oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Voor alle genoemde data geldt Deo Volente (Jakobus 4 vers 15)

Kinderoppas
Zondag 8 december 2019
Baby’s: Corina van Riessen, Annemieke van de Goor, Henriette Hol en Anne-Lynn van Leeuwen
Peuters: Evelien de Vries, Jantine van Steenbergen en Hanna de Vries
Opstapklas 3+ : Lineke Aangeenbrug

Zondag 15 december 2019
Baby’s: Paulien de Kat, Geanne de Lange, Mathias Drost en Hanna Drost
Peuters: Esther Methorst, Willie Methorst en Ruben de Vries
Opstapklas 3+ : Gertine Baaijens

Zingen - 5 minuten - voor de dienst
Zondag 8 december 2019 - Morgendienst: Psalm 145: 1 en 3 / Avonddienst: Psalm 141: 1 en 2
Zondag 15 december 2019 - Morgendienst: Psalm 29: 1 en 6 / Avonddienst: Psalm 142: 1 en 2

Bij de diensten
8 december. In de morgendienst gaat ds. M. Maas uit Dordrecht voor ons voor. In de avonddienst openen we de Bijbel in Hebreeën 2. We lezen uit de belijdenis van onze kerk artikel 18 en 19 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. In deze leerdienst denken we na over het thema: ‘De God die mens werd!’ Anselmus (Aosta, 1033 – Canterbury, 21 april 1109) was een in Italië geboren filosoof, theoloog en benedictijner monnik. Hij schreef een boek met de titel: ‘Cur Deus homo, waarom God mens werd?’ De vraag is nog steeds actueel en het antwoord is belangrijker om te weten dan we denken. Maar vooral om het persoonlijk te geloven: ‘Ook voor mij hebt 'g Uw rijkdom ontzegd.’

15 december
In de morgendienst lezen we de lofzang van Zacharias uit Lukas 1. Er zullen in deze dienst een aantal kinderen van de gemeente gedoopt worden. In de avonddienst gaat onze vicaris, prop. J.G. Blok uit Randwijk voor ons voor. We zien er naar uit.

Catechese groep 7 en 8
9 december. In deze les gaan we na welke offers er in het boek Leviticus worden voorgeschreven. We ontdekken dat precies in het midden van de Thora Leviticus 16 staat: Grote verzoendag.

16 december. In deze les gaan we de feesten na die in het Oude Testament genoemd zijn en wat hun betekenis was en is.

Mentorcatechese 12-13 jr.
9 december. Les 8 laat zien dat leren voor je geloof belangrijk is! Noem vier dingen die nodig zijn om een plantje te laten groeien! Noem ook vier dingen die nodig zijn voor je geloof! Schrijf het op in twee kolommen en neem dit mee naar de les.

16 december. We collecteren tijdens de catechisatielessen voor de zendingswerkers die vanuit de Oudekerkgemeente en Sionkerkgemeente zijn uitgezonden. Op deze avond proberen we contact te leggen met één of twee van hen, en vragen hem of haar waarom geloof en zending bij elkaar horen. Het huiswerk deze week: spaar deze week op een creatieve manier en steun de zendingswerkers met een extra bijdrage!

Openstelling Oude Kerk 14 december - Tijs Huisman en Leander van der steen ‘Tussen Kerst en Kunst’
Op zaterdag 14 december aanstaande is de Oude kerk in het centrum van Ede - vanaf half elf -open. Kunstenaar Tijs Huisman en musicus Leander van der Steen zullen vanuit hun expertise ons meenemen in een boeiend programma van beeld, verhaal en muziek. Van 11.00 tot 11.30 zullen zij samen optreden rond het thema Zorgen... In de middag zullen zij nogmaals een optreden geven rond het thema Kringloop.... Beide thema's lopen uit op het kerstevangelie. Dit half uur durende middagprogramma zal beginnen om 14.00 uur. De Oude Kerkgemeente wilt u op deze zaterdag graag verwelkomen in haar monumentale kerkgebouw op het Oude Kerkplein van Ede. Dit halfuur is een moment van beleving en verwondering. Iedereen is welkom.

