Bethelkerkgemeente Ede

Bethelkerk

Vechten met God

jeugddienst 250922

In Genesis 32 lezen we dat Jacob bij de Jabbok worstelt met een Man (iemand, een engel, God). Jakob heeft van alles gedaan en meegemaakt in zijn leven, maar is hier op een punt gekomen dat hij alles los moet laten wat hij heeft. Zijn vee, zijn werk, en zelfs zijn gezin. Jakob blijft alleen achter. Terwijl Hij alleen is, komt daar God in gedaante van een engel en strijdt met Jakob. Jakob houdt er een beschadigde heup aan over. Durf jij met God in gevecht te gaan? Word jij wel een gegrepen/tegengehouden? Durf jij los te laten, je over te geven? Wie wint het gevecht? Was het wel vechten? Van harte welkom!

Leeskring Theologie 2022/2023

onderzoek alle dingen boekIn het vorige seizoen behandelden we in de leeskring theologie de eerste vijf hoofdstukken uit het boek ‘Onderzoek alle dingen. Bijbelstudies over geloof en wetenschap’ van prof. G. van den Brink. In dit boek worden in tien hoofdstukken concrete Bijbelteksten in verband gebracht met de hedendaagse wetenschap.

Het plan is om in het komende seizoen de resterende hoofdstukken door te nemen.

De eerste avond is 28 september 2022. Aanvang 19.30 uur in de Bethelkerk. Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

lees meer

Bijbeluren

bijbel en kaarsGedurende het winterseizoen verzorgt de wijkpredikant ds. Beekman een aantal Bijbeluren, twee in het najaar en twee in het voorjaar. De Bijbeluren worden gehouden op maandagavond van 20:15 tot 21:15 uur in de Bethelkerk. De avonden staan open voor iedereen (van jong tot oud) open, vooraf aanmelden is niet nodig. De avonden zijn los van elkaar te bezoeken, het is mogelijk om één avond te komen, maar ook alle avonden.

Data seizoen 2022-2023:

  • 3 oktober 2022: Hoeveel is genoeg? (Marcus 12)
  • 7 november 2022: Doodsangst (Hebreeën 2)
  • 16 januari 2023: Onschuld (Psalm 26)
  • 13 februari 2023: Als kinderen andere wegen gaan (Lucas 15)

Kerkdiensten in de Bethelkerk

foto bethelkerkElke zondag zijn er kerkdiensten in de Bethelkerk. Wij komen samen om onze Drie-enige God: Vader, Zoon en Heilige Geest te eren in gebed, Woord en zang.

  • De ochtenddienst is om 9.30 uur
  • De middagdienst is om 17.00 uur

Tamim!

tamimlogo 03Voor alle tieners vanaf de brugklas tot pak em beet 16 jaar is er elke vrijdagavond van 20.00 tot 21.45 uur Tamim!

De startavond is op vrijdag 30 september.

lees meer!

Seniorenmiddag - 28 september 2022

Op woensdag 28 september zal de eerste seniorenmiddag van het nieuwe seizoen worden gehouden in de grote zaal van de Bethelkerk. Aanvang 14.30 uur.

Gast is deze middag Alide Snitselaar uit Ede. Zij zal spreken over het thema ‘Eenzaamheid’. Ook is er volop tijd voor ontmoeting. Het belooft een mooie middag te worden.

Alle senioren en belangstellenden uit de Rietkampen en Ede-Zuid (en natuurlijk ook buiten deze 'grenzen') zijn van harte welkom! Voor vervoer kunt u contact opnemen met Nely de Laat, tel. 0318-622034 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Kerk

Iedere dinsdagmorgen is de Bethelkerk open van 10 tot 12 uur. Hieronder een sfeerimpressie.

bezoekersbrandende kaarsenfoto's uit de oude doosInformatieNieuwsgierig? Kom gerust langs voor een bezoek. Ook voor u als gemeentelid zeker de moeite waard. Er liggen prachtige fotoplakboeken uit de oude doos! Ook is er ruimte voor bezinning, stilte, ontmoeting en een praatje.

Welkom! En wellicht……….neem iemand mee.

We kunnen nog gastheren en gastvrouwen gebruiken. U bent ongeveer één keer in de 8 weken aan de beurt. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.