Bethelkerkgemeente Ede

Bethelkerk

Hemelvaartsdag

wolkGod vaart, voor het oog,
Met gejuich omhoog;
't Schel bazuingeluid
Galmt Gods glorie uit.
Heft den lofzang aan,
Zingt Zijn wonderdaân,
Zingt de schoonste stof,
Zingt des Konings lof
Met een zuiv'ren galm,
Met een blijden psalm;
Hij, de Vorst der aard',
Is die hulde waard.

Psalm 47 vers 3

Dankbaar voor Alpha online

alpha onlineHelaas is Alpha-online van dit jaar alweer afgelopen. In januari zijn we begonnen met deze jaarlijkse cursus online. We waren benieuwd hoe de kennismaking en de gesprekken zouden verlopen, omdat een gesprek via Zoom toch heel anders is dan fysiek bij elkaar komen. Maar het was goed en het was een mooie cursus waar we dankbaar voor zijn. We willen degenen die met ons meegeleefd hebben hartelijk danken. We weten dat er voor ons gebeden is en gebed is de motor van de Alpha-cursus!

Lees meer

Diensten Bethelkerk met 60 bezoekers

Logo Mijn Bethelkerk 2

 

 

oals u wellicht al vernomen hebt via de berichtgeving in de pers, heeft de “kerkenkoepel” CIO (waarvan ook de Protestantse Kerk in Nederland deel uitmaakt) in overleg met het kabinet (minister Grapperhaus) afgesproken dat er een advies geldt van maximaal 30 bezoekers bij kleinere kerken. Voor kerken met meer dan 300 zitplaatsen mag 10 procent van de zitplekken worden bezet. Omdat in de “gebruiksvergunning” van de Bethelkerk 600 zitplaatsen wordt genoemd, mogen wij dus diensten houden met maximaal 60 gemeenteleden. Hier worden wel de medewerkers van deze diensten in meegeteld.

In de kerkenraadsvergadering van afgelopen woensdag is het besluit genomen om voor wat betreft de erediensten in de Bethelkerk 60 gemeenteleden toe te staan. Het is ruimschoots mogelijk om met deze verruiming voldoende afstand te houden. We beseffen dat dit een kleine stap is, maar hopen op verdere versoepelingen. Vooralsnog volgen we (nog steeds) de adviezen vanuit de overheid en de landelijke kerk.

inschrijven kan op de bekende plek

Hartelijke groet,
Kees den Ouden.
Scriba Bethelkerkgemeente Ede.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Actiewebsite verbouwing Kajuit

De Jeugdraad is druk aan het nadenken over leuke en ludieke acties om geld op te halen voor de verbouwing van de Kajuit. Er is een speciale website gelanceerd. Op deze website houden we u op de hoogte over de voortgang van de verbouwing en komende acties!

Op deze website staat ook een webshop waar we van tijd tot tijd leuke producten en/of diensten zullen aanbieden om zo geld in te zamelen.

 

Telefooncirkel ouderen Bethelkerk

oude telefoonEr is een telefooncirkel samengesteld vanuit de Bethelkerkgemeente om in deze tijd telefonisch contact te kunnen maken met onze oudere gemeenteleden die aan huis gebonden zijn en waarvoor bezoek moeilijk is geworden.

Lees meer

Kinderoppas weer van start

Logo Mijn Bethelkerk 2Vanaf zondag 9 mei kan er weer kinderoppas aangeboden worden in de Bethelkerk!

Bij het inschrijven van de dienst kunt u gelijk aangeven of u van de oppas gebruik wil maken.

De oppas vindt plaats in de grote zaal rechts van de ingang. De groepen 0-2 en 2-4 zijn samengevoegd. Houdt u rekening met de algemene coronamaatregelen? Breng en haal uw kind alleen.

Open Kerk

Iedere dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur is de Bethelkerk open. Hieronder een sfeerimpressie.

bezoekersbrandende kaarsenfoto's uit de oude doosInformatieNieuwsgierig? kom gerust langs voor een bezoek. Ook voor u als gemeentelid zeker de moeite waard. Er liggen prachtige fotoplakboeken uit de oude doos! Ook is er ruimte voor bezinning, stilte, ontmoeting en een praatje.

Welkom! En wellicht……….neem iemand mee.

We kunnen nog gastheren en gastvrouwen gebruiken. U bent ongeveer één keer in de 8 weken aan de beurt. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evert Jan Korving en Jan Rekers

Evert Jan Korving (ouderling) en Jan Rekers (missionair ouderling)

Seniorenmiddagen Ede-Zuid

20201008 seniorenmiddagenGelet op de huidige omstandigheden zullen we helaas de komende tijd geen bijeenkomsten met senioren kunnen houden.

Op dit moment is nog volstrekt onduidelijk hoe lang dit ook nu weer gaat duren. We willen geen risico’s nemen met u als kwetsbare groep. Jammer, want juist nu is er behoefte aan ontmoeting.

Lees meer

Kerkdiensten en registratie

foto bethelkerkElke zondag zijn er kerkdiensten in de Bethelkerk. Wij komen samen om onze Drie-enige God: Vader, Zoon en Heilige Geest te eren in gebed, Woord en zang.

  • De ochtenddienst is om 9.30 uur
  • De middagdienst is om 17.00 uur

Voor de diensten geldt een registratiesysteem. Dit kan worden gevonden onder: Erediensten > Inschrijven kerkdiensten.

Lees meer

Praktische hulp

Logo Mijn Bethelkerk 2De diakenen bieden hulp aan mensen die praktische zaken niet kunnen, of durven te doen als gevolg van de coronacrisis.

U kunt contact opnemen met de diakenen via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.