Skip to main content

Bethelkerkgemeente Ede

Jubileumweek 50 jaar Bethelkerk - mijn Bethelkerk

2 t/m 8 maart 2015

"We hebben als gemeente een heel mooie week achter de rug, met als afsluiting de jubileumdienst van afgelopen zondagmorgen. Of het nu de mannenavond, de vrouwenavond of de jong-en-oud avond was: er was veel belangstelling en betrokkenheid; dankbaarheid vooral. Voor de 50 jaren dat de Bethelkerk er staat; dankbaarheid ook voor de gemeente zoals die nu samenkomt.
Ik heb veel mensen gesproken en ik merk dat deze week de onderlinge band verstevigd heeft. Er leeft in Ede Zuid altijd een vorm van bescheidenheid, maar nu hoorde ik (en las ik het op Facebook bijvoorbeeld): het is goed om bij de Bethelkerkgemeente te horen. 

De zaterdag bracht een heel geanimeerde open dag, ik heb ook buurtgenoten gesproken die de gelegenheid aangrepen eens binnen te wandelen. Als teken van welkom zijn narcisbollen uitgedeeld om de Bethelkerk heen, er is een begin gemaakt met de dienstenbank en geklust in de kinderboerderij. Zelfs passanten maakten gebruik van de gratis wasstraat. 

Gistermorgen beleefden we in Bethel de afsluitende dienst, Jakob in Bethel. We luisterden naar de Schrift, het Bethelkoor zong voor ons en wij zongen samen. We verwelkomden gasten en oud-leden van de gemeente en keken voor de dienst naar het opgenomen filmpje van gemeenteleden die iets vertelden over ‘hun’ Bethelkerk. Heel velen bleven om na te praten: bijzonder. 

Ik dank de gemeenteleden die zich zo ontzettend hebben ingezet. Ik ga geen namen noemen, want dan vergeet ik velen. Er was een kerngroep, die de lijnen van de organisatie heeft uitgezet, en er was een heel grote kring vrijwilligers, die op allerhande manier heeft bijgedragen. Namens heel de gemeente zeg ik: het was geweldig!"

Ds. K. van Meijeren

  

Zaterdag_7_maart_-_buitenspelenZondag_8_maart_-_jubileumdienst