Bethelkerkgemeente Ede

Kringwerk

Verdiepingskring 2017/2018

bible with coffeeSinds een aantal jaar draaien er in de Bethelkerk verdiepingskringen. We komen gemiddeld eens in de vier weken bij elkaar om samen bijbelstudie te doen. We kijken met elkaar wat er staat in het Bijbelgedeelte en wat dit voor ons betekent. Daarnaast zingen en bidden we met elkaar. Zo willen we elkaar bemoedigen en groeien in ons geloof.

We weten voor komend seizoen nog niet helemaal zeker wat er gaan behandelen, maar waarschijnlijk wordt het de Brief aan de Galaten.

Ieder jaar is de samenstelling van de kring weer anders. Dat geeft nieuwkomers goede gelegenheid om aan te schuiven. Heb je interesse in een verdiepinskring en/of ben je nieuw in de gemeente? Wees welkom!

Om je op te geven voor een verdiepingskring is het handig om een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je dan ook aangeven welke avond je voorkeur heeft en op welke avond je beslist niet kan? Natuurlijk kan je ook even mailen als je meer informatie wilt hebben over de kringen.

Namens de verdiepingskringen, Jolanda Nooteboom en Petra Koppelaar

Bethelkring

pelgrim met GodDit seizoen behandelen we het leven van Abraham, de vader aller gelovigen. Hiervoor maken we gebruik van het boekje ‘Pelgrim met God – vertrouwen en volgen in het spoor van Abraham’ van Arjan Markus (Boekencentrum 2016). Er is een middagkring van 15:00 – 16:15 uur en een avondkring van 20:30 – 21:45 uur. Het tijdstip is niet aan leeftijd gebonden, in de praktijk bezoeken overwegend oudere gemeenteleden de middagkring en varieert de leeftijd van de bezoekers van de avondkring.

De bijeenkomsten worden afwisselend geleid door de wijkpredikant ds. Beekman en oud-wijkpredikant ds. De Groot. De Bethelkringen komen samen op de volgende data:

 • 3 oktober 2018
 • 17 oktober 2018
 • 14 november 2018
 • 12 december 2018
 • 16 januari 2019
 • 6 februari 2019
 • 27 februari 2019
 • 20 maart 2019

Het is de bedoeling dat deelnemers dit boekje zelf aanschaffen, het is te verkrijgen bij de christelijke boekhandel.

Vertrouwde en nieuwe gezichten zijn van harte welkom op beide tijdstippen.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

brood & Brood

bw_brood_gesneden

Ben je op zoek naar diepgang in het geloof of zoek je gezellig contact met medegelovigen? Dan is kring brood & Brood wat voor jou. brood & Brood is een Bijbelkring waarbij de Bijbel centraal staat en waar in een vertrouwde omgeving met elkaar in gesprek wordt gegaan.

Lees meer

Gebedskring

biddende handenDe gebedskring wordt om de woensdag van 19:45 – 20.30 uur gehouden in de Bethelkerk. We beginnen met het lezen van een Bijbelgedeelte. Daarna zingen we een lied en worden de gebedspunten geïnventariseerd. Iedereen krijgt  pen en papier om de gebedspunten op te schrijven. Vervolgens wordt er gedankt en gebeden voor de dingen die we hebben opgeschreven. De ene persoon doet dit stil en de andere doet dit hardop. We sluiten af door met elkaar hardop het ‘Onze Vader’ te bidden.

Lees meer

Leeskring theologie 2018/2019

Verbonden en vervreemdIn het komend seizoen wordt in de leeskring theologie het boek ‘Verbonden en vervreemd’ besproken. De auteur van dit boek is dr. W. Dekker, voormalig studiesecretaris van de IZB en in Ede geen onbekende.

Voor deze kring zijn de volgende avonden gereserveerd:

 • 31 oktober 2018
 • 12 december 2018
 • 16 januari 2019
 • 20 februari 2019
 • 27 maart 2019

Steeds op woensdagavond, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Op 27 maart ontvangen wij dr. Dekker om met hem over de inhoud van het boek in gesprek te gaan. Dit alles D.V.

