oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Kerkbode 5 augustus 2022
Voor alle genoemde data geldt Deo volente (Jakobus 4 vers 15)

Pastoraat in vacaturetijd
Op 5 juni jl. is voor de Oudekerkgemeente een vacante periode aangebroken. Ds. L. Kruijmer en ds. G. Wassinkmaat hebben zich beschikbaar gesteld om enkele dagdelen per week de wijkkerkenraad bij te staan in het pastoraat en ander kerkelijk werk.
Contactpersoon voor vragen en berichten in de vacante periode is ouderling kerkelijk werker D. Jansen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0318-613002.

Zingen - 5 minuten voor de diensten

Zondag 7 augustus 2022

Morgendienst: Psalm 131: 1

Avonddienst: Psalm 132: 5 en 6

Zondag 14 augustus 2022

Morgendienst: Psalm 133: 1 en 3

Middagdienst: Psalm 134: 1 en 2

Zondag 7 augustus 2022

Baby’s

Dianne Plug, Celine Kleppe, Mathias Drost

Kleintjes 1,5+

Julian Jansen, Willemieke Zondag, Anouk Teunissen en Henri Brussen

Zondag 14 augustus 2022

Baby’s

Corina van Riessen, Paulien de Kat en Jon Lamper

Kleintjes 1,5+

Daniël Schut, Everinda Bisschop, Anna van Meijeren en Marilène Hekking

7 augustus

In de morgendienst gaat ds. J. van Dijk uit Ridderkerk voor.

In de avonddienst gaat dr. P. Vermeer uit Wezep voor.

14 augustus

In de morgendienst gaat ds. G. Herwig uit Nunspeet voor.

In de avonddienst gaat proponent A.R. van Asselt uit Baarn voor.

Doopzitting
Op donderdag 15 augustus 2022 is er om 19.00 uur een doopzitting voor de doopbediening op zondag 21 augustus 2022. Schrijf een brief aan je kind waarin je aan je kind uitlegt waarom je hem/ haar laat dopen. Neem deze brief mee naar de doopzitting in Rehoboth.

Diaconale jongerenreis
‘Als de HEERE het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen zijn bouwers eraan…’ Een bekende openingszin uit Psalm 127 die in de Hongaarse kerk vaak geciteerd wordt. Maar die genoemde afhankelijkheid geldt niet minder voor de werkvakantie die een tiental jongeren uit de Oude Kerk en de Sionkerk deze zomer hopen te ondernemen. Wij kunnen nog zo hard ons best doen, maar zonder de zegen van God is het leeg en voor niets. Dat geldt voor mensen in Midden- en Oost-Europa, maar zeker niet minder voor ons als bewoners van de Lage landen. Daarom verlangen we ernaar dat deze reis onder Gods bescherming mag plaatsvinden, en zien er naar uit dat de door Hem betoonde liefde opgemerkt en beantwoord zal worden. We vragen u als gemeenteleden deze reis en dit werk mee te nemen in uw en jouw voorbede.

Van 9 tot en met 19 augustus gaan tien jongeren met drie reisleiders per trein naar Budapest, waar ze daklozen willen bijstaan en een opvanglocatie willen opknappen. St. Oltalom en St. Hulp Oost Europa zorgen voor een goede begeleiding.

Voordat zij erop uit gaan geven wij u en jou graag de gelegenheid om hen uit te zwaaien. Van harte welkom maandag 8 augustus om 19:00 uur bij gebouw Rehoboth. Fijn als u van die gelegenheid gebruik kunt maken. Zo mogen ook zij zich gedragen en gezonden weten door de gemeente in Ede. We zijn dankbaar dat die betrokkenheid al mocht blijken in de vrijgevigheid en bereidwilligheid om financieel en praktisch bij te dragen aan deze beoogde reis.
De kerkenraad van de Oude Kerk en de Sionkerk

Openstelling Oude Kerk
Zaterdag 6 augustus en zaterdag 13 augustus staan de deuren van de Oude Kerk weer open van 13.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom om een bezoekje te brengen en te genieten van het orgelspel.

Nieuwsbrief per e-mail
In de maand juli was er zoals aangekondigd geen nieuwsbrief per e-mail. De eerstvolgende nieuwsbrief per e-mail komt weer uit rond 12 augustus. Aanmelden voor deze tweewekelijkse nieuwsbrief kan nog altijd via de scriba van de wijkgemeente.

Giftenverantwoording
Vanwege de vakantietijd wordt de giftenverantwoording in de volgende kerkbode opgenomen.

Tot slot
Op de drempel van augustus, de oogstmaand, bemerk ik allerlei voorbereidingen om me heen. Het VakantieBijbelFeest, de diaconale jongerenreis en veel ander gemeentewerk. Een mens zoals ik, is dan geneigd om allen die zich daarvoor inzetten te overladen met goede wensen, en dat lijkt mij op zichzelf genomen niet verkeerd. In de afgelopen week viel mijn oog echter op een woord uit de Korinthebrief: ‘Immers, zovele beloften van God als er zijn, die zijn in Hem ja en in Hem amen, tot verheerlijking van God door ons.’ Wanneer we ons afvragen wat de zin van onze inspanningen is, of dieper nog: wat de zin van ons leven is, dan kan het ons helpen wanneer we biddend die vraag naar de zin van onze inspanningen verbinden met de beloften van God. Ook Hij heeft zich ingespannen, ook Hij heeft onder ons geleefd. In Hem (dus ook in Zijn voetsporen), zijn Gods beloften ja en amen. Vast en zeker. Tot verheerlijking van God door ons. Wat een genadig woord!

D. Jansen