Skip to main content

Bethelkerkgemeente Ede

"Duik erin!"

Logo VBFVakantiebijbelfeest 2020

We hebben in samenspraak met de kerkenraden van ‘De Tabernakel’ en de ‘Bethelkerk’ moeten besluiten om het VBF deze zomer niet door te laten gaan op de manier zoals we gewend zijn. Gezien het aantal vrijwilligers en kinderen wat naar het VBF komt, vinden we het niet verantwoord.

Maar... we gaan ons best doen om het VBF bij de kinderen thuis te brengen!

Lees verder

Terugblik VBF 2019; SchatRijk!

logo SchatRijkWe kijken terug op een goede week waarin ongeveer 150 kinderen hebben genoten van een gevarieerd programma.

Het thema van dit jaar was SchatRijk! We gaven de kinderen 'schatten' die vertelden over God. Wie is God en welke grote dingen deed Hij en wat kunnen we daarvan leren? Dat ontdek je als je op zoek gaat naar de schatten in de Bijbel. Zij laten je ontdekken dat God gisteren, vandaag en in de toekomst dezelfde grote en sterke God is. Een liefdevolle God die van ons houdt en niets liever wil dan dat we ons leven aan Hem toevertrouwen.

Onze dank gaat naar onze hemelse Vader die de afgelopen week in alles heeft willen voorzien én naar u en jou die, op wat voor wijze dan ook, een bijdrage hebt geleverd! Wilt u in uw gebed de bereikte kinderen, ouders en senioren gedenken die misschien wel voor het eerst het Evangelie hebben gehoord?

collageVBF

Terugblik vakantiebijbelfeest 2017

Poster VakantiebijbelfeestHet Vakantie Bijbel Feest....het is alweer voorbij! En wat was het leuk! En gezellig! We mogen terugzien op een zeer geslaagd Feest! Het thema dit jaar was (T)OP Survival. Aan de hand van voorwerpen kwamen diverse Bijbelverhalen voorbij. We zongen mooie liedjes, leerden een themalied en weettekst, maakten mooie knutsels en genoten van de lachende gezichten! 's Middags waren er ook leuke programma's waar we dankbaar op terug mogen kijken!

Er zijn wel ca. 500 pannenkoeken gebakken voor de donderdagmiddag (pannenkoekenbakkers: DANK JULLIE WEL!) én ze zijn allemaal opgegaan!!!!

Niet alleen van de kinderen, maar ook van de medewerkers, die vele vrijwilligers hebben we mooie verhalen terug gehoord. Bijzonder én fijn was het om met jong en oud samen te werken, om samen te kunnen werken met CGK De Tabernakel! En dat niet alleen: er bleken ook medewerkers tussen te zitten uit andere kerken uit Ede! En dan kwamen er spontaan (extra) vrijwilligers, omdat ze zagen dat er zoveel kinderen waren...waar God leidt, voorziet Hij! Wat waren het gezegende dagen! God was erbij!

Meer weten? Kijk op onze website: www.vakantiebijbelfeestede.nl! Daar staat ook de link met alle foto's (en de korte promotiefilm).

VakantieBijbelFeest

Het VakantieBijbelFeest is een feestelijke 'actie' van een paar dagen (tijdens de laatste week van de schoolvakantie) dat wordt georganiseerd om kinderen het Evangelie van Jezus Christus te vertellen. Dit doen we op een laagdrempelige manier. We vertellen verhalen, spelen sketches of poppenkast, we hebben gesprekjes, spelletjes, eten en drinken samen.

Meer weten over het VakantieBijbelFeest? Kijk dan op de website: www.vakantiebijbelfeestede.nl

Terugblik VBF 2015

logo_bouwplaats_kleurLang naar uitgekeken en dan is het ineens weer achter de rug. Drie fantastische dagen met zo'n 100 kinderen. Dit jaar was het thema: De Bouwplaats. Zoals wij aan een huis bouwen, zo bouwt God aan ons leven. Hij is de ontwerper en de maker van ons leven (vergeleken met architect). Hij wil contact met ons (vergelijking met elektricien). Hij leert ons hoe we ons leven in moeten richten en hoe we het mooi kunnen maken (vergelijking met schilder). Hij leert ons leven vanuit het grote liefdesgebod. En Hij wil ons leven 'repareren' als het fout is gegaan (vergelijking met timmerman). Hij schenkt vergeving en genezing. Bij het bouwen aan ons leven, schakelt God ons zelf in. Wij mogen meebouwen. Wij zijn God dankbaar voor deze dagen.

Lees verder