Niet alleen leden van de Bethelkerkgemeente maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Voor verdere inlichtingen en eventuele aanmelding kunt u contact opnemen met Piet Slootweg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Bethelkoor

music notes clipart music concert 11Met de kerst hoopt het Bethelkoor weer zijn aandeel te leveren in de kerkdiensten. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. Dit jaar willen we graag voor enkele liederen kinderstemmen toevoegen aan het koor. En daarom doen we een speciale oproep aan de kinderen van 7 tot ongeveer 13 jaar. Wie van de kinderen houdt van zingen en doet graag mee?

Als je dit leest en je denkt "O, leuk! Ik zing graag mee", dan ben je van harte welkom. Voor vragen kun je terecht bij Marianne Klaver of Elsbeth Stijf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijbelkring Ede-Zuid

Aan onze maandelijkse Bijbelkringavonden namen het vorige seizoen circa 22 mannen/vrouwen deel in de leeftijd van ca 30 tot 65 jaar. De kringleden komen zowel uit de Bethelkerk als uit de Kleopasgemeente. Enkele kringleden behoren tot andere gemeenten. Hoewel de samenstelling van de kring is gewijzigd, bestaat deze kring al meer dan 20 jaar en werd deze ooit opgericht door broeders Van de Berg en Van de Weerd.

Omdat we als Bijbelkring in kennis en in aantal wilden groeien - en we 22 deelnemers wel erg veel vonden - splitsen we de kring op in twee groepen. We hebben overigens wel twee keer per jaar een gezamenlijke middag/avond.
We komen maandelijks bij elkaar bij een van de kringleden thuis.

Lees meer

De Regenboog

rainbow04Een regenboog is een mooi teken van hoop door God gegeven. Een regenboog heeft vele kleuren...... mensen met vele verschillende gaven en talenten. Symbool voor onze Bijbelstudiekring.

Eens in de drie/vier weken komen we bij elkaar op dinsdagavond bij een van de kringleden thuis. De avond beginnen we met koffiedrinken zodat er ook gelegenheid is voor ontmoeting met elkaar. Het vervolg van de avond bestaat uit zingen, Bijbelstudie (voorbereid door een van de kringleden), gebed en voorbede. Na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Heb je belangstelling voor onze kring? Je bent van harte welkom!

Contactpersonen: Sjany van de Kamp en Lida van den Berg

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Literaire kring 2018/2019

boekenTijdens vier avonden duiken we telkens in een andere literaire roman, dus in een boek dat meer lagen heeft en waarin de beeldspraak belangrijk is. In literatuur wordt vaak een levensprobleem in zijn hele levenssamenhang voelbaar gemaakt: het beleven helpt het doordenken. De avonden zijn open voor iedereen die van lezen houdt. Wees welkom, voor een keertje of vaker.

We komen bij elkaar op:

 • Dinsdag 9 oktober 2018
 • Dinsdag 27 november 2018
 • Dinsdag 12 februari 2019
 • Dinsdag 2 april 2019

Plaats van handeling: Bethelkerk aan de Jan Th. Tooroplaan 133, van acht tot half tien, inloop met koffie/thee (1 euro) vanaf kwart voor acht. Opgave niet nodig, wel mogelijk. Meer informatie bij Gerda van de Haar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hieronder op lees meer voor de uitgekozen boeken.

Lees meer

Vrouwenkring Ede-Zuid

Deze kring, bestemd voor alle vrouwen van Ede-Zuid, komt eenmaal per twee weken bij elkaar, op de woensdagavond, in een zaal van de Bethelkerk. We beginnen de avond, om 19.30 uur, met zingen, bidden, schriftlezing en een meditatie over dat Bijbelgedeelte. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar mee te leven.

Lees meer