logo groot

Evangelisatie- / Missionair werk

Als Oude Kerkgemeente weten wij ons door God Zelf geroepen om het Evangelie te delen. Wij geloven dat dit een taak is van iedere volgeling van de Heere Jezus. Dat geldt voor heel ons leven, ook persoonlijk. Om hier bij te ondersteunen, organiseren wij als wijkgemeente enkele activiteiten, die vooral als doel hebben om mensen in contact te brengen met onze Heere en Heiland. Daarbij is de steun van u als gemeentelid onmisbaar, op drie manieren:

* Een gunnend hart hebben voor mensen in uw omgeving om het Evangelie met hen te delen, mogelijk zijn ook de straks genoemde activiteiten ook iets voor hen
* Voorbede voor mensen om u heen die God niet kennen en voor het evangelisatiewerk
* Meewerken als vrijwilliger.

Kent u mensen die graag contact zouden willen met iemand van de kerk? Dan kunt u één van onze evangelisatie-ouderlingen inschakelen:
* Gerben van Riessen, Broeksteeg 1-1; 6718 VA Ede; 06-10036976 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
* Ard Slomp, Meikade 81, 6744 TC Ederveen; 656 332 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zij dragen met veel vrijwilligers ook zorg voor de uitvoering van onder andere:
* Bezoeken van mensen die nieuw in onze gemeente zijn komen wonen;
* Bezoeken van gemeenteleden die niet zo betrokken zijn bij de kerk;
* Openstellingen van de Oude Kerk;
* Organiseren van het Vakantie Bijbel Feest (VBF);
* De openlucht kerstviering in Kernhem;
* De Alpha-cursus en de introductiekring.

Daarnaast zijn er enkele activiteiten die door heel Hervormd Ede worden georganiseerd (door het Centraal Evangelisatie Beraad: CEB).

Alpha-cursus

DV januari 2023 starten wij weer een Alpha cursus in onze gemeente. Voor wie is deze Alpha-cursus? Voor iedereen die zijn of haar kennis over het christelijk geloof wil opfrisseAlphan of er gewoon meer over wil weten. Het maakt daarbij niet uit of je (bijna) nooit in de kerk komt of dat je geen kerkdienst mist. Bij de Alpha-cursus is iedereen welkom, van jongeren tot en met ouderen!

Wekelijks, op de woensdagavonden, komen we als groep bij elkaar en begin- nen we met een warme maaltijd. Na het eten wordt een inleiding gehouden over het thema van die avond en praten we hierover in kleine groepjes verder. Zo maak je in twaalf weken tijd kennis met het christelijk geloof.

Ken je iemand in je omgeving die je graag kennis wil laten maken met het christelijk geloof? Nodig die persoon uit of neem hem/haar mee naar de Alpha info-avond.

Op de Alpha info-avond vertellen wij je graag meer over de cursus! Ook dan starten we met een maaltijd! Woensdag 11 januari 2023 om 19.00u uur in gebouw Rehoboth, Driehoek 11, Ede Interesse? Heb je nog vragen en/of wil je je aanmelden? Mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alpha vervolg kring

Voornamelijk voor mensen die de Alpha-cursus hebben gevolgd en op zoek zijn naar een verdieping of een stimulans om de weg achter Jezus aan te vol te houden, hebben we sinds enkele maanden een Alpha vervolg kring.

In ongeveer 3 jaar gaan we samen door de hoofdlijn van de Bijbel heen. Voorbeelden van onderwerpen die aan de orde komen zijn: de Bijbel, schepping, zondeval, profeten, de wonderen van Jezus, het gebed, de Christelijke feesten, geloof en de brieven in de Bijbel. We bespreken dit door Bijbelgedeeltes als uitgangspunt te nemen.

De eerste avonden bleek dit steeds opnieuw dicht aan te sluiten op ons eigen leven en stimuleren we elkaar om dicht bij Jezus te leven. Het is goed mogelijk om ergens in de cyclus aan te haken. Als we de Bijbel door zijn, is het plan om weer van voren af aan te beginnen, zo maak je ook alle onderwerpen mee als je later aanhaakt.

We komen maandelijks bijeen, meer informatie kunt u/jij krijgen bij Ard Slomp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0318-656332).

Redactie

Oude Kerkgemeente app

Blijf op de hoogte en kom in contact met elkaar via de Oude Kerk-app. Alleen voor Oude Kerk­gemeente­leden.

Klik hier voor meer informatie.

Hervormd Ede

© Oude Kerkgemeente

Privacyverklaring