Bethelkerkgemeente Ede

Kringwerk

Gemeente Groei Groep

bijbelstudieIn de Bethelkerk zijn we begin 2019 met een GemeenteGroeiGroep gestart. Een GemeenteGroeiGroep is een Bijbelkring waarin groei centraal staat. Groeien in geloof, verbondenheid en gastvrijheid.

We komen eens in de twee weken bij elkaar op een avond. Met elkaar meeleven in goede en minder goede tijden vinden we heel belangrijk. We lezen samen uit de Bijbel en gebruiken verschillende werkvormen bij het bespreken van de Bijbelgedeeltes. We luisteren naar wat God ons door de Heilige Geest te zeggen heeft. Ook zingen en bidden we samen. Ieder seizoen willen we ons samen inzetten voor een ander, om zo ons geloof ook praktisch te maken.

Heb je interesse of wil je je opgeven? Bel of mail Bas den Boer: 06-41316238, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie over GemeenteGroeiGroepen kun je vinden op www.ewv.nl/wat-doen-we/gemeentegroeigroepen

Graag tot ziens!

Bethelkring

goudkoortsDe Bethelkringen komen dit seizoen samen op:
18 september
16 oktober
13 november
11 december
8 januari
5 februari
4 maart
25 maart

Er is een middagkring van 15:00 – 16:15 uur en een avondkring van 20:30 – 21:45 uur; in de praktijk bezoeken overwegend oudere gemeenteleden de middagkring en varieert de leeftijd van de bezoekers van de avondkring.

We bespreken het boekje van dr. H. van de Belt "Goudkoorts", Bijbelstudies uit de brief aan de Romeinen (1). Het zijn 8 Bijbelstudies, met zeer aansprekende gespreksvragen. Het is de bedoeling dat deelnemers dit boekje zelf aanschaffen, het is te verkrijgen bij de christelijke boekhandel.

Vertrouwde en nieuwe gezichten zijn van harte welkom op beide tijdstippen. De bijeenkomsten worden geleid door de oud-wijkpredikant ds. De Groot.

brood & Brood

bw_brood_gesneden

Ben je op zoek naar diepgang in het geloof of zoek je gezellig contact met medegelovigen? Dan is kring brood & Brood wat voor jou. brood & Brood is een Bijbelkring waarbij de Bijbel centraal staat en waar in een vertrouwde omgeving met elkaar in gesprek wordt gegaan.

Lees meer

Gebedskring

biddende handenOp woensdag in de even weken komen we bij elkaar om voor onze gemeente te danken en te bidden.

We lezen een stukje uit de bijbel, praten er kort over door en inventariseren vervolgens de gebedspunten. Daarna bidden en danken we voor deze punten. Dat gebeurt stil en hardop.
We sluiten af door met elkaar hardop het ‘Onze Vader’ te bidden.

Van harte welkom!

Locatie: Bethelkerk
Tijd: 19.45 – 20.30 uur
Contactpersoon: Ellen Laanstra

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leeskring theologie 2019/2020

Lezen en laten lezenHoe lezen we de Bijbel?

In het komende seizoen wordt in de leeskring theologie het boek ‘Lezen en laten lezen’ van prof. A. Huijgen besproken. In het woord vooraf schrijft de auteur het volgende: ‘Christelijk Nederland zindert van vragen rond de uitleg van de Bijbel. Vaak draait het daarbij om een paar hete hangijzers, zoals de visie op homoseksualiteit of schepping en evolutie. Het lezen van de Bijbel gaat echter om zo veel meer en vaak ook om wat anders. Vandaar dit boek.’

Leden van andere wijkgemeenten zijn uiteraard ook van harte welkom! We komen samen op:

9 oktober 2019
11 december 2019
15 januari 2020
19 februari 2020
18 maart 2020

Steeds een woensdagavond, aanvang 20.00 uur in de Bethelkerk. Op de laatste avond, 18 maart, is de auteur onze gast. Dit alles uiteraard D.V.
Voor verdere informatie over het boek zie hier
Voor verdere informatie over de kring en eventuele aanmelding: Piet Slootweg - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verdiepingskringen

bible with coffee

Op de verdiepingskringen bestuderen we met elkaar de Bijbel. We lezen met elkaar een Bijbelgedeelte, proberen te begrijpen wat er staat en wat het betekent in de context. Maar we proberen ook een verbinding te leggen met ons eigen leven. Wat kunnen wij als christenen van 2020 met de oude woorden uit de Bijbel?

