Bethelkerkgemeente Ede

Seniorenmiddagen

Seniorenmiddagen

Een aantal keer per seizoen (september tot maart/april) wordt er in de Bethelkerk een seniorenmiddag gehouden. Deze middagen zijn gericht op onderlinge ontmoeting, ontspanning en bezinning.
Deze bezinning wordt meestal gedaan door de predikant of kerkelijk werker. Na de bezinning is er ruimte voor een spreker die iets komt vertellen (of laten zien ) over een bepaald onderwerp; ook kan het gebeuren dat we op een creatieve manier met elkaar aan de slag gaan.
Een gewone middag begint om 14:30 uur en eindigt rond de klok van 17:00 uur. Indien de seniorenmiddag om 15:00 uur begint, dan betekent dit dat we ook samen eten. Alle senioren uit Ede-Zuid (Bethelkerk) en de Rietkampen (Kleopasgemeente) zijn van harte welkom; maar ook als u niet lid bent van onze gemeente verwelkomen wij u graag!

Voor alle middagen geldt: locatie de Bethelkerk.

Terugblik seniorenmiddag 17 april 2019

tanzaniaWoensdagmiddag 17 april jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. Voor en na het programma was er gelegenheid om kaarten te kopen ten bate van de zendingsechtparen Dick & Anita – Brazilië en Arnaud & Dorine – Centraal Azië. Veel senioren waren gekomen. Er was een goede sfeer en ontmoeting!

Lees meer

Seniorenmiddag - 20 februari

tajmahalOp woensdag 20 februari is er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk van 14.30 uur – 17.00 uur. De heer Rob van Eck uit Doorwerth zal een schitterende digitale presentatie over de 7 wereldwonderen verzorgen met de titel “WereldWonderen 7”.

Alle senioren uit de Rietkampen en Ede-Zuid (en natuurlijk ook buiten deze 'grenzen') zijn van harte welkom!

Lees meer

Terugblik seniorenmiddag 28 maart 2018

Woensdagmiddag 28 maart jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. Velen waren gekomen. Er was een goede sfeer en ontmoeting!

ouderenmiddag 280318 1Op deze middag in de Stille Week was het thema van de bezinning: “Mantelzorg vanaf het kruis geregeld”. Ds. J.E. de Groot hield een korte overdenking naar aanleiding van Johannes 19: vers 26 en 27. Uit deze verzen spreekt de bewogenheid van Jezus vanaf het kruis voor degenen die achterbleven. Maria en de discipel Johannes werden vanaf het kruis door Jezus aan elkaar verbonden. Via het kruis naar Huis! Na de mooie en aansprekende bezinning zongen we het indringende gezang 189 vers 1, 2, 3 en 4: “Mijn verlosser hangt aan ’t kruis”.

Lees meer

Terugblik Seniorenmiddag 7 juni 2017

seniorenmiddag 7 juniWoensdagmiddag 7 juni jl. was de laatste seniorenmiddag van dit seizoen in de grote zaal van de Bethelkerk. De zaal was gevuld met senioren uit de Rietkampen, Ede-Zuid en daarbuiten. Op deze middag ging de bezinning van onze Kerkelijk Werker Cock Kroon over de "Omleiding", die wij (net als Israël na de Uittocht) soms ervaren. Wij mogen weten: “Hij gaat ons voor!” Ook al is Zijn leiding niet altijd zichtbaar, God is erbij in de woestijnperiode. Deze belofte geldt ook voor ons en in dat vertrouwen mogen wij verder gaan.

Na deze bemoedigende overdenking en het zingen van het lied ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’ was het pauze en was er volop ruimte voor ontmoeting.

Na de pauze werd er een film vertoond over het leven van Prinses Beatrix.

Lees meer

Terugblik seniorenmiddag 20 februari 2019

IMG 4514 zaal 3Woensdag 20 februari jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. Veel senioren en belangstellenden uit de Rietkampen, Ede-Zuid en daarbuiten waren deze middag gekomen.

Op deze middag ging de bezinning van onze wijkbewoner de heer Dick Hulstein over Genesis 22 : 1-19 ‘Het offer van Abraham’. De mooie overdenking werd besloten met het Lied 432 : 1 en 2 ‘Wat God doet, dat is welgedaan’. In dit lied komt geloofsvertrouwen tot uiting. Zoals Abraham vertrouwde op God, mogen ook wij vertrouwen op God die Zijn Zoon heeft gegeven. Uit het offer van Jezus Christus mogen wij leven en vertrouwen op Zijn Woord.

Hierna werd het woord gegeven aan de heer Rob van Eck uit Doorwerth over de 7 Klassieke Wereldwonderen.

Zie de bijlage voor het volledige verslag.

Terugblik seniorenmiddag 19 september

sm20180919 1Woensdagmiddag 19 september jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk en na de pauze ging het programma verder in de kerk.
Aart Jochemsen introduceerde “De Verhalenkoffer”. Hij vertelde een leuk verhaal over appels en peren die hij als jochie op de fiets vanuit Kootwijkerbroek meenam naar Ede in zijn ...pofbroek. Het voorval speelde zich af op 31 januari 1953, net voor de watersnoodramp van 1 februari 1953.

Lees meer

Terugblik seniorenmiddag 15 november 2017

Ouderen IMG 8373Woensdagmiddag 15 november jl. was er weer een seniorenmiddag. Veel senioren uit Ede en omgeving wisten de weg naar de Bethelkerk te vinden, zodat de zaal zich vulde met veel vertrouwde en ook nieuwe gezichten. Goed om elkaar weer te ontmoeten! Na de opening door Tinus Hoogendoorn, de nieuwe voorzitter van de Commissie, werd het woord gegeven aan mw. drs. Alie Hoek-van Kooten. Zij hield een presentatie over ‘Medische verrassingen in de Bijbel OT en NT’.

Lees meer

Terugblik seniorenmiddag 15 februari 2017

corrie ten boomWoensdagmiddag 15 februari jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. De zaal was goed gevuld met senioren uit de Rietkampen, Ede-Zuid en daarbuiten. Op deze zonnige middag ging de bezinning van ds. J.E. de Groot over het thema “Toch goede moed in (ondanks) de storm” naar aanleiding van Handelingen 27 : 14 – 25.
Na de overdenking was het woord aan mevrouw Jannie van Rijn uit Bodegraven. Zij zou ons vertellen over het leven van Corrie ten Boom.

Lees meer