Bethelkerkgemeente Ede

Bethelkerk

Stille Week

3kruisenEen goede traditie in Ede-Zuid is dat er in de Stille Week verschillende samenkomsten (vespers en diensten) worden gehouden. Zo gedenken wij (al jaren) in de Bethelkerk en in kerkelijk centrum Emmaüs op deze manier het lijden en sterven van Christus en bereiden wij ons voor op Pasen waarin we Zijn opstanding uit de dood vieren.

Lees meer

Telefooncirkel ouderen Bethelkerk

oude telefoonEr wordt deze week een telefooncirkel samengesteld vanuit de Bethelkerkgemeente om de komende tijd telefonisch contact te kunnen maken met onze oudere gemeenteleden die aan huis gebonden zijn en waarvoor bezoek moeilijk is geworden.

Lees meer

Praktische hulp

Logo Mijn Bethelkerk 2De diakenen bieden hulp aan mensen die praktische zaken niet kunnen, of durven te doen als gevolg van de coronacrisis.

U kunt contact opnemen met de diakenen via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mededeling m.b.t. Coronavirus

Coronavirusvr 13 maart 2020

Beste gemeenteleden,

De gevolgen van de maatregelen, genomen door de Nederlandse regering om het coronavirus in te dammen, zijn ook merkbaar in onze Bethelkerkgemeente. In de biddagdienst voor gewas en arbeid mochten we nog samenkomen rondom een geopende bijbel . Toen nog konden we niet vermoeden dat dit voorlopig de laatste eredienst in onze wijkgemeente zou zijn.

Donderdagavond 12 maart namelijk is er naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen crisisoverleg geweest met het moderamen van de Algemene Kerkenraad, moderamen van het College van Kerkrentmeesters en afgevaardigden van de wijkkerkenraden. In dat overleg is besloten om de aanwijzingen van de overheid zeer serieus te nemen en deze direct op te volgen.

Dat houdt in dat er geen zondagse erediensten en andere kerkelijke activiteiten (kringwerk, jeugdwerk etc.) worden gehouden in onze wijkgemeente, vooralsnog tot 6 april 2020.

Lees meer

Lijdenstijd

kneel at the crossAls de Heer zijn leven geeft
vlucht de dag, de aarde beeft.
Zelfs de dood verliest haar macht
als Jezus roept: het is volbracht!
Waarlijk Hij is Zoon van God,
die voor ons gekruisigd wordt.
Door zijn wonden genezen wij;
in zijn dood maakt Hij ons vrij.

uit: Sela - Zie hoe Jezus lijdt voor mij

Paasproject Kinder Bijbel Uur

We waren met het Kinderbijbeluur al gestart met het Paasproject, maar helaas gingen we toen niet meer naar de kerk. Daarom kan je thuis via dit bericht, toch nog met het paasproject aan de slag!

Lees meer

Geef Hoop

Geef HoopDit jaar willen we als Bethelkerkgemeente het HGJB project “Geef Hoop” steunen.

Vanuit de IGREJA REFORMADA, de kerk in Mozambique, zetten honderden vrijwilligers zich in om voorlichting te geven en om zieken te bezoeken en hen te bemoedigen. Hierbij worden ongeveer 85.000 mensen bereikt in een gebied waar nauwelijks anderen actief zijn.

Lees meer