Naast Bijbelstudie zingen en bidden we met elkaar. We komen gemiddeld eens in de vier weken bij elkaar. Een avond duurt van 20.00 tot maximaal 22.00 uur. Ieder jaar worden de kringen weer opnieuw samengesteld. Dit doen we om de drempel voor nieuwkomers zo laag mogelijk te houden.

Omdat we dit jaar te maken hebben met de maatregelen rondom Corona, bestaan de kringen uit maximaal zes personen. We hopen dit seizoen met elkaar na te denken over de persoon van Daniel.

Ben je nieuw in de Bethelkerkgemeente of heb je sowieso belangstelling voor het deelnemen aan een verdiepingskring? Hartelijk welkom!

Voor aanmelding en/of meer informatie:

Petra Koppelaar - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijbelkring Ede-Zuid

Aan onze maandelijkse Bijbelkringavonden namen het vorige seizoen circa 22 mannen/vrouwen deel in de leeftijd van ca 30 tot 65 jaar. De kringleden komen zowel uit de Bethelkerk als uit de Kleopasgemeente. Enkele kringleden behoren tot andere gemeenten. Hoewel de samenstelling van de kring is gewijzigd, bestaat deze kring al meer dan 20 jaar en werd deze ooit opgericht door broeders Van de Berg en Van de Weerd.

Omdat we als Bijbelkring in kennis en in aantal wilden groeien - en we 22 deelnemers wel erg veel vonden - splitsen we de kring op in twee groepen. We komen maandelijks bij elkaar bij een van de kringleden thuis.

Lees meer

De Regenboog

rainbow04Een regenboog is een mooi teken van hoop door God gegeven. Een regenboog heeft vele kleuren...... mensen met vele verschillende gaven en talenten. Symbool voor onze Bijbelstudiekring.

Eens in de drie/vier weken komen we bij elkaar op dinsdagavond bij een van de kringleden thuis. De avond beginnen we met koffiedrinken zodat er ook gelegenheid is voor ontmoeting met elkaar. Het vervolg van de avond bestaat uit zingen, Bijbelstudie (voorbereid door een van de kringleden), gebed en voorbede. Na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Heb je belangstelling voor onze kring? Je bent van harte welkom!

Contactpersonen: Sjany van de Kamp en Lida van den Berg

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Literaire kring 2019/2020

boekenTijdens vier avonden duiken we telkens in een andere literaire roman, dus in een boek dat meer lagen heeft en waarin de beeldspraak belangrijk is. In literatuur wordt vaak een levensprobleem in zijn hele levenssamenhang voelbaar gemaakt: het beleven helpt het doordenken.

De avonden zijn open voor iedereen die van lezen houdt. Wees welkom, voor een keertje of vaker. Dit seizoen worden de volgende boeken gelezen:
15 oktober: Philippe Claudel, Archipel van de hond
19 november: Liesbeth Goedbloed, Broeder Ezel
11 februari: Bé Nijenhuis, De Tornado
31 maart: Marie de Meister, De stilte van Thé

Er is gekozen voor variatie; één al wat ouder werk, één boek dat geschreven is vanuit een religieus-christelijke achtergrond en 2 meer actuele boeken.

We komen bijeen in de Bethelkerk om 20.00 uur. Voor informatie kunt u terecht bij Froukje Hulsman en Hankie Slootweg, e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrouwenkring Ede-Zuid

Deze kring, bestemd voor alle vrouwen van Ede-Zuid, komt eenmaal per twee weken bij elkaar, op de woensdagavond, in een zaal van de Bethelkerk. We beginnen de avond, om 19.30 uur, met zingen, bidden, schriftlezing en een meditatie over dat Bijbelgedeelte. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar mee te leven.

Lees meer