Bethelkerkgemeente Ede

Cursussen

Alpha-online

alpha onlineWe willen u en jou van harte uitnodigen voor Alpha online!
We hebben veel positieve reacties ontvangen over de online cursus en zijn blij dat wij u die ook kunnen aanbieden.

Wat Alpha is?
Alpha is op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt en het is er voor iedereen!

• Heb je vragen zoals: ‘wat is het doel van mijn leven? Of wat moet ik met het christelijk geloof? Wat houdt het in?’
  • Of misschien ben je iemand die terug wil naar de basis? Wat betekent geloven voor mij persoonlijk en wat kan ik ermee in het dagelijks leven?
  • Ben je opzoek naar meer verbondenheid, juist in deze moeilijke tijd? Er is veel onzekerheid, verdriet eenzaamheid. Juist nu laat het zien waar je als mens behoefte aan hebt. Wat is nu echt belangrijk in dit leven waar vind je houvast. Onrust en onzekerheid waar kun je met je vragen en je twijfels heen? Juist ook daarom organiseren we komend jaar weer een Alpha cursus.

Tijdens 9 online (Zoom) bijeenkomsten op de maandagavond behandelen we verschillende onderwerpen. Er wordt gestart met een inleiding en daarna gaan we met elkaar in gesprek. We beginnen op maandag 25 januari 2021 van 19:00 tot 21:00.
Wil je meedoen of meer informatie over de cursus stuur dan een mailtje naar Aly; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of houd de website en andere mededelingen van de kerken in de gaten voor actuele informatie en inschrijving.

We kijken naar u en jou uit!

Nieuwe Kerk,
Beatrixkerk,
Kleopas Gemeente en
Bethelkerk

Geloofsopvoedingscursus

In de afgelopen tijd zijn er geloofsopvoedingscursussen geweest voor pubers, voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor het jonge kind (0 - 4 jaar).

Wat houdt een geloofsopvoedingscursus o.a. in:

• Onder leiding van een deskundige krijgt u informatie en een stukje verdieping aangeboden in de vorm van casus, vragen of beeldmateriaal.
  • het uitwisselen van ‘ervaringen’.
  • het samen ‘gemeente’ zijn.

Emmauscursus

emmauscursus"Samen ontdekken wat de Bijbel te zeggen heeft".

Wat is het: Een cursus over het christelijke geloof en de boodschap van de Bijbel.
Voor wie: Voor iedereen die wil groeien in geloof en discipelschap.
Wanneer: Ieder jaar start een nieuwe cursus in de maand september. Het cursusseizoen loopt door tot en met april van het volgende jaar.
Opzet: Eén maal in de twee weken. In een kleine groep (maximaal 8 deelnemers) samen Gods woord onderzoeken, ervaringen delen en samen aan de slag met de vraag hoe christenen gelovig kunnen leven in deze wereld.

Huwelijkscursus

marriagecourse_logoDe Marriage Course is een cursus voor echtparen die een sterk en gezond huwelijk willen opbouwen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten. Tijdens de cursus komen belangrijke onderwerpen aan de orde die door alle drukte in het dagelijkse leven gemakkelijk aan de aandacht kunnen ontsnappen, zoals erkenning van elkaars behoeften, doeltreffend met elkaar communiceren, het oplossen van conflicten.
De cursus biedt daarbij vooral praktische handvatten. De privé-sfeer van ieder echtpaar wordt gerespecteerd. Er vinden geen groepsdiscussies plaats en er wordt van u niet gevraagd iets over uw relatie aan iemand anders te vertellen, wanneer u dat zelf niet wilt.