Timotheüskring
Op maandag 9 december komt de Timotheüskring bij elkaar. Iedereen is vanaf 19.45 uur van harte welkom bij Rijk en Ellie Ploeg, Hessenweg 58. Deze keer zal Romeinen 2:1-3:20 uit ‘Goudkoorts’ behandeld worden.

Bijbelkring Rehoboth
D.V. woensdag 11 december is om 10.00 uur de volgende bijbelkringmorgen Rehoboth. We behandelen dan Romeinen 3 : 21–31, hoofdstuk 4 van Goudskoorts “Gods gerechtigheid”. De kringmorgen is via de kerkomroep te volgen en we collecteren weer voor onze zendingswerkers (opbrengst vorige keer euro 69,70). Allen hartelijk welkom in Rehoboth. M. Burggraaf

Gebedskring
Op donderdag 12 december komt de gebedskring weer bij elkaar. Van harte welkom van 19.15 tot 20.00 uur in Rehoboth! Namens de Gebedskring

Introductiekring
De volgende introductiekring is op woensdag 18 december 2019 bij Evelien de Vries aan Terborchstraat 24. Inloop is vanaf 19:45 en de avond begint om 20:00 uur. We behandelen Nehemia 6. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Fotomoment Chrch app
Op 29 januari is er weer een fotomoment voor het gezichtenboek (chrch app) van. Wil je toegang tot ons gezichtenboek, dan moet je een profiel aanmaken en op de foto. Opgeven hiervoor kan bij onze fotograaf Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is op de website te vinden van onze Oude Kerkgemeente.

Mijn leven heeft waarde als...
Neem eens even de tijd om over deze vraag na te denken. Schrijf hem op en brainstorm erover. Wanneer heeft uw/jouw leven waarde? Het is één van de vele levensvragen die je als mens aan jezelf, anderen en God kunt stellen. En soms is het fijn om daar niet alleen, maar samen over na te denken. Daarom geven we in januari weer de Alpha Cursus in onze gemeente. Voor iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof en samen na wil denken over de belangrijkste vragen van ons leven. Alpha is voor iedereen, of je nou nog nooit in de kerk bent geweest of al jaren komt. Wil je meer weten over Alpha of ken je iemand die geïnteresseerd is in Alpha? Neem dan contact op met Jeanine Branderhorst (06-50966572/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of kijk op www.alpha-ede.nl

Giftenverantwoording
Ontvangen via oud. van Leeuwen € 10 en € 20 (orgelfonds Oude kerk) en € 20 (wijkkas), via oud. Jansen € 18 (kerk) en € 50 (kerk). Op de bankrekening een gift ontvangen van € 110 (wijkkas). Hartelijk dank voor deze giften.

Tenslotte
We wensen elkaar gezegende Adventsweken.

Beroepingswerk
Voor het beroep naar hervormd Apeldoorn heb ik bedankt. Ik hoop dat ik de goede keus heb gemaakt en weet me sterk aan hervormd Ede verbonden. Meer dan eens heb ik gezegd tegen de kerkenraad en verschillende gemeenteleden, dat ik niet geloof dat de gemeente afhankelijk is van mij. De wijkgemeente in de Oude kerk valt niet om als een wijkpredikant vertrekt, maar de wijkgemeente valt pas om als Christus en Zijn Geest van ons wijkt. De laatste maanden heb ik geprobeerd de beroepen eerlijk op me af te laten komen en te overwegen welke weg ik mag gaan. Tegelijk voel ik me verantwoordelijk voor het werk in de wijkgemeente Oude kerk en het geheel van hervormd Ede. Ik vind dat ik het niet kan maken om allerlei werk te laten liggen in deze winterperiode. Daarom zal ik tot de Pinksteren geen beroep in overweging nemen. Wellicht is dit laatste overbodig om te zeggen, omdat het überhaupt niet aan de orde is in de komende maanden. Ik besef heel goed dat ook hervormd Ede buiten de hof van Eden ligt. Er is genoeg wat ook in onze gemeente zorgen baart. Tegelijk mag u weten dat we als predikant en gezin de Heere hebben gedankt dat we in uw midden mogen (blijven) wonen en werken. Op hoop van zegen!