oudekerkgemeente

Evangelisatie- / Missionair werk

Als Oude Kerkgemeente weten wij ons door God Zelf geroepen om het Evangelie te delen. Wij geloven dat dit een taak is van iedere volgeling van de Heere Jezus. Dat geldt voor heel ons leven, ook persoonlijk. Om hier bij te ondersteunen, organiseren wij als wijkgemeente enkele activiteiten, die vooral als doel hebben om mensen in contact te brengen met onze Heere en Heiland. Daarbij is de steun van u als gemeentelid onmisbaar, op drie manieren:

* Een gunnend hart hebben voor mensen in uw omgeving om het Evangelie met hen te delen, mogelijk zijn ook de straks genoemde activiteiten ook iets voor hen
* Voorbede voor mensen om u heen die God niet kennen en voor het evangelisatiewerk
* Meewerken als vrijwilliger.

Kent u mensen die graag contact zouden willen met iemand van de kerk? Dan kunt u één van onze evangelisatie-ouderlingen inschakelen:
* Gerben van Riessen, Broeksteeg 1-1; 6718 VA Ede; 06-10036976 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
* Ard Slomp, Meikade 81, 6744 TC Ederveen; 656 332 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zij dragen met veel vrijwilligers ook zorg voor de uitvoering van onder andere:
* Bezoeken van mensen die nieuw in onze gemeente zijn komen wonen;
* Bezoeken van gemeenteleden die niet zo betrokken zijn bij de kerk;
* Openstellingen van de Oude Kerk;
* Organiseren van het Vakantie Bijbel Feest (VBF);
* De openlucht kerstviering in Kernhem;
* De Alpha-cursus en de introductiekring.

Daarnaast zijn er enkele activiteiten die door heel Hervormd Ede worden georganiseerd (door het Centraal Evangelisatie Beraad: CEB).

Alpha-cursus

Ook in deze winter willen we als Oude Kerkgemeente u weer de gelegenheid geven deel te nemen aan de Alpha-cursus. De Alpha-cursus richt zich in tien avonden op basisonderwerpen van het christelijk geloof en is bedoeld voor mensen die:

* kennis willen maken met het christelijk geloofAlpha
* pas christen zijn geworden
* nieuw zijn in de kerk
* de basiselementen van het christelijk geloof nog eens door willen nemen

Interesse om deel te nemen aan de Alphacursus? Neem dan contact met ons op via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via de telefoon met:
cursusleider Rinie van den Top (tel. 652643) of evangelisatieouderling Ard Slomp (tel. 656332). Meestal is de Alpha-cursus in de maanden januari tot en met april.

Alpha vervolg kring

Voornamelijk voor mensen die de Alpha-cursus hebben gevolgd en op zoek zijn naar een verdieping of een stimulans om de weg achter Jezus aan te vol te houden, hebben we sinds enkele maanden een Alpha vervolg kring.

In ongeveer 3 jaar gaan we samen door de hoofdlijn van de Bijbel heen. Voorbeelden van onderwerpen die aan de orde komen zijn: de Bijbel, schepping, zondeval, profeten, de wonderen van Jezus, het gebed, de Christelijke feesten, geloof en de brieven in de Bijbel. We bespreken dit door Bijbelgedeeltes als uitgangspunt te nemen.

De eerste avonden bleek dit steeds opnieuw dicht aan te sluiten op ons eigen leven en stimuleren we elkaar om dicht bij Jezus te leven. Het is goed mogelijk om ergens in de cyclus aan te haken. Als we de Bijbel door zijn, is het plan om weer van voren af aan te beginnen, zo maak je ook alle onderwerpen mee als je later aanhaakt.

We komen maandelijks bijeen, meer informatie kunt u/jij krijgen bij Ard Slomp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0318-656332).