oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Kerkbode 23 juli 2021
Voor alle genoemde data geldt Deo volente (Jakobus 4 vers 15)

 

Zingen - 5 minuten - voor de dienst

Zondag 25 juli 2021

Morgendienst: Psalm 59: 10 

Avonddienst: Psalm 60: 3 en 7 

Zondag 1 augustus 2021

Morgendienst: Psalm 61: 3 en 4 

Avonddienst: Psalm 62: 5 

 

Kinderoppas

Zondag 23 juli 2021

Baby’s 

Evelien de Vries en Anouk Teunissen 

Kleintjes 1,5 +

Martine Kersten en Henri Brussen 

Zondag 1 augustus 2021

Baby’s / Peuters

Daniël Schut en Jon Lamper 

Kleintjes 1,5 +

Esther Methorst en Anna van Meijeren 

 

Bij de diensten

25 juli

In de morgendienst gaat ds. M. Goudriaan uit Ede voor ons voor. 

In de avonddienst gaat ds. A.D. Goijert uit Nijkerk voor ons voor. 

1 augustus

In de morgendienst gaat oud-predikant ds. P.H. van Trigt uit Ede voor ons voor. 

In de avonddienst gaat ds. L. Kruijmer uit Ede voor ons voor. 

Eén van de oud-predikanten van Ede, ds. A. den Hartogh (1917-2000) schreef eens: ‘Er is in Gods gemeente een bediening van de Geest door middel van het Woord van God. De Geest paart zich met het Woord, als Zijn Woord, als Zijn getuigenis. En dat Woord doet altijd zijn werking, keert nooit ledig weder. Door de Schrift spreekt de Heere tot allen die onder het Woord leven, in de kring van het genadeverbond. En aan dat spreken van God zullen wij gehouden worden en daarnaar geoordeeld worden. Wij ‘krijgen’ allemaal veel woorden van God te horen, nietwaar? In de roeping door het Woord, in de aanbieding van het heil krijgen we waarlijk woorden van God. En in dit alles is de Geest inderdaad bezig, ten leven of ten dode.’ Woorden die ons aanmoedigen om betrokken te zijn en blijven op de bediening van het Woord. Ook in deze vakantieperiode. We zien uit naar dat wat de Geest tot de gemeente zegt. 

 

Openstelling Oude kerk 

Zaterdag 24 juli en 31 juli hopen we de Oude kerk weer open te stellen van 11.00 tot 14.00 uur. U bent van harte welkom om een bezoekje te brengen en te genieten van het orgelspel. Mocht u mee willen werken met de openstelling, meldt u dan aan via het online rooster of bij Willem de Haas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Gerben van Riessen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Giftenverantwoording

Ontvangen oud. Van Eldik € 40 (diaconie), via mevr. Braafhart € 10 (kerk), € 5 (vluchtelingenwerk) en € 5 (zendingswerkers). Via de bankrekening zijn giften ontvangen van 3x € 5, € 5 (wijkwerk), € 7,50 (wijkkas), 2x € 10, € 15 (collecte-wijkkas), € 50 (waarvan € 25 kerk en € 25 pastoraat). Hartelijk dank voor deze giften.

 

Tenslotte

We hopen dat we spoedig weer met elkaar mogen ‘opgaan’ naar Gods huis. Intussen zijn de voorbereidingen voor het komende winterseizoen weer getroffen. Voor het geheel van het gemeenteleven hopen we op een jaar waarin we werkelijk samen mogen komen. Ik las woorden van Dietrich Bonhoeffer, naar aanleiding van Psalm 42 vers 5: ‘Hieraan denk ik en ik stort mijn ziel in mij uit: hoe ik meeging in de stoet en met hen optrok naar Gods huis, onder luide vreugdezang en lofliederen: een feestvierende menigte.’ Ik sluit deze berichten er graag mee af: 

“Ik ben alleen. Er is niemand, bij wie ik mijn hart kan uitstorten. Dus doe ik het bij mij zelf en bij God, tot wie ik roep. Het is goed in eenzaamheid zijn hart uit te storten en het verdriet niet op te kroppen. Maar hoe eenzamer ik ben, hoe groter in mij het verlangen wordt naar de gemeenschap met andere christenen, naar de gemeenschappelijke kerkdienst, gemeenschappelijk bidden en zingen, loven, danken en vieren. Ik herinner het mij en mijn hart gaat er steeds meer aan hechten. Wie om God roept, roept om Jezus Christus, wie om Jezus Christus roept, roept om de kerk. 

God, Heilige Geest, schenk mij broeders, met wie ik geloof, met wie ik samen bidden kan, met wie ik alles dragen kan, wat mij is opgelegd. Leid mij terug in uw kerk, tot uw woord en tot het Heilig Avondmaal. Amen.”

 

Harten, aan elkaar verbonden,

Zoekt aan `t hart des Heren rust.

Laat de vlam der liefde branden

Voor de Heer; Hij zij uw lust.

Hij het hoofd en wij de leden;

Wij de afglans, Hij het licht;

Hij de Meester, wij de broeders

Wand`lend voor zijn aangezicht.

 

Een beste groet,

Ook van mijn vrouw,

 

J.M. Molenaar