijn. Op dinsdag 23 april komt hij vervolgens met zijn gezin naar Ede voor een kennismakingsbezoek met de gemeente. Tijdens dit bezoek bezichtigen ze de pastorie en de Sionkerk, spreken ze met het ministerie van predikanten, de kerkenraad, onze pastorale medewerker en met ons als gemeente. Op deze gemeenteavond zal ds. Hogendoorn iets over zichzelf vertellen, en komen verschillende gemeenteleden aan het woord om een impressie te geven van onze gemeente. De gemeenteavond start om 19:30 uur in het wijkcentrum. De koffie staat klaar vanaf 19:15 uur. Van harte welkom.

Gezocht: mensen die willen helpen in de kerk

De kerk is van ons als gemeente samen. Om elke zondag in een schone kerk te kunnen zitten en om de zalen en hal er fatsoenlijk uit te laten zien, ben ik op zoek naar een aantal gemeenteleden die mij willen helpen bij de schoonmaak van de kerk. Concreet gaat het om:

  • Assistentie bij de wekelijkse schoonmaak van de kerkzaal, hal, wc’s, en zalen: Elke maandagavond tussen 19:00 en 20:00 uur ben ik in de kerk om schoon te maken. Ik ben op zoek naar een stuk of 6 á 8 mensen die mij daarbij willen helpen, iedereen is dan één keer in de 6-8 weken aan de beurt.
  • Assistentie bij de jaarlijkse grote beurt: twee keer per jaar wordt er een grote schoonmaak gehouden, waarbij alles een goede beurt krijgt. Bijvoorbeeld in mei en november, op een zaterdagmorgen, met een stuk of 10 mensen.

Ook gemeenteleden die incidenteel een avond aanwezig willen zijn om koffie te schenken rondom bijeenkomsten van verenigingen of vergaderingen zijn welkom. Geef je op via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de telefoonnummer 482078. Ik hoor graag waarbij u/jij zou willen helpen! Jacolien Ros

Voor uw agenda . . .

  • Bijbelkamp: van 30 mei tot 1 juni 2019 wordt de zevende Bijbelkamp georganiseerd in Zevenaar. Op dit moment wordt het thema verder uitgewerkt. Meer informatie volgt t.z.t. in de kerkbode.
  • Overige activiteiten staan vermeld op de activiteitenkalender.

Wijziging bankrekeningnummer wijkkas

Het bankrekeningnummer van de wijkkas is per 1 november 2018 verandert. Het banknummer wordt NL97RABO0373718551 t.n.v. CvK Hervormde Gemeente Ede inz. Wijkkas Sionkerkgemeente. Het oude bankrekeningnummer (NL35VLB0226120937) komt daarmee te vervallen.

Naar de kerk? Beter op de fiets!

De werkgroep Duurzaamheid Hervormd Ede roept alle kerkgangers op om op de fiets naar de kerk te komen. Goed voor het milieu, goed voor de buurt en uw gezondheid. Meer informatie vindt u hier.