Bethelkerkgemeente Ede

Kringwerk

Verdiepingskring 2017/2018

Als verdiepingskring komen we gemiddeld een keer per vier weken bij elkaar. Een avond duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. We bidden met elkaar en zingen; vervolgens bespreken we een Bijbelgedeelte. Dit seizoen staat het boek Openbaring centraal.

Met elkaar proberen we te ontdekken wat er nu precies staat in het Bijbelgedeelte. Maar we proberen ook zeker een toepassing te maken voor ons leven van alledag. Op een kring leren we van elkaar en bemoedigen we elkaar in het geloven.

Lees meer

Bethelkring

We behandelen dit seizoen de Jakobusbrief. Het boekje van Cock Kroon kan ons hierbij helpen.

Er is een middagkring, die begint om 15.00u en een avondkring, die om 20.30u van start gaat. ’s Avonds is de leeftijd van de deelnemers gevarieerd, ’s middags komen ouderen van de gemeente die het prettig vinden overdag samen te komen. Nieuwe leden zijn welkom op beide tijdstippen. De Bethelkringen komen samen op de volgende data: 20/9, 11/10, 8/11, 29/11 en in 2018 17/1, 7/2, 28/2 en 21/3

Van harte aanbevolen!

 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

brood & Brood

bw_brood_gesneden

Ben je op zoek naar diepgang in het geloof of zoek je gezellig contact met medegelovigen? Dan is kring brood & Brood wat voor jou. brood & Brood is een Bijbelkring waarbij de Bijbel centraal staat en waar in een vertrouwde omgeving met elkaar in gesprek wordt gegaan.

Lees meer

Gebedskring

De gebedskring wordt om de woensdag van 19:45 – 20.30 uur gehouden in de Bethelkerk. We beginnen met het lezen van een Bijbelgedeelte. Daarna zingen we een lied en worden de gebedspunten geïnventariseerd. Iedereen krijgt  pen en papier om de gebedspunten op te schrijven. Vervolgens wordt er gedankt en gebeden voor de dingen die we hebben opgeschreven. De ene persoon doet dit stil en de andere doet dit hardop. We sluiten af door met elkaar hardop het ‘Onze Vader’ te bidden.

Lees meer

Leeskring Theologie 2018

geloven op gezagIn het komend seizoen wordt in de leeskring theologie het boek ‘Geloven op gezag’ besproken. De auteur van dit boek is dr. E. Bouter, predikant in de Hervormde gemeente Amerongen-Overberg.

Voor deze kring zijn de volgende avonden gereserveerd:

  • 25 oktober
  • 29 november
  • 10 januari
  • 14 februari
  • 21 maart

Steeds op woensdagavond, inloop vanaf 19.45 en aanvang 20.00 uur. Op 21 maart ontvangen wij dr. Bouter om met hem over de inhoud van het boek in gesprek te gaan. Dit alles D.V.

Lees meer

Bethelkoor

music notes clipart music concert 11Hou je van zingen? meldt je dan aan voor het Bethelkoor. Repetities zijn op maandagavond 1x in de veertien dagen van 20.00-22.00 uur in de Bethelkerk. Het Bethelkoor verleent jaarlijks medewerking in de diensten rond kerst, maar ook bij andere speciale gelegenheden in de Bethelkerk.

Als je dit leest en je denkt "O, leuk! Ik zing graag mee", dan ben je van harte welkom. Voor vragen kun je terecht bij Marianne Klaver of Elsbeth Stijf

Bijbelkring Ede-Zuid

Aan onze maandelijkse Bijbelkringavonden namen het vorige seizoen circa 22 mannen/vrouwen deel in de leeftijd van ca 30 tot 65 jaar. De kringleden komen zowel uit de Bethelkerk als uit de Kleopasgemeente. Enkele kringleden behoren tot andere gemeenten. Hoewel de samenstelling van de kring is gewijzigd, bestaat deze kring al meer dan 20 jaar en werd deze ooit opgericht door broeders Van de Berg en Van de Weerd.

Omdat we als Bijbelkring in kennis en in aantal wilden groeien - en we 22 deelnemers wel erg veel vonden - splitsen we de kring op in twee groepen. We hebben overigens wel twee keer per jaar een gezamenlijke middag/avond.
We komen maandelijks bij elkaar bij een van de kringleden thuis.

Lees meer

De Regenboog

rainbow04Een regenboog is een mooi teken van hoop door God gegeven. Een regenboog heeft vele kleuren...... mensen met vele verschillende gaven en talenten. Symbool voor onze Bijbelstudiekring.

Eens in de drie weken komen we op dinsdagavond bij een van de kringleden bij elkaar. De avond beginnen we met koffiedrinken zodat er ook gelegenheid is voor ontmoeting met elkaar. Het vervolg van de avond bestaat uit zingen, Bijbelstudie, voorbereid door een van de kringleden, gebed en voorbede.

Lees meer

Literaire kring 2017/2018

In de het seizoen 2017/2018 worden er in de Bethelkerk (Tooroplaan 133 te Ede) 4 literaire dinsdagavonden georganiseerd.

De volgende romans staan op het programma:

  • 10 oktober - Maria Stahlie, De middelste dag van het jaar
  • 12 december​ - Esther Maria Magnis, Midden in de Advent Mintijteer
  • 6 februari - David Grossman, Zie: liefde
  • 10 april - Jan Siebelink, Buurjongen

We komen vier keer bij elkaar, op een dinsdagavond (20.00-21.30 u) in de Bethelkerk, Jan Th. Tooroplaan 133.

Lees meer

Vrouwenkring Ede-Zuid

Deze kring, bestemd voor alle vrouwen van Ede-Zuid, komt eenmaal per twee weken bij elkaar, op de woensdagavond, in een zaal van de Bethelkerk. We beginnen de avond, om 19.30 uur, met zingen, bidden, schriftlezing en een meditatie over dat Bijbelgedeelte. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar mee te leven.

Lees meer