Bethelkerkgemeente Ede

Bethelkerk

Bijbeluren

bijbel en kaarsGedurende het winterseizoen verzorgt de wijkpredikant ds. Beekman een aantal Bijbeluren, twee in het najaar en twee in het voorjaar. De Bijbeluren worden gehouden op maandagavond van 20:15 tot 21:15 uur in de Bethelkerk. De avonden staan open voor iedereen (van jong tot oud), vooraf aanmelden is niet nodig. De avonden zijn los van elkaar te bezoeken, het is mogelijk om één avond te komen, maar ook alle avonden.

Data en onderwerpen seizoen 2021-2022:

  • 4 oktober 2021 - Ga op tijd naar bed (Psalm 127)
  • 15 november 2021 - Geboren uit de maagd Maria (Jesaja 7 & Matteüs 1)
  • 10 januari 2022 - Vreemde voorschriften (Deuteronomium 23)
  • 7 februari 2022 - God wil geen bloed zien (Genesis 22)

Versoepelingen corona-maatregelen

Logo Mijn Bethelkerk 2Sinds 26 juni zijn verschillende versoepelingen van de corona-maatregelen in werking getreden. Hierover heeft u in de media ongetwijfeld veel gehoord.

Voor wat betreft de Bethelkerk houdt dit in dat we diensten mogen houden waarbij de ‘anderhalve meter afstand’ maatregel in acht wordt genomen.

Ook is het zingen door de gemeente weer toegestaan.

De wijkkerkenraad heeft besloten om het advies van de overheid en de landelijke kerk te volgen. Het aantal personen in de dienst is 140 en zal er wordt de gemeente weer gezongen.

Het dragen van een mondkapje is in de Bethelkerk, zolang de anderhalve meter afstand in acht genomen kan worden, niet verplicht. We adviseren u om, bij grote drukte, het mondkapje wél te gebruiken.

We zijn dankbaar met deze versoepelingen, die vanaf 4 juli gelden.

Hartelijke groet,
Kees den Ouden.
Scriba Bethelkerkgemeente Ede.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Kerk

Iedere dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur is de Bethelkerk open. Hieronder een sfeerimpressie.

bezoekersbrandende kaarsenfoto's uit de oude doosInformatieNieuwsgierig? kom gerust langs voor een bezoek. Ook voor u als gemeentelid zeker de moeite waard. Er liggen prachtige fotoplakboeken uit de oude doos! Ook is er ruimte voor bezinning, stilte, ontmoeting en een praatje.

Welkom! En wellicht……….neem iemand mee.

We kunnen nog gastheren en gastvrouwen gebruiken. U bent ongeveer één keer in de 8 weken aan de beurt. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evert Jan Korving en Jan Rekers

Evert Jan Korving (ouderling) en Jan Rekers (missionair ouderling)

Kerkdiensten en registratie

foto bethelkerkElke zondag zijn er kerkdiensten in de Bethelkerk. Wij komen samen om onze Drie-enige God: Vader, Zoon en Heilige Geest te eren in gebed, Woord en zang.

  • De ochtenddienst is om 9.30 uur
  • De middagdienst is om 17.00 uur

Voor de diensten geldt een registratiesysteem. Dit kan worden gevonden onder: Erediensten > Inschrijven kerkdiensten.

Lees meer

Praktische hulp

Logo Mijn Bethelkerk 2De diakenen bieden hulp aan mensen die praktische zaken niet kunnen, of durven te doen als gevolg van de coronacrisis.

U kunt contact opnemen met de diakenen via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tamim start weer!

logo tamimWat is Tamim? Het is simpelweg de gaafste club voor tieners!!!
Waarom? Omdat de tieners gewoon gaaf zijn.

Ben jij ook een gave tiener? Dan zijn we naar jou op zoek! Kom eens kijken! De startavond is op vrijdag 1 oktober!

lees meer

Seniorenmiddag 29 september

20190619SeniorenmiddagTerugblik4Na lange tijd maken wij weer een start met de seniorenmiddagen Ede-Zuid. De eerste seniorenmiddag van dit seizoen zal worden gehouden op D.V. woensdag 29 september a.s. Aanvang 14.30 uur - 16.00 uur. Het accent ligt deze middag op ontmoeting met koffie/thee en wat lekkers. Alle senioren uit Ede-Zuid en andere ‘streken’ zijn van harte welkom! We hopen op een gezellige middag met elkaar.

Wij vragen u vriendelijk u aan te melden voor de seniorenmiddag uiterlijk zaterdag 25 september via het telefoonnummer 0318-622034 of e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor vervoer kunt u zich aanmelden bij Nely de Laat.

Kinderoppas in de Bethelkerk

Logo Mijn Bethelkerk 2Gelukkig kan er weer kinderoppas aangeboden worden in de Bethelkerk!

Bij het inschrijven van de dienst kunt u gelijk aangeven of u van de oppas gebruik wil maken.

De oppas vindt plaats in de grote zaal rechts van de ingang. De groepen 0-2 en 2-4 zijn samengevoegd. Houdt u rekening met de algemene coronamaatregelen? Breng en haal uw kind alleen.

Actiewebsite verbouwing Kajuit

De Jeugdraad is druk aan het nadenken over leuke en ludieke acties om geld op te halen voor de verbouwing van de Kajuit. Er is een speciale website gelanceerd. Op deze website houden we u op de hoogte over de voortgang van de verbouwing en komende acties!

Op deze website staat ook een webshop waar we van tijd tot tijd leuke producten en/of diensten zullen aanbieden om zo geld in te zamelen.

 

Telefooncirkel ouderen Bethelkerk

oude telefoonEr is een telefooncirkel samengesteld vanuit de Bethelkerkgemeente om in deze tijd telefonisch contact te kunnen maken met onze oudere gemeenteleden die aan huis gebonden zijn en waarvoor bezoek moeilijk is geworden.

Lees meer