Bethelkerkgemeente Ede

Cursussen

Alpha-cursus

alpha 1Graag brengen wij u de Alphacursus onder de aandacht, die in januari van start gaat. De Alphacursus is een basiscursus over christelijke geloof.

Tijdens 12 avonden worden verschillende onderwerpen behandeld, waarover we met elkaar in gesprek gaan. Onderwerpen als “Wie is Jezus” en “Hoe leidt God ons leven” en “Wie is de Heilige Geest”. We beginnen de avond altijd met een maaltijd en naast de gesprekken is er ruimte voor gezelligheid. De Alphacursus is er voor iedereen, voor mensen binnen en buiten de kerk.
We hebben in de voorgaande cursus gemerkt dat betrokken kerkbezoekers hun geloof opnieuw mochten ontdekken en versterken. De gesprekken met ander cursusleden gaven nieuwe inzichten aan de onderwerpen, waaraan voorheen niet zoveel gedacht werd en als basisgegeven werd aangenomen. Wellicht heeft u zelf de behoefte om het geloof voor uw zelf opnieuw te ontdekken en hierover met anderen in gesprek te gaan! U bent van harte welkom!

De eerste avond is op maandag 13 januari, 18:30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Harsevoort: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geloofsopvoedingscursus

In de afgelopen tijd zijn er geloofsopvoedingscursussen geweest voor pubers, voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor het jonge kind (0 - 4 jaar).

Wat houdt een geloofsopvoedingscursus o.a. in:

• Onder leiding van een deskundige krijgt u informatie en een stukje verdieping aangeboden in de vorm van casus, vragen of beeldmateriaal.
  • het uitwisselen van ‘ervaringen’.
  • het samen ‘gemeente’ zijn.

Emmauscursus

emmauscursus"Samen ontdekken wat de Bijbel te zeggen heeft".

Wat is het: Een cursus over het christelijke geloof en de boodschap van de Bijbel.
Voor wie: Voor iedereen die wil groeien in geloof en discipelschap.
Wanneer: Ieder jaar start een nieuwe cursus in de maand september. Het cursusseizoen loopt door tot en met april van het volgende jaar.
Opzet: Eén maal in de twee weken. In een kleine groep (maximaal 8 deelnemers) samen Gods woord onderzoeken, ervaringen delen en samen aan de slag met de vraag hoe christenen gelovig kunnen leven in deze wereld.

Huwelijkscursus

marriagecourse_logoDe Marriage Course is een cursus voor echtparen die een sterk en gezond huwelijk willen opbouwen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten. Tijdens de cursus komen belangrijke onderwerpen aan de orde die door alle drukte in het dagelijkse leven gemakkelijk aan de aandacht kunnen ontsnappen, zoals erkenning van elkaars behoeften, doeltreffend met elkaar communiceren, het oplossen van conflicten.
De cursus biedt daarbij vooral praktische handvatten. De privé-sfeer van ieder echtpaar wordt gerespecteerd. Er vinden geen groepsdiscussies plaats en er wordt van u niet gevraagd iets over uw relatie aan iemand anders te vertellen, wanneer u dat zelf niet wilt.