Skip to main content

Bethelkerkgemeente Ede

Terugblik seniorenmiddag Ede-Zuid – 19 juni 2024

Woensdag 19 juni jl. was de laatste seniorenmiddag van dit seizoen. We hadden vooraf een goed moment in de Bethelkerk met koffie/thee en ontmoeting. Daarna was de opening met gebed en Bijbellezing uit Psalm 98: 1 – 9. Deze psalm roept op een nieuw lied te zingen. Ook worden in deze psalm een aantal muziekinstrumenten genoemd. Daarna zongen we vers 1, 2, 3 en 5 uit de bundel van Joh. de Heer: ‘Prijs de Heer met blijde galmen’.
Na dit korte moment vertrokken we met 25 personen naar het Kijk en Luistermuseum in Bennekom. We konden volop rondkijken en kregen ook uitleg over kleding van vroeger. Daarna werd ons een muziekpresentatie aangeboden. We zagen en luisterden hoe mensen van muziek genoten toen er nog geen elektriciteit was. In de muziekzaal hoorden en zagen we draaiorgels, speeldozen, muziekautomaten, straatpiano’s, zelf-spelende orkesten en nog veel meer.
Na de muziekpresentatie kregen we in de sfeervolle koffiekamer koffie/thee aangeboden. Om 17.00 uur keerden we weer huiswaarts. We zien terug op een geslaagde middag.
De volgende seniorenmiddag is gepland op D.V. woensdag 25 september. De overige middagen zijn vastgesteld op 20 november, 19 februari, 16 april en 18 juni.

Ook zal er 2 oktober een voorlichtingsmiddag door de politie worden gegeven over babbeltrucs en digitale criminaliteit. Veel voornamelijk ouderen worden daar tegenwoordig slachtoffer van. Alle senioren/belangstellenden in de gemeente Ede zijn van harte welkom. Deze middag wordt georganiseerd door Malkander. Nadere berichtgeving volgt.
Ook deze middag van harte aanbevolen.